Περί LANC control

17 June 2006
25,415
Αθήνα
Επειδή χρησιμοποιώ τακτικά το τρίποδο (manfrotto) μ' ενδιαφέρει ένα χαρακτηριστικό που έχουν συνήθως οι prosumer κάμερες, το οποίο είναι η έξοδος LANC . Είναι σχεδόν ένα άγνωστο χαρακτηριστικό, που μόνο επαγγελματίες δίνουν βάση , αλλά είπαμε υπάρχουν και "τρελαμένοι" :grinning-smiley-043
Πρόκειται για ένα εξωτερικό χειριστήριο που προσαρμόζεται στο μανίκι της κεφαλής στο τριπόδι, και με αυτό ελέγχεις το start-stop αλλά κυρίως έχεις τον έλεγχο της ταχύτητας του zoom. ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.

Δυστυχώς αυτή την δυνατότητα του Lanc control δεν την έχουν όλες οι κάμερες.

Επειδή η νέα κάμερα που κοιτάζω (panasonic) ΔΕΝ έχει τέτοια έξοδο, υπάρχει έμμεσος τρόπος για να έχω τον έλεγχο κυρίως του zoom εξωτερικά;

Μην μου πείτε με το τηλεκοντρόλ, διότι όπως και στην τωρινή μου Canon, το τηλεκοντρόλ ΔΕΝ έχει έλεγχο της ταχύτητας του zoom. Με το που το πατάς κάνει γρήγορο zoom in/out. Πράγμα που στην πράξη εννοείται δεν βολεύει.

Εκτός κι αν στις καινούργιες κάμερες, το τηλεκοντρόλ μπορεί να ελέγχει και την ταχύτητα του zoom; (χλωμό το κόβω)

αναλογως καμερας και μοντελου, αν και το καλυτερο ειναι αυτο που λες, να χεις τα γκαζια απο το lanc...μην παιδευτεις με αλλες εμμεσες λυσεις, στο μελλον θα τα βρεις μπροστα σου.

παρτο απο τωρα να τελειωνεις.

ασε που μπορεις να τη σηκωσεις κ ψηλα ετσι και να κανεις τη δουλεια σου σωστα

Εννοείται ότι είμαι υπέρ του Lanc. Το θέμα είναι αν δεν έχει η κάμερα Lanc, τι κάνουμε;
Και δυστυχώς Lanc έχουν μεγάλου μεγέθους κάμερες μη φορητές (με εξαίρεση ίσως την νέα Canon HF G10).