Πειράματα με είσοδο δέκτη σε pc;

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,394
Θεσσαλονίκη
Έχω ένα Dazzle DVC 80. Είναι μια συσκευή USB που έχει composite και S-video εισόδους.
Έχεις κανείς καμιά ιδέα πώς θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω ώστε να μετρήσω τον χρόνο αλλαγής καναλιών;
Ότι άλλη ιδέα για τί θα μπορούσα να κάνω με αυτό (σχετική με τους δέκτες), πολύ ευχαρίστως να την ακούσω!

Έχω ένα Dazzle DVC 80. Είναι μια συσκευή USB που έχει composite και S-video εισόδους.
Έχεις κανείς καμιά ιδέα πώς θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω ώστε να μετρήσω τον χρόνο αλλαγής καναλιών;

Ότι άλλη ιδέα για τί θα μπορούσα να κάνω με αυτό (σχετική με τους δέκτες), πολύ ευχαρίστως να την ακούσω!

- Δεν σε κατάλαβα, εάν εννοείς ως χρόνο το πόσο κάνει για να μεταπηδήσει από το ένα κανάλι στο επόμενο, τι το πιο απλό να μετρήσεις σε δεύτερα το χρόνο εναλλαγής...

- Κοίτα είναι μια συσκευή capture μέσω των Composite & S-Video που διαθέτει. Εάν ο δέκτης σου βγάζει composite, scart έξοδο συνάμα με την hdmi (εάν είναι HD), θα προτιμήσεις την έξοδο scart, όπου μέσω αντάπτορα θα δώσεις ήχο και εικόνα (s-video) και θα πάρεις capture (αναλογικά) από το όποιο κανάλι βλέπεις εκείνη τη στιγμή.
Θα μου πεις και γιατί να κάνω αναλογικό capture από τη στιγμή που οι δέκτες είναι σε θέση να κάνουν ψηφιακό capture.
Αυτό εσύ θα το κρίνεις αναλόγως των μέσων που διαθέτεις και την όρεξή σου. -bye-

Ξέρω τί είναι η συσκευή, αλλά το θέμα είναι πώς θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω για να μετρήσω τον χρόνο αλλαγής των καναλιών χωρίς το τεράστιο περιθώριο σφάλματος που υπεισέρχεται λόγο του ανθρώπινου παράγοντα και κυρίως χωρίς το πρόβλημα της επαναληψιμότητας
Και φυσικά, τί άλλο θα μπορούσα να κάνω με αυτό σε σχέση με μετρήσεις ή screenshots δεκτών.

Εάν σε ενδιαφέρει να μετρήσεις πειραματικά το χρόνο εναλλαγής των καναλιών, μάλλον θα χρειαστείς ειδική κατασκευή με κάποιον αισθητήρα και αρκετό προγραμματισμό...δεν ξέρω εάν υπάρχει και έτοιμη μια τέτοια συσκευή.

Εάν απλά σε ενδιαφέρει η σύγκριση του χρόνου εναλλαγής, ένα χρονόμετρο και η συνήθης διαδικασία αντίστροφης μέτρησης 3,2,1,0 go όπου το 0 αντιστοιχεί με το πάτημα του χρονομέτρου και ταυτόγχρονο πάτημα του τηλεχειριστηρίου - σταμάτημα με το που βλέπεις εικόνα, είναι υπέρ αρκετό για οποιοδήποτε συμπέρασμα.

Άλλωστε, όπως πιστεύω έχεις δει, ο χρόνος εναλλαγής έχει να κάνει και με άλλους παράγοντες στους δέκτες. Για παράδειγμα ο χρόνος εναλλαγής μεταξύ των ψηφιακών της ΕΤ είναι πολύ μικρότερος από τον αντίστοιχο της digea και φυσικά αυτό έχει να κάνει με το mpeg2/4.