περι μετρήσεων ηχητικών συστημάτων

cosmic

New member
13 December 2006
26
καλημέρα σε όλους.
Μέσα απο αυτο το forum ανακάλυψα την υπαρξη του προγραμματος spectraplus το οποιο δίνει την δυνατοτητα αξιολόγησης ενος ηχητικού
συστηματος σε επίπεδο μετρησεων πάντα....
Επειδη απο τι εχω καταλαβει η ακριβεια των μετρησεων του εν λογω προγραμματος ειναι σε αμεση εξαρτηση με τα χαραχτηριστικα της καρτας ηχου
θα ήθελα τις προτασεις σας για καρτα ηχου.
Εχω βαλει στο ματι μια creative audigy se με S/N 100 db.

Ειναι κατάλληλη
για την δουλεια που την θέλω?

Τέλος υπαρχουν αλλα προγραμματα που κανουν αντίστοιχη δουλεια με το specrta plus?
Eυχαριστω προκαταβολικά.

Για μετρήσεις πέρα απ το SpectraPLUS -ή οποιοδήποτε άλλο καλό αναλυτή φάσματος- θα χρειαστείς και επιπλέον εξοπλισμό για να μετρήσεις.

Στην περίπτωση που μετράς συσκευές θα χρειαστείς κάποιο κύκλωμα ενεργό η παθητικό για την σύνδεση της κάρτας με την συσκευή. Αυτό θα σου προσφέρει, απ την απλή ρύθμιση εισόδου για την κάρτα με ενίσχυση ή εξασθένηση, μέχρι απομόνωση και προσαρμογή.
Αν πρόκειται να μετρήσεις ηχείο ή χώρο θα χρειαστείς μικρόφωνο και στάδια ενίσχυσης αυτού. Η είσοδος μικροφώνουν το 99% των καρτών ήχου δεν λειτουργούν σωστά.

Απο κάρτες εξαρτάται πόσο μακριά θες να πας τις μετρήσεις. Μπορείς να ξεκινήσεις με κάποια φτηνή αλλά να πας και σε κάτι σαν την M-Audio Audiophile 192 που είναι αρκετά καλή και προσιτή επίσης.

Επίσης κοίτα το Spectrum LAB που είναι δωρεάν. Θα χρειαστείς αρκετά ντοπαρισμένο hardware για να τρέξει σε ικανοποιητικές ταχύτητες.

σε πρωτη φαση με ενδιαφερει η μετρηση συσκευων επομένως το τμημα line in
της καρτας......
Μορφεα μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος στο θεμα του επιπροσθετου hardware που απαιτείται.....
Επισης κάποιο link σχετικα με τις διαδικασιες των μετρήσεων αν υπαρχει θα ήταν καλοδεχούμενο.....