Περί αναβάθμισης....

Από ότι διαβάζω σε forums το μηχανάκι χρειάζεται οπωσδήποτε 2 power supplies οπότε και η επιλογή είναι το battery pack + τον φορτιστή τους και επειδή μια ζωή την έχουμε αποφάσισα να παραγγείλω με το ακριβό τροφοδοτικό που σίγουρα δίνει ρεύμα και στις 2 πλακέτες.

Όταν έρθουν και τα στήσω θα γράψω εδώ τις εντυπώσεις μου και τις δοκιμές που θα κάνω με τα 650 και το zen can!

Επίσης θα παραγγείλω και καλώδιο spdif γιατί δεν έχω...και θέλω να ρωτήσω αν είναι καλύτερο το optical cable ή το coaxial σε θέμα απόδοσης?

Το μηχάνημα που πήρες έχει ΜΌΝΟ δύο coaxial εξόδους.
Δεν υπάρχει spdif.
Η μια είναι με βύσμα rca και η άλλη με bnc.

Για το τροφοδοτικό έχεις μπερδευτεί.
Όπως σου έγραψα το Nirvana είναι για την καθαρή πλευρά.
Για την βρώμικη βάζεις το απλό τροφοδοτικό των 5 .

Το ξέρω απλά μετά από σκέψη αποφάσισα ότι αυτή η αγορά θα γίνει μια φορά στα χρόνια και έβαλα το ακριβό τροφοδοτικό. Ελπίζω να έπραξα καλώς.

Η είσοδος του micro idsd δέχεται rca ή bnc?

Το ξέρω απλά μετά από σκέψη αποφάσισα ότι αυτή η αγορά θα γίνει μια φορά στα χρόνια και έβαλα το ακριβό τροφοδοτικό. Ελπίζω να έπραξα καλώς.

Η είσοδος του micro idsd δέχεται rca ή bnc?

Καλά έκανες.

Η είσοδος είναι rca.

Καλησπέρα και καλή χρονιά! Εν αναμονή του streamer σκεύτομαι πολύ σοβαρά αφού ξηλώθηκα γενικά και αφού (ευτυχώς) μπορώ να προχωρήσω και στην αγορά ενός καλύτερου dac (από το micro silver) ώστε να δω ακόμα πιο ουσιαστική αλλαγή στην ποιότητα ήχου που παίρνω από τα 650. Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθώ το άλλο θέμα που συγκρίνεται το idsd neo με το RME και μπορώ να πω ότι με δελεάζει το πρώτο. Το ποσό που θα δώσω για dac-interconnect δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ. Να πω την αλήθεια μου το rme το είχα ακούσει με τα 650 όταν τα αγόρασα και μου φάνηκε λίγο άψυχο και αποστειρωμένο. Η ifi έως τώρα δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ ίσα ίσα με εξέπληξε με τον zen can. Η χρήση του θα είναι καθαρά ως dac αφού φαντάζομαι ότι το κομμάτι της προενίσχυσης και της ενίσχυσης του zen can είναι ανώτερα από ότι του neo. Εννοείται ότι υπάρχουν πολλές άλλες λύσεις σε αυτά τα χρήματα και θα εκτιμούσα κάποιες ακόμα προτάσεις εφόσον υπάρχουν στην αγορά με πιθανότητες ακρόασης καθώς δεν μπορώ να ρισκάρω να αγοράσω κάτι που δεν θα το ακούσω πρώτα. Και μια ερώτηση ακόμα λίγο off topic ίσως...το micro idsd μπορεί με το κατάλληλο firmware να παίξει ως usb to spdif converter(pass-through)...το έχει δοκιμάσει κανείς? Μπορεί να επωφεληθεί από τις αρετές του usb και του spdif ως μεταφορά ή απλά προσθέτεις έναν ακόμα παράγοντα στην αλυσίδα που μπορεί να χαλάσει τον ήχο? Σημείωση : Ζητώ συγνώμη για το κείμενο χωρίς παραγράφους για κάποιο λόγο όταν το έκανα edit δεν με αφήνει να κάνω παράγραφο παρά ενσωματώνει όλες τις σειρές μαζί.

Το rme είναι ακριβώς όπως το περιγράφεις.
Επαγγελματικό εργαλείο αλλά τώρα η μόδα είναι στις μετρήσεις , έχουμε ξεχάσει να ακούμε...
Anyway το NEO idsd είναι λίγο διαφορετικό από τα υπόλοιπα iFi με την έννοια ότι είναι λίγο πιο αυστηρό.
Νομίζω πως ο χαρακτήρας του ταιριάζει με το 650.
Τα υπόλοιπα δεν τα καταλαβαίνω.
Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις;
Το transport που πήρες είναι εξειδικευμένο να βγάζει έξοδο coaxial.
Θέλεις ένα dac με είσοδο coaxial.

Το neo ελπίζω να μπορέσω να το ακούσω με τα 650 πριν την αγορά. Διαβάζω ότι είναι αρκετά ζωντανό στις ψιλές συχνότητες οπότε φαντάζομαι ότι αυτό δένει καλά με τα σκοτεινά 650...να πω ότι για μένα ο zen can που και αυτός είναι λίγο πιο ζωντανός ψιλά τους έδωσε το κάτι που τους έλειπε.

Επίσης να ρωτήσω εαν γίνεται balanced σύνδεση του neo idsd με το zen can? από τις φώτο φαίνεται να βγάζει μόνο rca και xlr και όχι το 4.4 βύσμα που δέχεται ο zen can.

Τώρα για το micro απλά το διάβασα κάπου στο ιντερνετ και το ρώτησα περισσότερο για πειραματισμό.

Καλησπέρα και καλή χρονιά! Εν αναμονή του streamer σκεύτομαι πολύ σοβαρά αφού ξηλώθηκα γενικά και αφού (ευτυχώς) μπορώ να προχωρήσω και στην αγορά ενός καλύτερου dac (από το micro silver) ώστε να δω ακόμα πιο ουσιαστική αλλαγή στην ποιότητα ήχου που παίρνω από τα 650. Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθώ το άλλο θέμα που συγκρίνεται το idsd neo με το RME και μπορώ να πω ότι με δελεάζει το πρώτο. Το ποσό που θα δώσω για dac-interconnect δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ. Να πω την αλήθεια μου το rme το είχα ακούσει με τα 650 όταν τα αγόρασα και μου φάνηκε λίγο άψυχο και αποστειρωμένο. Η ifi έως τώρα δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ ίσα ίσα με εξέπληξε με τον zen can. Η χρήση του θα είναι καθαρά ως dac αφού φαντάζομαι ότι το κομμάτι της προενίσχυσης και της ενίσχυσης του zen can είναι ανώτερα από ότι του neo. Εννοείται ότι υπάρχουν πολλές άλλες λύσεις σε αυτά τα χρήματα και θα εκτιμούσα κάποιες ακόμα προτάσεις εφόσον υπάρχουν στην αγορά με πιθανότητες ακρόασης καθώς δεν μπορώ να ρισκάρω να αγοράσω κάτι που δεν θα το ακούσω πρώτα. Και μια ερώτηση ακόμα λίγο off topic ίσως...το micro idsd μπορεί με το κατάλληλο firmware να παίξει ως usb to spdif converter(pass-through)...το έχει δοκιμάσει κανείς? Μπορεί να επωφεληθεί από τις αρετές του usb και του spdif ως μεταφορά ή απλά προσθέτεις έναν ακόμα παράγοντα στην αλυσίδα που μπορεί να χαλάσει τον ήχο? Σημείωση : Ζητώ συγνώμη για το κείμενο χωρίς παραγράφους για κάποιο λόγο όταν το έκανα edit δεν με αφήνει να κάνω παράγραφο παρά ενσωματώνει όλες τις σειρές μαζί.
Εννοείς προφανώς ότι παρακολουθείς παράλληλα αυτό το νήμα και τις σχετικές προτάσεις, σωστά;
Για να μην ξαναγράφουμε τα ίδια, δες και ένα άλλο πρόσφατο νήμα με το ίδιο θέμα και επιπλέον συμπληρωματικές προτάσεις.

Για το RME εχεις εν μέρει δίκιο. Ως DAC είναι εξαιρετικό, χωρίς αμφισβήτηση. Ως ενισχυτής ακουστικών (από την έξοδο ακουστικών) είναι πράγματι υποτονικός και παρουσιάζει ξηρότητα. Υπάρχει όμως η δυνατότητα, όποτε θέλουμε, να επιλέξουμε η έξοδος ακουστικών να λειτουργεί μόνο ως έξοδος Line και να τη χρησιμοποιούμε αποκλειστικά ως έξοδο του DAC. Οπου μπορούμε να συνδέσουμε οποιαδήπτε αναλογική συσκευή και βεβαίως ενισχυτή ακουστικών.
Το έχω κάνει συνδέοντας τον φορητό ενισχυτή ακουστικών της Fiio A5 και κυριολεκτικα απογειώνεται!
Να είσαι βέβαιος ότι αν χρησιμοποιήσεις τον iFi Zen CAN ως ενισχυτή ακουστικών με τον RME ADI-2-FS ως DAC το αποτέλεσμα θα είναι απλά κορυφαίο!
Σημειώνω ότι για τις παραπάνω δοκιμές, χρησιμοποιούσα τα Sennheiser HD-600, HD-650, HD-800S κ.ά.

Αξίζουν για να προστεθούν οπωσδήποτε στη λίστα σου:

Prism Sound Callia

Mytek Liberty DAC το οποίο βλέπω και σε προσφορά.

Στην ερώτηση σου: Το micro idsd μπορεί να παίξει ως usb to spdif converter (pass-through), συνδεόμενο με ένα άλλο DAC, εάν υπάρχει η κατάλληλη συνδεσιμότητα (ομοαξονική). Τι θα κερδίσει; Μία επιπλέον πηγή (π.χ. το κινητό ή άλλη φορητή), αν τυχόν χρειάζεται. Που θα ωφελείται από καλύτερο τελικό DAC της αλυσσίδας.

@Sonus Naturalis το Myttek Liberty DAC καταργήθηκε πλέον.
Το NEO έχει έναν μήνα ζωής και κάτι.
Σε αυτό το μικρό διάστημα έχει αναρριχηθεί στην 2η θέση των best seller dacs, στην απαιτητική και ώριμη αγορά της Ιαπωνίας
https://kakaku.com/kaden/headphone-...bSFU_f_yvZrOv5dUmzXBD-9GFe0agT2tpmjPjJfbEAtPQ

Επίσης το NEO, αλλά και το RME, μπορούν να αναβαθμιστούν σε απόδοση με ένα σοβαρό εξωτερικό γραμμικό τροφοδοτικό.

Καλημέρα και σας ευχαριστώ όλους για τις αναλυτικές απαντήσεις. Από την Δευτέρα που ανοίγουν τα μαγαζιά θα πάρω τα ακουστικά μου και θα πάω να ακούσω dac. Τώρα επί μέρους θα ήθελα να ρωτήσω εαν αυτό το καλώδιο petaconn/xlr το βρίσκουμε στα μαγαζιά ή αν πρέπει να το παραγγείλω από το εξωτερικό και το κυριώτερο...

το transport που περιμένω θα έρθει μαζί με το γραμμικό τροφοδοτικό της allo που έχει 2 εξόδους για ρέυμα. Εαν τροφοδοτήσω την ''βρόμικη'' πλακέτα του rpi με κάτι άλλο όπως το ifi power θα υπάρχει κάποια βελτίωση τροφοδοτόντας πχ το neo idsd ή το rme από το γραμμικό τροφοδοτικό της allo? Και ακόμα πιο σημαντικό...θα δω βελτίωση αν τροφοδοτήσω με αυτό τον zen can που τώρα παίζει με το ipower?

Το γραμμικό της allo είναι ειδικά σχεδιασμένο για την δουλειά που πρέπει να κάνει.
Άστο λοιπόν κατά μέρος να επιτελέσει το έργο του και μην τα μπερδεύεις τα πράγματα.
Το zen can έτσι όπως είναι δεν χρειάζεται κάτι άλλο.
Το NEO έχει και αυτό το iPower και για το σύστημα που έχεις δεν νομίζω πως χρειάζεται κάτι παραπάνω.
Το RME έχει ένα τροφοδοτικό της πλάκας συνεπώς χρειάζεται ένα iPower.