Pentax K-01 vs Sony Nex 5N

elvor

Established Member
24 June 2006
112
Χρειάζομαι μια μηχανή για video, για να τραβάω εκδηλώσεις των παιδιών σχολείο, γιορτές. Έχω ήδη την pentax K30 μαζί με διάφορους φακούς για φωτογραφίες και σκέφτομαι την K01 για να χρησιμοποιήσω τους φακούς μου. Επειδή δεν βλέπω και τις καλύτερες απόψεις για αυτήν βλέπω και την sony 5N να τους δουλέψω με αντάπτορα. Τι λέτε;

Pentax K-01...!!!! Τι μου θυμισες τωρα... να βρω καμμια τετοια σε καλη τιμη και κιτρινο χρωμα και τι στην ευχη... συλλεκτικη !!!

Last edited:
Έχω τον sigma 17-50mm 2.8, sigma 30mm 1.4, pentax-f 50mm 1.4, pentax-k 50mm 1.7. Δεν είμαστε για καινούργιους φακούς σε αλλη μοντουρα.

Τα προβλήματα της Κ-01 τα ξέρεις. Αν οι σιγμα είναι οι HSM είσαι παραπάνω από μια χαρά και για βιντεο αν είχε η pentax κάτι αξιόλογο. Με αντάπτορες και αυτά σε nex θα σου πουν ο Γιαννης ή ο Αλεξ αν και νομίζω ότι εκτός του οικονομικού η nex είναι κάποιες κλάσεις παραπανω στο βιντεο

Μια χαρά. Αν το δει ο AlexTheodin χρησιμοποιούσε αρκετό καιρό nex και με pentax και για video θα σου δωσει λεπτομέρειες.

Αν ο σκοπός σου είναι το βιντεο με την ΝΕΧ δεν μπορείς να κάνεις λάθος. Εγώ βέβαια εxω SMC M φακούς και όχι AF, οπότε μιλάω πάντα για manual εστίαση. Δεν ξέρω κατα πόσο θα εστιάζει η Κ01 αυτόματα και με τί επιτυχία με τους Κ φακούς. Πάντως στην ΝΕΧ η εστίαση είναι αρκετά εύκολη.
Το καλό είναι οτι τις βρίσκεις πλέον σε εξαιρετικές τιμές.
Μεταξύ των δυο εγώ θα διάλεγα (και στην ουσία διάλεξα και εγώ ο ίδιος) την ΝΕΧ. Όση εκτίμηση και αν έχω στις DSLR της Pentax (ειχα την Κ100D και την Κ20D, όπως και την MX που χρησιμοποιώ ακόμα με φιλμάκια), η Κ01 είναι μηχανή που δεν θα έπαιρνα ποτέ στην σημερινή της μορφή.
Πρόσεχε μόνο να ξέρεις, κινδυνεύεις μετά απο κανα 6μηνο να πουλάς την Κ30 για να μην μαζεύει σκόνη στο ράφι...

Επειδή όλοι οι φακοί μου είναι AF εκτός από έναν σκέφτομαι την k01. Μια τρίτη σκέψη είναι και GH1 που είδα να πουλιέται σε προσιτή τιμή. Την θέλω μόνο για video.