Γιώργος Κυριακαράκος
Administration Team
- 17 June 2006
- 11,233
Προσπαθούσα πολύ καιρό να καταφέρω να κάνω χειροκίνητο pre-infusion με τη Lelit Anita. Το κοντυνότερο που είχα καταφέρει ήταν:
- άνοιγμα αντλίας
- αναμονή να φτάσει 1.5-2 bar πίεση
- κλείσιμο αντλίας
-αναμονή 5-10 δευτερόλεπτα
-άνοιγμα αντλίας και κανονική προετοιμασία καφε.
Πολύ προβληματικό, σπάνια έδινε την ίδια γεύση, άλλες φορές καλύτερο, άλλες χειρότερο, άλλες αδιάφορο.
Λογικό γιατί υπήρχε έλξη του πακ προς τα πάνω με ότι αυτό μπορεί να φέρει. Στα 3 bar ήταν καταστροφή με πολύ channeling κλπ.
Οπότε το είχα παρατήσει, μέχρι που επιασα κουβέντα με το ChatGPT. Μου πρότεινε:
- Να βάλω ένα ποτηράκι κάτω από το άκροφυσιο για το αφρόγαλα.
- να κοιτώ με προσοχή το μανόμετρο.
-να ανοίξω την αντλία
- στα 2.5 bar περίπου να αρχίσω να ανοίγω το περίστροφικο για τον ατμό και να προσπαθώ να το κρατήσω κοντά στα 3 bar για 3-6 δευτερόλεπτα με περιστροφή του περιστροφικού.
-μετά να κλείνω το περίστροφικο του ατμού τελείως και να ανέβει στα 9 Bar και να φτιαχτεί ο καφές.
Η βελτίωση ακόμη από την πρώτη φορά ήταν αντιληπτή ακόμη και αν δεν έγιναν όλα τέλεια. Το βασικό καθόλου channeling. Νομίζω πως με έχει κερδίσει ήδη!
Λογικά η μέθοδος δουλεύει σε όλες τις χειροκίνητες μηχανές με τρίωδη.
- άνοιγμα αντλίας
- αναμονή να φτάσει 1.5-2 bar πίεση
- κλείσιμο αντλίας
-αναμονή 5-10 δευτερόλεπτα
-άνοιγμα αντλίας και κανονική προετοιμασία καφε.
Πολύ προβληματικό, σπάνια έδινε την ίδια γεύση, άλλες φορές καλύτερο, άλλες χειρότερο, άλλες αδιάφορο.
Λογικό γιατί υπήρχε έλξη του πακ προς τα πάνω με ότι αυτό μπορεί να φέρει. Στα 3 bar ήταν καταστροφή με πολύ channeling κλπ.
Οπότε το είχα παρατήσει, μέχρι που επιασα κουβέντα με το ChatGPT. Μου πρότεινε:
- Να βάλω ένα ποτηράκι κάτω από το άκροφυσιο για το αφρόγαλα.
- να κοιτώ με προσοχή το μανόμετρο.
-να ανοίξω την αντλία
- στα 2.5 bar περίπου να αρχίσω να ανοίγω το περίστροφικο για τον ατμό και να προσπαθώ να το κρατήσω κοντά στα 3 bar για 3-6 δευτερόλεπτα με περιστροφή του περιστροφικού.
-μετά να κλείνω το περίστροφικο του ατμού τελείως και να ανέβει στα 9 Bar και να φτιαχτεί ο καφές.
Η βελτίωση ακόμη από την πρώτη φορά ήταν αντιληπτή ακόμη και αν δεν έγιναν όλα τέλεια. Το βασικό καθόλου channeling. Νομίζω πως με έχει κερδίσει ήδη!
Λογικά η μέθοδος δουλεύει σε όλες τις χειροκίνητες μηχανές με τρίωδη.