περι..κεφαλών

Eλα οι Grado θεωρουνται MM, ειναι κινητου σιδηρου και oι reference πιάνουν τέτοιες τιμές πανω απο χιλιάρικο.

Last edited:
Βραχίονας,πικάπ;

Η ερώτηση του Διονύση καθοριστική, μια που δεν μπορεί να εξεταστεί το θέμα της κεφαλής μεμονωμένα σε σχέση με αυτά τα δύο, όπως επίσης και με τις δυνατότητες του προενισχυτή phono.

Ως τροφή για ψάξιμο, δύο προτάσεις για τις οποίες έχω προσωπική γνώμη:

α) Με ονομαστική τιμή γύρω το χιλιάρικο: ZYX R-100-2 Ζω για περίπου δύο χρόνια μαζί της και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Κυκλοφορεί σε έκδοση χαμηλής και μέσης εξόδου. Ισχυρότερα σημεία της η τοποθέτηση των οργάνων στο χώρο και η αναλυτικότητα της. Στο 1,5 χιλιάρικο υπάρχει η βελτιωμένη Yatra.

β) Λίγες εκατοντάδες ευρώ παραπάνω: Dynavector XX2 MkII. Αποτελεί την πηγή σε ultra hi-end σύστημα φίλων που έχω την χαρά να ακούω συχνά. Αριστοκρατική, με θαυμάσιες χροιές, πολύ ισορροπημένη.

Ο Ντοκ μπορεί να μας γράψει την εμπειρία του από τη Shelter.

Εγω χρησιμοποιω την ξυλινη maestro της clearaudio με τιμη γυρω στο 1000αρικο. Το ερωτημα δεν ειναι ρητορικο και αφορα κυριως το phono stage που χρησιμοποιει ο ανθρωπος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: περι..κεφαλών

μόνο που η shelter του Ντοκ έκανε κάπου 500-600 ευρώ...

Απ' έξω , έκανε τόσο ( όπως λέγαμε παλιά ) . Εδώ στον ΗΧΟ την έχει με τιμή αντιπροσωπείας 840 . Εξαιρετική κεφαλή . Ισορροπημένη , με σφιχτό μπάσο και ανάλυση .

δεν ξέρω αν ο φίλος μας που ρωτάει ενδιαφέρεται γιά τιμή ήχου ή street price...

Από ZYX Airy (δε θυμάμαι αν ήταν 3 ή 2), στο χώρο επίδειξης του έλληνα αντιπροσώπου, έχω ακούσει τον καλύτερο ήχο από βινύλιο μέχρι στιγμής. Την είχε μοντάρει σε βραχίονα Shroeder, σε πλατώ DPS, με προ-προ ZYX, προ Mactone (λάμπα), ενισχυτή ένα γερμανικό (Belden ή κάτι τέτοιο) και ηχεία κάτι γιαπωνέζικα βάσης. Ρεαλισμός και αίσθηση ζωντανής αναπαραγωγής μέχρι δακρύων.

Shelter δεν έχω ακούσει.

Από ZYX Airy (δε θυμάμαι αν ήταν 3 ή 2), στο χώρο επίδειξης του έλληνα αντιπροσώπου, έχω ακούσει τον καλύτερο ήχο από βινύλιο μέχρι στιγμής. Την είχε μοντάρει σε βραχίονα Shroeder, σε πλατώ DPS, με προ-προ ZYX, προ Mactone (λάμπα), ενισχυτή ένα γερμανικό (Belden ή κάτι τέτοιο)

Μήπως Bonnec;

alto_silver_klein.jpg

Να προσθέσω και κάτι που ακούγεται λίγο σαν αφορισμός αλλά νομίζω οτι είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα.

Πάρε ότι κεφαλή σου ταιριάζει ηχητικά, αλλά για vαlue for money πάρε Γιαπωνέζικη.

Δηλαδή ψάξε ανάμεσα απο:
Denon
Shelter
ZYX
Lyra
Dynavector
(στα χρήματα αυτά)

Για πιό ακριβές (π.χ. Koetsu, Kiseki, Miyabi) δεν θα ήμουν τόσο σίγουρος

Νομίζω από ευρωπαϊκές, είναι αρκετά value for money οι Benz Micro και οι Ortofon.

Δυστυχώς δεν έχω ακούσει, από διάφορες κριτικές που είδα μόνο...