ΠΕΡΙ Card-Readers

udt71

AVClub Addicted Member
13 October 2006
1,798
Deep Sea
Αγοράζοντας την 5D Mark II αποφάσισα να αγοράσω μια μεγάλη και γρήγορη κάρτα μνήμης.
Αγόρασα την Transcend CF UDMA 16GB η οποία ειναι πολύ γρήγορη κάρτα.
Δοκίμασα να περάσω της φωτογραφίες στον υπολογιστή με το Card-Reader Transcend Μ3 αλλά είδα ότι αργούσε αρκετά.
Πιστεύω ότι αργούσε για δυο λόγους.
1.Δεν υπάρχει πλήρη συμβατότητα λόγω UDMA.
2.Τα αρχεία είναι πολύ μεγάλα 21 Mpx είναι αυτά.
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιο μικρό Card-Reader που να διαβάζει CF UDMA κάρτες και να είναι γρήγορο?

Η κάρτα που αγόρασα.

Attachments

• CF300_530x400_16G_product.jpg
    CF300_530x400_16G_product.jpg
    99.7 KB · Views: 6
Με αφορμή αυτό το thread βρίσκω την ευκαιρία να κάνω κι εγώ μία ερώτηση (για να μην ανοίξω καινούριο νήμα):

Η μηχανή μου (Fujifilm FinePix S6500) αποθηκεύει, ως γνωστόν, σε XD cards. Απ' όσο ξέρω όμως τα card readers των διαφόρων συσκευών (DVD, Blu-Ray κ.λπ.) δεν "διαβάζουν" τέτοιες κάρτες.

Η ερώτησή μου λοιπόν είναι: υπάρχει κανένα "ανταπτοράκι" που να δέχεται αυτή την κάρτα, ώστε να μπορώ να δω τις φωτογραφίες μου από την τηλεόραση ή τον προβολέα απευθείας μέσω της κάρτας; Ή μήπως η μόνη λύση είναι πέρασμα των φωτογραφιών στον υπολογιστή, "κάψιμο" σε CD και από εκεί στο DVD player ή στο Blu-Ray player;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις και ζητώ συγγνώμη για το κάπως "άσχετο" θέμα.

Με αφορμή αυτό το thread βρίσκω την ευκαιρία να κάνω κι εγώ μία ερώτηση (για να μην ανοίξω καινούριο νήμα):

Η μηχανή μου (Fujifilm FinePix S6500) αποθηκεύει, ως γνωστόν, σε XD cards. Απ' όσο ξέρω όμως τα card readers των διαφόρων συσκευών (DVD, Blu-Ray κ.λπ.) δεν "διαβάζουν" τέτοιες κάρτες.

Η ερώτησή μου λοιπόν είναι: υπάρχει κανένα "ανταπτοράκι" που να δέχεται αυτή την κάρτα, ώστε να μπορώ να δω τις φωτογραφίες μου από την τηλεόραση ή τον προβολέα απευθείας μέσω της κάρτας; Ή μήπως η μόνη λύση είναι πέρασμα των φωτογραφιών στον υπολογιστή, "κάψιμο" σε CD και από εκεί στο DVD player ή στο Blu-Ray player;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις και ζητώ συγγνώμη για το κάπως "άσχετο" θέμα.

Μόνο αν το dvdr έχει θύρα USB κι εκεί έχεις συνδέσει το card reader με την κάρτα εντός. Το καλύτερο όμως είναι το κάψιμο σε dvd.

Μόνο αν το dvdr έχει θύρα USB κι εκεί έχεις συνδέσει το card reader με την κάρτα εντός. Το καλύτερο όμως είναι το κάψιμο σε dvd.

Σ´ ευχαριστώ, Βλάση! Όπως πάντα, λακωνικός και σαφέστατος!

Με την ευκαιρία, χρόνια πολλά κι από μένα, με υγεία και ευτυχία!