Περί Codecs BRay 3D και ενισχυτή

takis1964

Senior Member
8 October 2007
596
Καλημερα! εχω τον onkyo 876 και σκεφτομουνα να παρω 3d blueray και συγκεκριμένα το Samsung BD-F7500 που εχει 2 εξοδους hdmi !
To ερωτημα μου ειναι αν θα χρησιμοποιησω τα codecs του onkyo, η θα τα στειλω επεξεργασμενα απο το BD-F7500 στον onkyo σαν ποιο νεα και αναβαθμισμενα!

Re: Περι Codecs BRay 3D και ενισχυτη

Καλημερα! εχω τον onkyo 876 και σκεφτομουνα να παρω 3d blueray και συγκεκριμένα το Samsung BD-F7500 που εχει 2 εξοδους hdmi !
To ερωτημα μου ειναι αν θα χρησιμοποιησω τα codecs του onkyo, η θα τα στειλω επεξεργασμενα απο το BD-F7500 στον onkyo σαν ποιο νεα και αναβαθμισμενα!

Απο οτι είδα στα specs του 876 ο ενισχυτής σου υποστηρίζει τα καινούργια φορμά ήχου (dts hd master κ.λπ) αλλά δεν είδα πουθενά να υποστηρίζει 3d passthrough.Οπότε μπορείς να συνδέσεις με ένα hdmi απευθείας το player με την 3D tv η προβολέα σου και με ένα άλλο hdmi το player με τον 876.Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αν τώρα ο 876 υποστηρίζει 3d τότε δεν υπάρχει θέμα, συνδέεις απευθείας το player με ένα hdmi στον 876 και με δεύτερο hdmi στην tv και είσαι έτοιμος.

Kαινουργια φορμα εχει ,απλα και αυτα αναβαθμιζονται.Που ομως δεν υποστηριζει αναβαθμισεις ο δικος μου.Σαν ποιο νεο μοντελο ο player ειπα μηπως αποδιδει καλυτερα.
Ο ενισχυτης δεν ειναι 3d γιαυτο θελω τα 2 hdmi οπως περιεγραψες και passthrough εχει ,αφου εχει εισοδους 7.1 με rca

H άλλη σου επιλογή την οποία εγώ δεν θα στην συνιστούσα γιατί είναι πιο φασαριόζικη...( αλλά και επειδή το 99% των blu ray σήμερα χρησιμοποιούν τα φορμά που υποστηρίζει ο 876) είναι να συνδέσεις τις αναλογικές εξόδους του player 7.1 με ανάλογα RCA καλώδια στο multi channel input του 876 εάν αυτός έχει, και hdmi στην tv.Με αυτόν τον τρόπο παίρνεις πάλι τα καινούργια φορμά και όλη η δουλειά γίνεται στο player.