Patcη panel για usb δισκους !

22 June 2006
35,309
NEO HRAKLEIO
Αυτο εδω http://www.l-com.com/item.aspx?id=1492 ειναι μια καλη λυση στο προβλημα της εξωτερικης αποθηκευσης αρχειων.
Με αυτο μπορουμε να συνδεσουμε μονιμα μεχρι 32 Usb σκληρους , και απλα να εναλλασουμε ενα καλωδιο συνδεσης με το pc.

Eπισης εχει το πλεονεκτημα οτι οι σκληροι δεν ειναι παντα ανοιχτοι (μικρη καταναλωση ενεργειας) , αλλα μονο οταν τον συνδεσεις.
Φανταστειτε ενα ραφι γεματο Mybook 500gb!!!
Ti λετε , κανουμε ενα Powerbuy ?

Last edited:
Eγω παντως γεμισα το πρωτο σε λιγες ωρες ...
Για τους αλλους 31, εχω χρονο !
Δεν υπαρχει δυστυχως ακομη , φτηνη εναλλακτικη λυση για πολλoυς σκληρους με αρκετα terra (τα NAS ειναι πανακριβα)

Απάντηση: Re: Patcη panel για usb δισκους !

Xmm ξέρεις ποση ώρα χρειάζεσαι να γεμίσεις μεσω USB ενα Mybook 500gb?

Γιατι, κανεις αγωνα δρομου? :grinning-smiley-043

Σοβαρα τωρα, εγω προς το παρον παιζω με εξωτερικους Mybook και εχω παντα μια usb και ενα ρευματακι στο ρακ μου οπου κοτσαρω τον πεντακοσαρι που με ενδιαφερει .Οι υπολοιποι ξεκουραζονται στο ραφι..

Ρε παιδια τοσα terra σε δισκους ποιος θα τα χρειαστει. Μεχρι να πουνε να γεμισουνε οι δισκοι θα εχουνε ερθει τα HD-DVD στα Video Club.

Δεν σκοπεύω να επενδύσω σε καμία τεχνολογία αποθήκευσης ακόμα , διότι απο το 2003 περιμένω τα τρσιδιάστατα δισκάκια χωητικότητας 700 giga σε πρώτη φάση ... Αντί να γράφω ένα DVD ή HD ή BR , θα γράφω 700 giga και θα είναι πολύ πιο ανθεκτικά στο χρόνο. Το μόνο μεινέκτημα , θέλει 32 ώρες για να γράψει ένα δισκάκι προς το παρόν ...

Re: Απάντηση: Patcη panel για usb δισκους !

Δεν σκοπεύω να επενδύσω σε καμία τεχνολογία αποθήκευσης ακόμα , διότι απο το 2003 περιμένω τα τρσιδιάστατα δισκάκια χωητικότητας 700 giga σε πρώτη φάση ... Αντί να γράφω ένα DVD ή HD ή BR , θα γράφω 700 giga και θα είναι πολύ πιο ανθεκτικά στο χρόνο. Το μόνο μεινέκτημα , θέλει 32 ώρες για να γράψει ένα δισκάκι προς το παρόν ...

Για δωσε καμια λεπτομερια να δουμε, κανα link

Kαλα, μετα απο 10 χρονια βλεπουμε, τωρα τι κανουμε ?
Ta terra τρωγωνται για πλακα με τα νεα format.
Και δεν βλεπω φτηνα hddvd kai bluray εγγραψιμα στον οριζοντα .

Αυτο εδω http://www.l-com.com/item.aspx?id=1492 ειναι μια καλη λυση στο προβλημα της εξωτερικης αποθηκευσης αρχειων.
Με αυτο μπορουμε να συνδεσουμε μονιμα μεχρι 32 Usb σκληρους , και απλα να εναλλασουμε ενα καλωδιο συνδεσης με το pc.

Eπισης εχει το πλεονεκτημα οτι οι σκληροι δεν ειναι παντα ανοιχτοι (μικρη καταναλωση ενεργειας) , αλλα μονο οταν τον συνδεσεις.
Φανταστειτε ενα ραφι γεματο Mybook 500gb!!!
Ti λετε , κανουμε ενα Powerbuy ?

Γιαννη μου , το συγκεκριμενο δεν ειναι αυτο που μαλλον θα ηθελες, το οποιο θεωρω οτι ισως και να μην υπαρχει.

Ως γνωστον , τα patch panel ειναι για να διευκολυνουν τις συνδεσεις και δεν εχουν επιλογη χρησης patch cord.

Το συγκεκριμενο που εχει βαλει στο λινκ, δεν κανει την δουλεια που περιγραφεις. Ειναι απλα ενα κανονικο usb patch panel.
32 καλωδιο εμπρος , 32 πισω :antlers:.

( δες το καλυτερα )

Oxi δεν ειναι αυτο που λες!
Συνδεεις οσους σκληρους θελεις (τα ρευματα πανε ξεχωριστα) στο πισω μερος και μετα με ΕΝΑ καλωδιο usb συνδεεις οποιον απο τους 32 σκληρους στο PC.

ΟΚ , αλλα για να το κανεις αυτο δεν χρειαζεσαι απαραιτητα patch panel. Το κανεις και με προεκτασεις usb πανω στους δισκους , απο τις οποιες οποια θες καθε φορα συνδεεις πανω στο καλωδιο που εχεις στο πισι. Τι λογο εχεις να παρεις patch panel, αφου δεν ειναι υπο μορφη switch που μου ελεγες εχθες !

Ενταξει δεν ειναι η λυση που θα ηθελα, τι αλλο πρεοτεινετε για πολλους εξωτερικους εκτος απο ΝΑΣ ?
Υπαρχει καποιο hardware - software για "ομαδοποιηση" των εξωτερικων Usb ?