Πειρι ανεμιστηρων ο λογος!!

Xtrax

New member
2 May 2007
17
Καλη σας μερα!
τελικα καταφερα να φτιαξω ενα HTPC μετα απο πολλες ωρες βεβαια
τα στοιχεια ειναι τα ακολουθα
Asus p5w dh deluxe
Intel core 2 duo 687400 3.0ghz
74 raptor Hard disk
Lifeview duo tv tuner
Gigabyte X600 Radeon Graphics( ε ενταξει δνε ειναι και η καλυτερη αλα εαν τα παω καλα με το Media Center και δε μου σπασδει τα νευρα θα αναβαθμιστω!
Αυτο πο ηθελα να σας ρωτησω ειανι τι συστημα ψυξης εχετε για τον επεξεργαστη. Προφανω εαν αυτο τιο μηχανημα βρισκεται στοσαλονι τοτε σιγουρα θα κανει θορυβο εαν η χυξη δεν ειανι λιγακι μουκη!!
τι προτινετe?

Εγώ με το ίδιο board και επεξεργαστή τον Intel Core 2 Duo E6600 2,4GHz
έχω την ψύκτρα Zalman CPU COOLER CNPS9500 LED. Το HTPC το έχω στο
σαλόνι και δεν με ενοχλεί καθόλου. Από θερμοκρασίες είμαι κάτι παραπάνω
από ευχαριστημένος.

Καλη σας μερα!
Asus p5w dh deluxe
74 raptor Hard disk
Lifeview duo tv tuner
Gigabyte X600 Radeon Graphics( ε ενταξει δνε ειναι και η καλυτερη αλα εαν τα παω καλα με το Media Center και δε μου σπασδει τα νευρα θα αναβαθμιστω!
Αυτο πο ηθελα να σας ρωτησω ειανι τι συστημα ψυξης εχετε για τον επεξεργαστη. Προφανω εαν αυτο τιο μηχανημα βρισκεται στοσαλονι τοτε σιγουρα θα κανει θορυβο εαν η χυξη δεν ειανι λιγακι μουκη!!
τι προτινετe?

Θα ήθελα να σε ενημερώσω για κάτι σχετικά άσχετο με αυτό που ρωτάς αλλά σχετικό με τον θόρυβο που σε ενδιαφέρει και επειδή δεν ξέρω εάν λέγοντας "κατάφερα να φτιάξω" εννοείς ότι το συναρμολόγησες ή απλώς συγκέντρωσες τα εξαρτήματα που σε ενδιαφέρουν, αλλά ο σκληρός δίσκος που επέλεξες (και έχω επιλέξει και εγώ και χρησιμοποιώ) είναι αρκετά θορυβώδης.

Σε ότι αφορά την ψύξη του επεξεργαστή, στην δική μου περίπτωση (έναν Core 2 Quad 6600) χρησιμοποιώ αυτόν τον ανεμιστήρα http://www.e-pcmag.gr/forum/index.php?showtopic=21675 χωρίς κανένα πρόβλημα με θόρυβο.

Ορίστε μια εικόνα των μέσων θερμοκρασιών που υπάρχουν στο κουτί μου (Silvestone Grandia) στο οποίο έχω συνδέσει τους δύο ανεμιστήρες του κουτιού σε molex των 5V, για αυτό και δεν φαίνονται οι στροφές τους.

Εμφανίζονται μόνον οι στροφές του ανεμιστήρα του επεξεργαστή.

Case temperatures.jpg

Εγώ με το ίδιο board και επεξεργαστή τον Intel Core 2 Duo E6600 2,4GHz
έχω την ψύκτρα Zalman CPU COOLER CNPS9500 LED. Το HTPC το έχω στο
σαλόνι και δεν με ενοχλεί καθόλου. Από θερμοκρασίες είμαι κάτι παραπάνω
από ευχαριστημένος.

+1..!!
εχω τον τετραπυρινο 6600 με το zalman στις χαμηλοτερες στροφες(900)και η θερμοκρασια του δεν ξεπερνα τους 35 βαθμους σε fullload...!!!

εννοηται οτι δεν ακουγεται κιχ......!!!!

Last edited:
Καλη σας μερα!
Asus p5w dh deluxe
74 raptor Hard disk
Lifeview duo tv tuner
τι προτινετe?
Εξαρτάται κυρίως απο το κουτί σου και για τι μέγεθος ψύκτρας έχει χώρο! Πχ αν σου χωράει βάλε μια Scythe Ninja, είναι καλή και φτηνή, και αλλάζει και το ανεμιστηράκι με κάτι πιο αθόρυβο αν θές και προκύψει. Απλά είναι μεγάλη... Για μικρό κουτί κοίτα πχ Ninja Mini.