Pass Zen v4 SE Class A: Επιτέλους τελείωσε !!

18 June 2006
523
Μετά από περίπου 1,5 χρόνο κατασκευής (λόγο απουσίας ελεύθερου χρόνου και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δουλειάς που απαιτούσε γιά να υλοποιηθεί σύμφωνα με τα γούστα μου) και 4 ...τσάφ στο ένα κανάλι (από δικό μου λάθος και από ...απίστευτες γκαντεμιές), τελείωσα τον αγαπημένο Pass Zen v4.

Παραθέτω μιά .. παθιασμένη ιστορία κατασκευής 1,5 χρόνου του σε φωτογραφίες.

Εδώ μετά από 1 περίπου χρόνο. Εε κάτι αρχίζει να γίνεται έτσι?

Attachments

• 15.jpg
    15.jpg
    96.2 KB · Views: 319
  • 14.jpg
    14.jpg
    134.3 KB · Views: 353
  • 13.jpg
    13.jpg
    85.5 KB · Views: 342
  • 12.jpg
    12.jpg
    101.1 KB · Views: 323
  • 11.jpg
    11.jpg
    54 KB · Views: 316
Μετά τις πρώτες μετρήσεις παίζει ήδη! Καιρός γιά φούλ μετρήσεις

Attachments

• 20.jpg
    20.jpg
    83.3 KB · Views: 309
  • 19.jpg
    19.jpg
    99.4 KB · Views: 314
  • 18.jpg
    18.jpg
    120.7 KB · Views: 364
  • 17.jpg
    17.jpg
    106.4 KB · Views: 331
  • 16.jpg
    16.jpg
    79.2 KB · Views: 274
Οι μετρήσεις δείχνουν σούπερ! Πολύ χαμηλό AC θόρυβος και καθόλου DC στην έξοδο (μετράω 0,00).

Απόκριση συχνότητας βλέπετε καθαρά στο excel

Έχω μία ταλάντωση την οποία βλέπετε στηντελευταία φώτο. Γιά πέστε μου γνώμες γιά αυτή. :rolleyes:l.

Attachments

• 21.jpg
    21.jpg
    125.1 KB · Views: 276
  • 22.jpg
    22.jpg
    63.4 KB · Views: 283
  • 23.jpg
    23.jpg
    48.4 KB · Views: 277
  • 24.jpg
    24.jpg
    60.3 KB · Views: 247
  • 25.jpg
    25.jpg
    67 KB · Views: 299
Last edited:
well done!!!!!!
:grinning-smiley-043

όσο για την παρασιτική ανθυποταλάντωση (στα 100 mhz η με γελουν τα μάτια μου?): ειναι αρκετά υψισυχνη (νομίζω?) για να είναι παρασιτική ταλάντωση στην πύλη της πηγης ρεύματος q2 ("ύποπτο" σημείο λόγω layout και συγκεκριμένα της απόστασης της r7 από την πύλη του q2).

Μπράβο Αργύρη, χαλάλι η ταλαιπωρία. θα περιμένουμε και ακουστικές εντυπώσεις. Τον Fluke από τον Donald τον ψωνισες ? το ίδιο κομμάτι έχουμε.

Συγχαρητήρια και πάλι.

:SFGSFGSF:

Αργύρη συγχαρητήρια .Έχω έναν φίλο τρελό με τα PASS, αν το δει θα τρελαθεί.
Τα εξαρτήματα είναι σε μορφή κιτ, η τα μάζεψες λίγα λίγα από διαφορετικούς προμηθευτές;

Συγχαρητήρια Αργύρη, εξαιρετική η κατασκευή ! :grinning-smiley-043

είμαι σίγουρος ότι στην περίπτωση σου άξιζε και το ταξίδι αλλά και ο προορισμός.
Καλές ακροάσεις τώρα με τις ανοιχτές μπάφλες

ps Εκείνο το σφυρί δίπλα στα τελικά, θέλει να πει κάτι ? :jester:

Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Ναι και εγώ νομίζω ότι άξιζε με το παραπάνω ο κόπος και ο κυριότερος λόγος είναι η παραπάνω γνώση που αποκτά κανείς.

Έστω μέσα από τα (όχι πολύ χοντρά) λάθη μου, το ράβε-ξήλωνε γιατί κάτι δεν μου καθόταν όπως το ήθελα ακριβώς, και κυρίως τις κουβέντες με του εκλεκτούς φίλους του DIY, μερικά λιθαράκια γνώσεις προστέθηκαν.

Νομίζω αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος.

Και βέβαια να ευχαριστήσω και τον Χρήστο και Πάνο Τσιτιμάκη (που μου δάνεισε τον δικό του Zen πριν προχωρήσω στην κατασκευή) και βεβαίως βεβαίως τον Μανώλη και Αργύρη που τους ψιλο-έπρηξα -bye-

Μμμμ τι έχει τώρα?? Μα βέβαια τα 15-ιντσα ηχεία ανοικτής μπάφλας!! Έτοιμα και αυτά τα έχω στείλει γιά βάψιμο... Χε χε φωτό σε λίγες ημέρες..

Απάντηση: Re: Pass Zen v4 SE Class A: Επιτέλους τελείωσε !!

Μπράβο Αργύρη, χαλάλι η ταλαιπωρία. θα περιμένουμε και ακουστικές εντυπώσεις. Τον Fluke από τον Donald τον ψωνισες ? το ίδιο κομμάτι έχουμε.

Συγχαρητήρια και πάλι.

:SFGSFGSF:

Ναι ναι από τον ίδιο το πήρα και εγώ. Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ με την DHL (εντελώς καφενείο) αλλά άξιζε. Και την γεννήτρια από αυτόν την πήρα.

Αργύρη συγχαρητήρια .Έχω έναν φίλο τρελό με τα PASS, αν το δει θα τρελαθεί.
Τα εξαρτήματα είναι σε μορφή κιτ, η τα μάζεψες λίγα λίγα από διαφορετικούς προμηθευτές;

Καλημέρα Στέλιο. Όχι δεν ήταν σε κίτ απλά μάζεψα τα απαράιτητα υλικά και γιά κάποια από αυτά έκανα κάποιες δικές μου επιλογές όπως οι μεγάλοι Rifa, το soft-start κύκλωμα (το οποίο δεν ήταν ούτε αυτό σε κίτ - μόνο τα PCBs) και επίσης oi Schottky γέφυρες (και αυτές δεν είναι kit - μόνο οι πλακέτες).