Πεδιομέτρηση

Jimisballjohn

New member
3 September 2011
18
Γειά σας παιδιά. Μένω Ηλιούπολη και θα ήθελα κάποιος από εσάς ή γνωστός σας αν γίνεται να έρθει να κάνει 1 πεδιομέτρηση στις μπρίζες της κεραίας που έχουμε σπίτι γιατί έχω πρόβλημα στην τηλεόραση του δωματίου μου και δεν πιάνω τα μισά ψηφιακά κανάλια. Πήρα τηλέφωνο στη Samsung, μήπως είναι πρόβλημα της τηλεόρασης, αλλά μου λένε είναι ξεκάθαρα θέμα σήματος. Πήγα την τηλεόρασή μου στο καλώδιο της κεραίας που έχουμε στο σαλόνι και έπαιζε κανονικά. Επίσης, έφερα την τηλεόραση του σαλονιού(επίσης Samsung, αλλά 40 ιντσών και όχι 32), και αυτή στο δωμάτιό μου έπαιζε κανονικά.

Γειά σας παιδιά. Μένω Ηλιούπολη και θα ήθελα κάποιος από εσάς ή γνωστός σας αν γίνεται να έρθει να κάνει 1 πεδιομέτρηση στις μπρίζες της κεραίας που έχουμε σπίτι γιατί έχω πρόβλημα στην τηλεόραση του δωματίου μου και δεν πιάνω τα μισά ψηφιακά κανάλια. Πήρα τηλέφωνο στη Samsung, μήπως είναι πρόβλημα της τηλεόρασης, αλλά μου λένε είναι ξεκάθαρα θέμα σήματος. Πήγα την τηλεόρασή μου στο καλώδιο της κεραίας που έχουμε στο σαλόνι και έπαιζε κανονικά. Επίσης, έφερα την τηλεόραση του σαλονιού(επίσης Samsung, αλλά 40 ιντσών και όχι 32), και αυτή στο δωμάτιό μου έπαιζε κανονικά.
Συγγνώμη προκαταβολικά για το double-post, αν γίνεται να μεταφερθεί στην σωστή θεματική ενότητα.

Η τηλεόραση στο δωμάτιό σου δεν πιάνει τα μισά ψηφιακά κανάλια. Λες όμως ότι η άλλη τηλεόραση που πήγες για δοκιμή στο δωμάτιο τα έπιανε;

Ναι. Την έφερα την άλλη τηλεόραση από το σαλόνια και δούλευε κανονικά. Αλλά έγινε και το άλλο. Πήγα την τηλεόραση του δωματίου μου(που δεν πιάνει τα κανάλια) στο σαλόνι και εκεί δούλεψε κανονικά και τα έπιασε.

Last edited:
Ε τότε άσε την τηλεόραση του δωματίου στο σαλόνι, και του σαλόνιου στο δωμάτιο. :idea:

Για να βοηθήσω λίγο, αν μπορέσω βέβαια, θα κάνω μία - μία μερικές ερωτήσεις.

1ον: Είσαι σε πολυκατοικία;

Λογικά έχει θέμα το σήμα στο δωμάτιο και είναι οριακό οπότε δεν παίζει τα μισά ψηφιακά.

Το ότι παίζει η τηλεόραση του σαλονιού στο δωμάτιο τα πάντα, ίσως είναι επειδή έχει πιο ευαίσθητο tuner οπότε σε οριακές καταστάσεις τα πάει καλύτερα.

Το αναλογικό σήμα στο δωμάτιο πως είναι; Είναι πεντακάθαρη η εικόνα; Έχει χιονάκια, γραμμές ή σκιές σε ένα κανάλι από κάποιο άλλο; Έλεγξε λίγο MEGA και MAD. Επίσης για ποια περιοχή μιλάμε;

Ακόμα αν μπορείς δες και πες μας τί κεραία, ενισχυτή, splitters, πρίζες έχεις και τέλος τσέκαρε το καλώδιο από την κεραία στον ενισχυτή και όλες τις συνδέσεις.

Αν μπορείς βγάλτα και καμιά φωτογραφία να τα δούμε.

Είπες μένεις Ηλιούπολη, η κεραία κοιτάει Αίγινα ή προς Πάρνηθα-Υμηττό?

Το αναλογικό σήμα στο δωμάτιο πως είναι; Είναι πεντακάθαρη η εικόνα; Έχει χιονάκια, γραμμές ή σκιές σε ένα κανάλι από κάποιο άλλο; Έλεγξε λίγο MEGA και MAD. Επίσης για ποια περιοχή μιλάμε;
Τέλεια είναι τα αναλογικά σε 3 τηλεοράσεις που δείχνουν αναλογικά. Ηλιούπολη, πίσω από την Αγία Μαρίνα. Όσο είχαμε γυρισμένη την κεραία στην Αίγινα, όλα δούλευαν καλά. Τώρα που την αλλάξαμε και πήραμε καινούρια και κάναμε όλη αυτή τη διακλάδωση, μου προέκυψε αυτό το πρόβλημα.

Ακόμα αν μπορείς δες και πες μας τί κεραία, ενισχυτή, splitters, πρίζες έχεις και τέλος τσέκαρε το καλώδιο από την κεραία στον ενισχυτή και όλες τις συνδέσεις.

Αν μπορείς βγάλτα και καμιά φωτογραφία να τα δούμε.

Είπες μένεις Ηλιούπολη, η κεραία κοιτάει Αίγινα ή προς Πάρνηθα-Υμηττό?
11102011012.jpg

11102011013.jpg

11102011014.jpg

Υμηττό κοιτάει η κεραία.

Για να δείτε τις φωτογραφίες, πατήστε πάνω τους δεξί κλικ->άνοιγμα σε νέα καρτέλα, αν δεν στις εμφανίζει.

Ωραία και πόσα ψηφιακά κανάλια βλέπεις τώρα?
Κανονικά πρέπει να βλέπεις 12 γιατί τόσα είναι από Υμηττό.

Αν βλέπεις παραπάνω τότε τα πιάνει από πίσω από την Αίγινα.

Αφού από Αίγινα έπαιζαν τα πάντα κανονικά, γιατί την γυρίσατε?

Δε βλέπω κάποιο link με φωτογραφίες.

Τώρα λαμβάνω 25 κανάλια, αλλά αποθηκευμένα έχω 12-14. Την γυρίσαμε την κεραία, γιατί έτσι μας είπε ο κεραιάς και την κεραία την αλλάξαμε με καινούρια και φτιάξαμε νέο σύστημα διακλάδωσης. Γράφω τι να κάνεις για να δεις τις φωτογραφίες στο προηγούμενο ποστ μου, τσέκαρέ το.

Γύρνα Αίγινα και αφαίρεσε τον εξασθενητή των 20db που έχει βάλει στην είσοδο UHF του ενισχυτή. Πάρε την είσοδο του 2πλού spitter και βάλ' την κατευθείαν στην 2η έξοδο του ενισχυτή. Αυτά για αρχή.

Last edited:
Το δωμάτιό μου παίρνει από το 4πλό σπλίττερ, είναι το κάτω αριστερά καλώδιο που μου έρχεται κατευθείαν από το σπλίττερ, δεν βγαίνει σε μπρίζα πρώτα.

Έβγαλα τον εξασθενητή: Στην τηλεόραση του δωματίου μου, η ισχύς σήματος σε όλα τα κανάλια έπεσε στο 30 και απέκτησαν μόνιμο bit σφαλμάτων 2-3. Στο σαλόνι, αντίθετα, το σήμα αυξήθηκε στο 99, αλλά εκεί έχει 1 bit σφαλμάτων.

Last edited:
Είναι η ένδειξη αυξημένης ενδοδιαμόρφωσης. Χαμήλωσε λίγο με τη ρύθμιση της εισόδου UHF μέχρι να σβήσει η ένδειξη. Αν και θα προτιμούσα να το κατέβαζες ακόμα πιο κάτω σχεδόν στο 0 + 1 ολόκληρη στροφή.

Μήπως η πρίζα που έχεις στο συγκεκριμένο δωμάτιο δεν είναι τερματική και είναι διελεύσεως; Μήπως είναι χαλασμένη; Άλλαξέ την με κάποια άλλη τερματική που δουλεύει σωστά.