περί εκλογών

AS Mocca

Supreme Member
19 June 2006
4,805
Athens
Αν και το μυαλό όλων μας είναι στην τραγωδία δυστυχώς οι εκλογές πλησιάζουν και καλό είναι να διαβάσετε το παρακάτω link, κάτι το οποίο είναι άκρως επίκαιρο επειδή πιστεύω πως πολλοί δεν θα το γνώριζαν...........
www.Αναποφάσιστοι

.

Το σύστημα έτσι ακριβώς είναι. Το κακό του είναι ότι εξισώνει πλήρως το άκυρο με το λευκό, κάτι το οποίο είναι λανθασμένο κατά την άποψή μου.
Όμως είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν στα επίσημα αποτελέσματα και τον αριθμό των λευκών/άκυρων/αποχής...Το θέμα είναι κατά πόσον τα μέσα θα προβάλουν ένα τέτοιο ποσοστό ακόμα και αν φτάσει το 50% του εκλογικού σώματος...

Φυσικά και είναι έτσι. Από τη στιγμή που
α) το λευκό δεν τυγχάνει αντιπροσώπευσης στη βουλή, ή μάλλον αρνητικής αντιπροσώπευσης με τη μορφή των κενών εδρών και
β) ειδικώς στη χώρα μας δεν αποτελεί παρά ένα "πολιτικό" μήνυμα το οποίο οι υπαίτιοι δηλώνουν αυθωρί ότι θα το "εξετάσουν σοβαρά", μετά βίας συγκρατούμενοι ταυτόχρονα να μην τους ξεφύγουν τα γέλια,
ε, το λευκό δεν είναι για τη χώρα μας. Τουλάχιστον στις εθνικές εκλογές. Σε εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης, ειδικώς μικρούς δήμους, μπορεί να έχει κάποια σημασία. Για την ανάδειξη κυβέρνησης όμως, δεν ιδρώνει κανενός το αυτί.

Να ψηφίσουμε νέους ανθρώπους, με όραμα και ελπίδα...

Τι είπατε ???

Δεν υπάρχουν???

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ !!!

Η δική μου αναζήτηση πάντως με οδήγησε σε μια μεγάλη έκπληξη...

www.greekliberals.net

Ας αποδείξουμε πως έχουμε φωνή επιτέλους!!!

δεν θέλω να προτείνω τι να ψηφίσει ο καθένας έτσι και αλλιώς είναι υποκειμενική άποψη του καθένα όπως και επιλογή απλά ας αναρωτηθούν αν όχι όλοι οι περισσότεροι τι κάνουμε κάθε φορά που πάμε και βάζουμε το χέρι στην κάλπη.

Τα πάντα που κάνουμε έχουν και τις συνέπειές τους. Είτε καλές είτε κακές.
Πάντως έχουν. Επιτέλους ας γίνουμε λίγο υπεύθυνοι αν δεν είμαστε ήδη.

Ετσι όπως τα γράφει είναι τα πράγματα, δυστυχώς η ενισχυμένη αναλογική "καταπίνει", την προσπάθεια των μικρότερων κομμάτων να εισέλθουν με μεγαλύτερα ποσοστά στην νέα βουλή.

Εγω αντιθετα δεν ειμαι υπερ των πολλων μικρων κομματων στην Ελληνικη Βουλη...Δεν αντεχει η χωρα τετοιες περιπετειες κατα τη γνωμη μου...

μ πορει να φαινεται σκληρο και περιεργο και αντιδημοκρατικο, αλλα και στην Ιταλια, εκει κατεληξαν...

Re: Απάντηση: περί εκλογών

Εγω αντιθετα δεν ειμαι υπερ των πολλων μικρων κομματων στην Ελληνικη Βουλη...Δεν αντεχει η χωρα τετοιες περιπετειες κατα τη γνωμη μου...

μ πορει να φαινεται σκληρο και περιεργο και αντιδημοκρατικο, αλλα και στην Ιταλια, εκει κατεληξαν...

Συμφωνώ. Κι ακόμη περισσότερο όταν βλέπω την σύμπνοια στην άσκηση εξουσίας με κάθε μέσο στη Σερβία ερήμην του λαού.

Μα είναι μύθος ότι όσο περισσότερα κόμματα τόσο περισσότερη η Δημοκρατία.
Αλλως τε πολύ εύκολα κατασκευάζονται κόμματα-δορυφόροι που στην κατάλληλη στιγμή εμφανίζονται συνεργαζόμενα.
Τα κόμματα έχουν νόημα απο τήν στιγμή πού έχουν κάτι διαφορετικό να πούν.
Στην συγκεκριμένη μάλιστα περίοδο στην Ελλάδα θεωρώ ότι ήδη επεξεργάζεται πιθανή συνεργασία (εάν ευνοήσει το εκλογικό αποτέλεσμα)από δορυφόρο κόμμα.
Αυτούς που ο Χρήστος Γιανναράς σε άρθρο του στην Καθημερινή ονόμασε μισθοφόρους ιδεολόγους έτοιμους να υπηρετήσουν κάθε εξουσία.
Αυτούς πού χρόνια τώρα παριστάνουν τούς ειδήμονες στα πολιτιστικά και στην παιδεία.
Αυτούς πού βλέπουν μόνον βοσκούς να καίνε τήν χώρα.

Αν η καταληξη της Ιταλιας ειναι το οραμα μας εχουμε καει απο χερι.
Ακομα κι αυτοι ψαχνουν λυση στο αδιεξοδο : Μπερλουσκονι ( με οτι αυτο συνεπαγεται) Η Αριστερα+Κεντρο ( με την αναποτελεσματικοτητα που αυτο τελικα εφερε )

Ισως μια περιπετεια με πολλα κομματα και η χαωδης κατασταση στην οποια θα εισελθουμε ωριμασει τον ελληνα ψηφοφορο

Προτιμάμε δλδ πασοκ - νδ για άλλα 40 χρόνια...
Επειδή με την εμπειρία τους και τις ιδέες τους τα κάνανε (μην πω)

Ακόμα και τα μεγάλα κόμματα δεν είναι συμπαγείς μηχανισμοί.
Εχουν τάσεις γίνονται ζυμώσεις αλλάζουν κατευθύνσεις,επικρατούν κάποιες φορές άλλες αντιλήψεις και πάει λέγοντας.
Και στην Ελλάδα μετεξελίχθηκαν και τα δυό μεγάλα κόμματα.Αλλά και τα μικρά.
Κυβερνήσεις συνεργασίας σπανίως επιτυγχάνουν ιστορικά τουλάχιστον.
Καποτε το Λαϊκό Μετωπο στην Γαλλία με τον Λεον Μπλούμ νομίζω.Στην Ιταλία είχαμε την δολοφονία τού Χριστιανοδημοκρατη Αλντο Μόρο απο τίς Ερυθρές Ταξιαρχίες όταν συζητήθηκε η συνεργασία με το Κομμουνιστικό Κομμα και στην Ελλάδα δολοφονήθηκε ο Μπακογιάννης οταν συζητούσε με την Αριστερά από τήν 17 Νοέμβρη.
Στίς σύγχρονες Δυτικές κοινωνίες δεν τίθενται θέματα Λαϊκών Μετώπων έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τά πράγματα.
Στήν Ελλάδα σήμερα τί διαφορετικό θα προσέφερε μιά κυβέρνηση συνεργασίας ενός κόμματος τού 40% με ένα οποιοδήποτε μικρό τού 3%??
Πιθανώς εάν είχαμε 3-4 μεγαλα κόμματα να είχαμε και συγκλίσεις.
Και ίσως το δούμε και αυτό στην Ελλάδα.

Κακά τα ψέμματα, έτοιμα (αλλά δυστυχώς όχι και ικανά) να δώσουν κυβέρνηση είναι μόνο τα δύο μεγάλα κόμματα. Με την ψήφο στα μικρά δεν νομίζω ότι επιδιώκεται να οδηγηθούμε σε πολυκομματική Βουλή και κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλά το να σπάσουμε τον τσαμπουκά των δύο μεγάλων, και την πεποίθηση -που δυστυχώς είναι πεποίθηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού- ότι η κατάσταση έτσι έχει και δεν αλλάζει και η εκλογική πίτα είναι μοιρασμένη λίγο-πολύ.

Απάντηση: Re: περί εκλογών

Να ψηφίσουμε νέους ανθρώπους, με όραμα και ελπίδα...

Τι είπατε ???

Δεν υπάρχουν???

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ !!!

Η δική μου αναζήτηση πάντως με οδήγησε σε μια μεγάλη έκπληξη...

www.greekliberals.net

Ας αποδείξουμε πως έχουμε φωνή επιτέλους!!!

Πήγα στο λίνκ που έδωσες και μόλις είδα ......
[FONT=verdana,geneva]3. Ποια η ακριβής σχέση των Α. Ανδριανόπουλου και Στ. Μάνου με τη Φιλελεύθερη Συμμαχία; [/FONT] [FONT=verdana,geneva]
Προκειμένου να αποφύγουμε παρανοήσεις πρέπει να διευκρινίσουμε ότι, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος και ο Στέφανος Μάνος δεν μετέχουν, πόσο δε μάλλον, ηγούνται, της Φιλελεύθερης Συμμαχίας. Ωστόσο είναι ενήμεροι των δραστηριοτήτων μας. Μιλούμε τακτικά μαζί τους, τους ακούμε και επιζητούμε τη γνώμη τους. Το ότι στις πρώτες τοποθετήσεις τους έχουν εκφραστεί θετικά για τη πρωτοβουλία μας, είναι για μας ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα τους έχουμε και ενεργά κοντά μας.[/FONT]
......μου έφυγε η όρεξη.

Μετά πήγα πιο κάτω και μελέτησα τις θέσεις τους....
[FONT=verdana,geneva]Β. Θέσεις [/FONT]
[FONT=verdana,geneva]Με βάση τις παραπάνω αρχές και την ανάγνωση των προβλημάτων και αναγκών της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, προκύπτουν μία σειρά από πολιτικές θέσεις. [/FONT]
[FONT=verdana,geneva]Τασσόμαστε υπέρ του περιορισμού του δημόσιου τομέα και της νόθευσης του ανταγωνισμού, επιζητούμε το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, επιθυμούμε την αποστρατιωτικοποίηση της εξωτερικής μας πολιτικής και μείωση και τον περιορισμό των πολυδάπανων εξοπλιστικών προγραμμάτων, υποστηρίζουμε την αποκρατικοποίηση της εκπαίδευσης, επιδιώκουμε τον χωρισμό Πολιτείας-Εκκλησίας, προτείνουμε την αποποινικοποίηση της χρήσης όλων των τοξικοεξαρτητικών ουσιών, την κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης, πλήρης αναγνώριση δικαιωμάτων στα ζευγάρια του ιδίου φύλου.[/FONT]
...αλλά όταν διαπίστωσα ότι δεν παίρνουν θέση στο θέμα της οπλοκατοχής, οπλοφορίας μέχρι του διαμετρήματος 7,62χ52 για οικιακή άμυνα, έκλεισα την σελίδα.

H Φιλελευθερη Συμμαχία είναι φερέφωνο τού Ανδριανόπουλου.
Σε όλα τα Εθνικά Θέματα αλλά και στα διεθνή οι θέσεις που εκφράζει είναι ακριβώς ίδιες με τού Κυρίου Ανδριανόπουλου.
Σε διαφορα blogs που μέλη της μετέχουν σε συζητησεις όποιος τολμήσει να μιλήσει για πατρίδα ή εναντίον τού σχεδίου Ανάν ή να αμφισβητήσει την Ελληνοτουρκική φιλία χαρακτηρίζεται ως ´Εθνίκι´τουλάχιστον και ταυτίζεται με τον Πλεύρη.Ειρωνευονται οτιδήποτε έχει σχέση με την πολιτιστική μας κληρονομιά και παράδοση.Υποστηρίζουν τον δημοσιογράφο Βασιλάκη που συνεχώς σε κείμενά του ανέφερε δημοσιογράφους και διανοούμενους ως φασίστες και όταν τού έκαναν αγωγές οι θιγόμενοι ζητούσε ταπεινά συγνώμη λέγοντας οτι άλλοι τον έβαλαν και μετά τον εγκατέλειψαν.Αυτά ειναι γραμμενα σε όλες τις εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας της εποχής.
Υποστηρίζουν τον νεόκοπο διανοούμενο Γαβριηλίδη που σε βιβλίο του θεωρεί τον Ελύτη εθνικιστή ´ματοβαμένο´τον Σολωμό και ´νεκρόφιλο´τον Μικη Θεοδωράκη.
Το κομματίδιο αυτό πολιτικά εκφράζει τίς πλέον ακραίες θέσεις υποταγής στον ξένο παράγοντα.
Εάν αυτοί αποτελούν νέα προοπτική για τον τόπο τότε τα σύνορα τής Ελλάδας μπορεί να φτάσουν έως την Πελοπόννησο.

Last edited:
Σπύρος Σούρλας said:
Εάν αυτοί αποτελούν νέα προοπτική για τον τόπο τότε τα σύνορα τής Ελλάδας μπορεί να φτάσουν έως την Πελοπόννησο.
Άλλοι πάλι λένε πως ούτε η Πελοπόννησος θα την γλυτώσει.
Μονο η Ηλεία και τα Συχαινά Αχαΐας έχουν ελπίδες...για διαφορετικούς λόγους.
Η Ηλεία θα γίνει ανεξάρτητο κρατίδιο και θα αποκτήσει γκλαμουράτες ξενοδοχειακές μονάδες και πίστα F1, όπως Μόντε Κάρλο.
Όσο για τα Συχαινά, εεε δεν είναι και ότι πιο σικ σαν όνομα... οπότε θα τα αφήσουν στην τύχη τους.

Βρε μια μανία που έχει αυτός ο άνθρωπος με τα σύνορα!!!!:flipout::flipout::flipout:
Στο επόμενο ποστ σε βλέπω να μιλάς για σύνορα μεταξύ Κρήτης-Γαύδου!

Δεν μου λες, ο Βασιλάκης είναι αυτός που υπογράφει υπεύθυνες δηλώσεις μετανοίας σε αστυνομικά τμήματα;
-Επαρασύρθειν, κύριε αστυνόμε!

Βρε μια μανία που έχει αυτός ο άνθρωπος με τα σύνορα!!!!:flipout::flipout::flipout:
Στο επόμενο ποστ σε βλέπω να μιλάς για σύνορα μεταξύ Κρήτης-Γαύδου!

Δεν μου λες, ο Βασιλάκης είναι αυτός που υπογράφει υπεύθυνες δηλώσεις μετανοίας σε αστυνομικά τμήματα;
-Επαρασύρθειν, κύριε αστυνόμε!

Kάτι τέτοιο.............