Περί back up

Sotiris

Supreme Member
18 June 2006
5,553
Έχω δύο φακέλους στον εσωτερικο σκληρο στο pc με φωτο, μουσική γύρω στα 200 Gb.
Έχω και ενα εξωτερικο 1T ο οποίος συνδέεται στο pc μόνο για να κάνω back up αυτους τους 2 φακέλους και μετά ξαναμπαίνει στο ντουλάπι.
Το πρόβλημα είναι επειδή δεν θυμάμαι τι αρχεία εχω προσθέσει ή έχω αλλάξει, κάθε φορά που κάνω back up, κάνω copy-paste τα 200Gb.
Υπάρχει τρόπος ή κάποιο πρόγραμμα έτσι ώστε να γίνονται copy μόνο τα νέα αρχεία ή αυτά που έχουν γίνει modify;

Έχω δύο φακέλους στον εσωτερικο σκληρο στο pc με φωτο, μουσική γύρω στα 200 Gb.
Έχω και ενα εξωτερικο 1T ο οποίος συνδέεται στο pc μόνο για να κάνω back up αυτους τους 2 φακέλους και μετά ξαναμπαίνει στο ντουλάπι.
Το πρόβλημα είναι επειδή δεν θυμάμαι τι αρχεία εχω προσθέσει ή έχω αλλάξει, κάθε φορά που κάνω back up, κάνω copy-paste τα 200Gb.
Υπάρχει τρόπος ή κάποιο πρόγραμμα έτσι ώστε να γίνονται copy μόνο τα νέα αρχεία ή αυτά που έχουν γίνει modify;

SyncToy 2.1

Είναι free και είναι της Microsoft. Κάνει ακριβώς αυτό που θες δηλαδή την πρώτη φορά αντιγράφει όλα τα αρχεία και κατόπιν τις επόμενες φορές αντιγράφει μόνο τα αρχεία που έχουν αλλάξει. Εκτός αυτού βέβαια, η κύρια λειτουργία του είναι να έχει απολύτως συγχρονισμένα δεδομένα μεταξύ δύο δίσκων ή φακέλων με δυνατότητα να λειτουργεί αυτό αμφίπλευρα!

Μέχρι πριν λίγο καιρό είχα το GoodSync, αλλά αν κάποιο άλλο (όπως π.χ. το SyncToy που προτάθηκε νωρίτερα) είναι αντίστοιχα καλό και ταυτόχρονα free, θα το προτιμήσω...

http://www.microsoft.com/downloads/...36-98e0-4ee9-a7c5-98d0592d8c52&displaylang=enΕκτός αυτού βέβαια, η κύρια λειτουργία του είναι να έχει απολύτως συγχρονισμένα δεδομένα μεταξύ δύο δίσκων ή φακέλων με δυνατότητα να λειτουργεί αυτό αμφίπλευρα!

Ααααααα, ναι. Αυτο ειναι σπαστικο, μιας και αν σβησεις ενα αρχειο στον εξωτερικο δισκο τοτε το σβηνει (αυτοματα) και στον εσωτερικο και παει, πεταξε το πουλι...

Τα υπολοιπα προγραμματακια που ειπατε οι υπολοιποι το εχουν σαν στανταρ χαρακτηριστικο αυτο;
Θα βρεθουμε προ εκπληξεως;

Απάντηση: Re: Περί back up

SyncToy 2.1

Είναι free και είναι της Microsoft. Κάνει ακριβώς αυτό που θες δηλαδή την πρώτη φορά αντιγράφει όλα τα αρχεία και κατόπιν τις επόμενες φορές αντιγράφει μόνο τα αρχεία που έχουν αλλάξει. Εκτός αυτού βέβαια, η κύρια λειτουργία του είναι να έχει απολύτως συγχρονισμένα δεδομένα μεταξύ δύο δίσκων ή φακέλων με δυνατότητα να λειτουργεί αυτό αμφίπλευρα!

Σ ευχαριστώ πολύ.
Δηλαδη ακόμα και edit να εχω κάνει μόνο, χωρίς να έχω αλλάξει την ονομασία του αρχείου, το καταλαβαίνει;

Δοκιμασε το, μιας και η τροποποιηση ενος αρχειου καταγραφεται και αναγνωριζεται.
Πολυ πιθανο να αλλαζει το αρχειο με αυτο που εχει νεοτερη ημερομηνια τροποποιησης.

Παλαιοτερα ειχα χρησιμοποιησει δοκιμαστικα ενα τετοιο προγραμμα, νομιζω της MS, και δεν μου αρεσε καθολου αυτη η λειτουργια...