Περι Βινυλιου

georgesco

New member
2 April 2008
90
Γεια σας παιδια εχω καποιες αποριες περι βινυλιου
Στη περιπτωση που ενα βινυλιο κανει ´τσιπ τσιπ¨ειναι λερωμενο ή χαλασμενο αμα το καθαρισω θα σταματησουν τα πολλα τσιπ τσιπ μετι τα καθαριζετε κ.λ.π.
Ευχαριστω εκ των προτερων

Πολλά μπορεί να συμβαίνουν... Απο το να μην εχει καλή εκτύπωση ο δίσκος, να εχει φθαρεί από το πολύ παίξιμο(πχ παλιοί δίσκοι που παιζόταν με φθηνές σφαιρικές βελόνες αποκτούν μια φθορα στα αυλάκια που ακούγεται περίπου όπως περιγράφεις), ή να ειναι απλά βρώμικος. Δεν εχεις παρα να δοκιμάσεις να τον καθαρισεις και να δεις τα αποτελέσματα. Σχετικά με τον καθαρισμό των βινυλίων υπάρχει ενα thread που λέγεται "Για μια καλή μπουγάδα"... Κάνε ενα search στο forum και θα το βρεις.

Γεια σας παιδια εχω καποιες αποριες περι βινυλιου
Στη περιπτωση που ενα βινυλιο κανει ´τσιπ τσιπ¨ειναι λερωμενο ή χαλασμενο αμα το καθαρισω θα σταματησουν τα πολλα τσιπ τσιπ μετι τα καθαριζετε κ.λ.π.
Ευχαριστω εκ των προτερων

Ρίξε άφθονο νερό πάνω στο βινύλιο στο νιπτήρα στην τουαλέτα. Σκούπισε τα νερά με μία πετσέτα. Βάλτο αμέσως να παίξει. Οι θόρυβοι που εξακολουθούν να ακούγονται προέρχονται από ζημιά.

Αν ο δισκος ειναι δικος σου ξερεις αν ειναι κακομεταχειρισμενος. Αν δεν ειναι τοτε θελει καθαρισμα και το κλασσικο βουρτσακι με το υγρο δεν κανει τιποτε- περαν του οτι μπορει και αυτο να στο εχει κανει απο λαθος χρηση.
Σε εναν γνωστο σου που να εχει πλυντηριο δισκων κανε του ενα καθαρισμα. Αν θελεις μια φθηνη λυση καθαριοτητας λερωμενων δισκων σου προτεινω το εξης φθηνο τροπο

http://shop.ikarosmusic.gr/online/p...d=155&osCsid=866c2bb8f24d1e6b98c0f74a8fac3134

Αν θελεις κατι καλυτερο σου ποτεινω ενα πλυντηριο δισκων , εχω προσωπικα το OKKI NOKKI της Cadence που ειναι σε πολυ καλη τιμη (400 ευρω).

http://www.stamfordaudio.co.uk/cgi-bin/sitewise.pl?act=det&p=5663&id=stamaudio

Αν τωρα μετα το σοβαρο καθαρισμα ο δισκος συνεχιζει να ακουγεται ασχημα αγοραζεις εναν καινουριο και λυνεις το προβλημα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Περι Βινυλιου

Πολλά μπορεί να συμβαίνουν... Απο το να μην εχει καλή εκτύπωση ο δίσκος, να εχει φθαρεί από το πολύ παίξιμο(πχ παλιοί δίσκοι που παιζόταν με φθηνές σφαιρικές βελόνες αποκτούν μια φθορα στα αυλάκια που ακούγεται περίπου όπως περιγράφεις), ή να ειναι απλά βρώμικος. Δεν εχεις παρα να δοκιμάσεις να τον καθαρισεις και να δεις τα αποτελέσματα. Σχετικά με τον καθαρισμό των βινυλίων υπάρχει ενα thread που λέγεται "Για μια καλή μπουγάδα"... Κάνε ενα search στο forum και θα το βρεις.

δε το βρισκω μηπως να το εντοπιζες?
και να μας το εδειχνες

Re: Απάντηση: Re: Περι Βινυλιου

δε το βρισκω μηπως να το εντοπιζες?
και να μας το εδειχνες

Φίλε georgesco το έχω κάνει χίλιες φορές για το συγκεκριμένο θέμα, πίστεψέ με... Θα το κάνω sticky.

Υ.Γ. ...κι αν ξαναρωτήσει κανείς πώς πλένουμε βινύλια θα τον μπανάρω :flipout::violent-smiley-030: