Περι Ηχου απο pc

Tsakalos!

Supreme Member
8 December 2009
5,346
Samos!
Εχουμε ενα pc με Audigy 2 zs και radeon hd4650 με hdmi...θελω να συνδεσω το hdmi στον av ενυσχητη μου και το digital Out της audigy σε dac για οδηγηση αλλου ενυσχητη...αυτες οι δυο εξοδοι ξερετε αν λειτουργουν ταυτοχρονα?...η θα πρεπει να οριζω καθε φορα απο τα windows ποια θα ναι η εξοδος?
Το χει κανει κανενας?

Πολύ φοβάμαι οτι δεν γίνεται να βγάζεις τον ήχο ταυτόχρονα και στις 2 εξόδους

εμ αυτο φοβαμαι κ γω..και με βλεπω να ψαχνω τροπο να διακλαδωσω το spdif μου..

Δε γίνεται από το λειτουργικό δυστυχώς. Κάθε φορά η εφαρμογή θα πρέπει να δίνει output σε ένα audio interface.
Και ακόμα και εάν γινόταν από μια εύχρηστη απλή εφαρμογή, θα προέκυπταν διαφορές χρονισμού (έστω κάποια ms)

λες ε..καλα δε χρειαζομαι ταυτοχρονα κ οι δυο εξοδοι να δουλευουν..και ετσι λες να χω ζητηματα?...τα spdif διακλαδιζονται?

Απλούστατα από το control panel των Windows θα κάνεις disable όποια κάρτα ήχου δεν χρειαζεσαι ανά πάσα στιγμή και έτσι θα ''διασφαλίζεις'' την εκάστοτε ενεργή έξοδο.

Πιθανόν μάλιστα να μην χρειάζεται καν ούτε αυτό αλλά αρκεί απλώς επιλογή από το πρόγραμμα αναπαραγωγής.

ε να αυτα βαριεμαι...τεσπα θα δουμε...

Κοιτά εγώ για παράδειγμα έχω επιλέξει στον foobar να χρησιμοποιεί πάντα την spdif.
Πολλά προγράμματα σου δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξεις το audio output device.
Μπορείς για παράδειγμα νε έχεις το vlc να στέλνει στο hdmi.
To mpc-hc μπορείς πάλι να το στέλενεις στην spdif.
Ενώ system-sounds στο speaker out.

Διαφορετικά αλλάζεις κάθε φορά το default audio device ή κάνεις disable όπως λέει και o spcav.