Περι δορυφορικης εγκαταστασης..

Tsakalos!

Supreme Member
8 December 2009
5,346
Samos!
Μαςτορια βοηθεια..εχουμε πιατο που βλεπει hotbird... Πως θα δωσω σημα απτο lnb σε 8 δεκτες, διχως να κατεβαζω 8 καλωδια; Καπου διαβασα για multiswitch? 4 σε 8 η 4 σε 12 κτλ... Ωςτε να κατεβαςω 4 καλωδια κ να μπορω να δωςω σε 8-12-16 δεκτες....Τι ακριβως χρειαζομαι βρε παιδια; Πως να το ψαξω;
ευχαριστω προκαταβολικα!!

Last edited by a moderator:
Μαςτορια βοηθεια..εχουμε πιατο που βλεπει hotbird... Πως θα δωσω σημα απτο lnb σε 8 δεκτες, διχως να κατεβαζω 8 καλωδια; Καπου διαβασα για multiswitch? 4 σε 8 η 4 σε 12 κτλ... Ωςτε να κατεβαςω 4 καλωδια κ να μπορω να δωςω σε 8-12-16 δεκτες....Τι ακριβως χρειαζομαι βρε παιδια; Πως να το ψαξω;
ευχαριστω προκαταβολικα!!

Σιφη, χοντρικα, το εκαστο lnb παιρνει ρευμα 12 βολτ απο τον εκαστο δεκτη, αλλα δεν εχεις λυση αλλη απο το πολλαπλο lnb, οπου παντα εχεις ενα καλωδιο ανα δεκτη. Εγω θα επαιρνα την ΝΟβα η τον Οτε και θα ελεγα οτι σκεφτομαι να δουλεψω ξενοδοχειακη μοναδα, τι λυσεις προτεινουν ΤΕΧΝΙΚΑ.
Σε σπιτι, ενα διπλο lnb που εδωσε σημα σε 2 δεκτες μας εδωσε λυση αλλα.. 2 καλωδια παντα....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δες το ποστ εδω τη φωτογραφια στην υπογραφη περι της αποριας σου

Last edited by a moderator:
Φιλε μου δε θελω να βαλω νοβα η οτε... Απλα εχω μερικους δεκτες δορυφορικους με rf out, και θελω να μοιρασω στην κεντρικη εγκατασταση της κεραιας, μερικα δορυφορικα καναλια... Αυτα τα multiswitch τυπου πχ : https://stokostos.gr/oms-5-8p.html για αυτη την δουλεια δεν ειναι; Δηλαδη πχ με ενα 4 πλο lnb να κατεβασω 4 καλωδια (οχι 8) και να οδηγησω 8 δεκτες;

Σιφη, το προιον που αναφερεις δεν αναφερει εαν περναει το ηλεκτρικο ρευμα απο τον εκαστοτε δεκτη μεχρι το ΛΝΒ, η εαν το παρεχει.
Εαν ναι τοτε με 4 υποδοχες, οντως εξυπηρετεις 8 δεκτες (2 σειρες συχνοτητων, 2 πολώσεις ταυτοχρονα).
Δες και εδω ακομη εδω η εδω
Μετα εχει να κανει και απο ποιον η ποιους δορυφορους θελεις σημα, γιατι εκει μπλεκει (διαφορετικες θεσεις στον ουρανο, αρα αλλο πιατο-ΛΝΒ)... Οπως και να ειναι σιγουρα με 4 καλωδια εχεις απωλειες αρα μεγαλο πιατο θα σε βοηθησει.
εδω τελειωνουν οι γνωσεις μου, δεν κανεις ερωτηση στο θρεντ της δορυφορικης, σιγουρα καπποιος το εχει στησει.
Καλη μερα

ΥΓ

Το ΡΦ αουτ του καθε δεκτη μπορει να δωσει ενα καναλι επιλεγμενο απο τον καθε δεκτη μεσα σε επιστροφη καλωδιο προς εναν διανομεα σηματος για την κεντρικη εγκατασταση του σπιτιου σε συνγκεκριμενο καναλι, απλα με 8 ενεργεις συσκευες εχεις και θορυβο πολυ. αξιζει για 8 καναλια συν καταναλωσ ρευματος;

Last edited:
Σίφη, θέλεις Quatro lnb και ένα multiswitch 5/8, το multiswitch έχει 4 εισόδους για το δορυφορικό και 1 για επίγειο και 8 εξόδους για αντίστοιχους δέκτες.

Από εκεί και πέρα παίζεις όπως θέλεις...

Μαστορια σας υπερευχαριστω...

Κατι αλλο...κανα οικονομικο σωστο καλωδιακι? θα μπει εξωτερικα, με τον ηλιο να το ψηνει... αποστασεις καπου 20 μετρα μαξιμουμ...με κανα 0,50 - 0.60 το μετρο θα βρω τιποτα?

Οικονομικο και ηλιο στο νησι το ξεχνας. Παρε σωληνα κουβιδη και περασε το απο μεσα...

Δωσμου δυο ενδεικτικες.... δηλαδη α) οικονομικο σωστο να μπει σε σωληνα και β) καλο να αντεχει διχως σωληνα....

αυτο ευκολα το υλοποιω... ωραια.. σας υπερευχαρισω...
Οποτε, καποια προταση για σωστο καλωδιακι σχετικα οικονομικο?

Re: Απάντηση: Περι δορυφορικης εγκαταστασης..

Εγώ έχω κάνει αυτό, δες φωτό αν σε βοηθάει από μαγαζί με ηλεκτρολογικό εξοπλισμό. Έτσι γλίτωσα από ήλιο βροχή και.....σκυλί...

View attachment 117624 View attachment 117625
Αυτο ποτε το εκανες και δεν το ειχα δει ??? Ειναι λαθος τοποθετηση, το ανοιγμα του σωληνα πρεπει να κοιταζει πατωμα για να μην μπαινουν νερα μεσα....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σιφη πες μου απο που ψωνιζεις υλικο τετοιου ειδους απο τα τοπικα μαγαζια να σου πω τι εχουν και τι να παρεις... Φροντισε και λιγο την ντοπια αγορα...

απο Σαμο ψωνιζω τετοια φιλε.. εχουμε καλο μαγαζι με καλες τιμες..απλα ειναι λιγο βιαστικοι παντα να κατσεις να κουβεντιασεις...ειναι φοβεροι στην λιανικη αλλα πολυ αργοστροφοι στα τεχνικα...
Εχει ξερω σιγουρα καλωδια mavikal, belden νομιζω και Biokal, και κατι αλα που δε τα ξερω...θα δω μοντελο και θα ρωτησω ακριβως..