το θέμα traffic shaping, αν και σε χώρες της Ευρώπης παίζει πολλά χρόνια, θα μας απασχολήσει στο άμεσο μέλλον μιας και σιγά σιγά όλοι οι providers αρχίζουν τα εφαρμόζουν παρόμοιες τεχνικές.
Δεν είμαι εντελώς κατά για ένα και μόνο λόγο:
Δεν μπορούνε οι "κανονικοί" χρήστεις, δηλαδή αυτοί που θέλουν να δούνε τη σελίδα τους, να πάρουν το mail τους, να δούν ένα - δυο videakia στο youtube, θα θέλουν να παίξουν το online game με καλά pings και άντε που και που να κατεβάσουν "κατι", να περνάνε πραγματικά εφιαλτικές στιγμές με υπαίτιους αυτούς που κατεβάζουν ασύστολα και αβασάνιστα!
τι ΔΕΝ έχει καταλάβει ακόμα ο Ελληνας χρήστης :
οι συνδέσεις aDSL δεν παρέχουν εγγυημένο bandwidth. Αυτό εξαρτάται απο το φόρτο το εκάστοτε DSLAM και τα νομιμα overbooking ratios αυτών που θεσπίζονται απο την ΕΕΤΤ και διαμορφώνει ο provider
Τι σημαίνει overbooking?
Οταν εσύ κατεβάζεις ασύστολα, στερείς bandwidth από κάποιον άλλον!
Οπως όταν ανοίξουν όλοι τα air condition θα πέσει η ΔΕΗ, όταν γίνεται σπατάλη νερού θα πέσει η πίεση,, έτσι και το bandwidth... είναι περιορισμένο.
Για αυτό λοιπόν συμφωνώ με το traffic shaping.
Οπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος...
Θέλω χαμηλά pings, θέλω να μου ανοίγουν γρήγορα οι σελίδες και να παίζω COD4 με καλά pings...
το utorrent μου μπορεί να περιμένει...
Δεν είμαι εντελώς κατά για ένα και μόνο λόγο:
Δεν μπορούνε οι "κανονικοί" χρήστεις, δηλαδή αυτοί που θέλουν να δούνε τη σελίδα τους, να πάρουν το mail τους, να δούν ένα - δυο videakia στο youtube, θα θέλουν να παίξουν το online game με καλά pings και άντε που και που να κατεβάσουν "κατι", να περνάνε πραγματικά εφιαλτικές στιγμές με υπαίτιους αυτούς που κατεβάζουν ασύστολα και αβασάνιστα!
τι ΔΕΝ έχει καταλάβει ακόμα ο Ελληνας χρήστης :
οι συνδέσεις aDSL δεν παρέχουν εγγυημένο bandwidth. Αυτό εξαρτάται απο το φόρτο το εκάστοτε DSLAM και τα νομιμα overbooking ratios αυτών που θεσπίζονται απο την ΕΕΤΤ και διαμορφώνει ο provider
Τι σημαίνει overbooking?
Οταν εσύ κατεβάζεις ασύστολα, στερείς bandwidth από κάποιον άλλον!
Οπως όταν ανοίξουν όλοι τα air condition θα πέσει η ΔΕΗ, όταν γίνεται σπατάλη νερού θα πέσει η πίεση,, έτσι και το bandwidth... είναι περιορισμένο.
Για αυτό λοιπόν συμφωνώ με το traffic shaping.
Οπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος...
Θέλω χαμηλά pings, θέλω να μου ανοίγουν γρήγορα οι σελίδες και να παίζω COD4 με καλά pings...
το utorrent μου μπορεί να περιμένει...