Περί επίπλου τηλεόρασης...

ody1

New member
15 September 2011
82
Κοίταξα στις οδηγίες χρήσης του ενισχυτή που θέλω να πάρω και λέει ότι θέλει χώρο 20cm δεξιά-αριστερά και 40cm επάνω. Θέλω να φτιάξω το έπιπλο της τηλεόρασης. Είναι δυνατόν ο ενισχυτής μόνο να θέλει χώρο 80x60;

Προσπαθώ να σχεδιάσω ένα έπιπλο λειτουργικό και όμορφο και τώρα μου φαίνεται σπαζοκεφαλιά. Το βλέπω να πηγαίνω σε κάτι έτοιμο....

Το έπιπλο πρέπει να έχει ύψος 56-57cm ώστε το κέντρο της 55άρας που θα δεχθεί να είναι ακριβώς στο ύψος των ματιών. Μήκος 150-160cm θα 'ναι αρκετό.

Κάθε βοήθεια-ιδέα-πρόταση :idea: ευπρόσδεκτη!!!

10 εκατοστα δεξια/αριστερα και πανω, με την προυποθεση οτι δεν θα εχει πλατη το επιπλο,(τουλαχιστον εκει που θα μπει ο ενισχυτης) ειναι υπεραρκετα

Οι κατασκευαστές δεν έχουν πρόβλημα, οπότε προτείνουν το καλύτερο για τον ενισχυτή τους.

Πιστεύω ότι με 10cm δεξιά-αριστερά και 15-20cm ελεύθερο χώρο επάνω, θα είσαι μια χαρά.
Αυτό που σου προτείνω είναι να αφήσεις ανοιχτή την πλάτη του έπιπλου αλλιώς γίνεται φούρνος...

Για την τηλεόραση προσωπικά στο έπιπλο που έφτιαξα επέλεξα το ύψος των ματιών στη θέση θέασης, να είναι λίγο επάνω από τους υπότιτλους (για μένα έτσι είναι πιο ξεκούραστα)
Το έπιπλό μου με αυτή τη λογική έχει ύψος 70cm.

Ανάλογα το μέγεθος της tv και το ύψος της βάσης της μπορείς να κάνεις τους υπολογισμούς σου.

edit: Ντίνο :a0210:

Αν είσαι Αθήνα πήγαινε στο ΙΚΕΑ και κοίταξε τη σειρά επίπλων LAIVA που είναι για τηλεοράσεις, από 14 ευρώ, κάποιο από τη σειρά λογικά θα σου κάνει, εγώ ας πούμε πήρα δύο τέτοια και τα έκανα ρακ για το στερεοφωνικό, εύκολα γρήγορα και φθηνά , γιατί ζητούσαν την Αρτα με τα Γιάννενα για ένα απλό ρακ...