ΠΕΡΙ οptoma Hd 20

vezouvios

Established Member
10 April 2007
148
θεσσαλονικη
Καλησπερα σας!!

Ειμαι καπως μπερδεμενος σχετικα με την αγορα ενος projectora και συγκεκριμενα με τον Hd 20 οptoma!
Εχω παρακολουθησει το νημα που αφορα τον συγκεκριμενο προβολεα απλα μου γεννηθηκαν καποιες αποριες σχετικα με την αγορα του η οχι!

Επειδη καιρο τωρα σκεφτομαι να αγορασω μια plasma
SAMSUNG PS50B650
η καποιον 1080 προβολεα οπως ο Οptoma hd 20
Προκυπτουν τα εξης θεματα
Δεν θελω να ξεφυγω πανω απο τα 1300 ευρω!
Αποσταση για τοποθετηση προβολεα 6+μετρα υπαρχει,οπωτε δεν υπαρχει θεμα να βρω εναν προβολεα ο οποιος να βγαζει πολλες ιντσες απο μικρη αποσταση!
Εχω Νοβα για τηλεοπτικο
Εχω ps3 για hd υλικο

Αυτην την στιγμη εχω μια 42 plasma,η οποια στο καινουργιο μου σπιτι μου φαινετε υπερβολικα μικρη αφου η αποσταση θεασης εκει που ηταν στα 3 μετρα τωρα ειναι στα 6,50.
Σκεφτομαι παλι οτι ακομα και μια 50αρα να αγορασω παλι μικρη θα μου φαινετε,δεν νομιζω οτι οι 8 ιντες θα κανουν την διαφορα.
Σωστα?
Οπωτε παμε στην λυση του προβολεα.
Ο Hd 20 της οptoma εχει πολυ καλη τιμη,ειναι 1080,αλλα δεν ειδα και κανεναν να ενθουσιαζεται με τα προσοντα του!
Υποψην οτι η χρηση που θελω να κανω ειτε με την plasma ειτε με τον projectora ειναι
περιπου 6-7 ωρες την ημερα τηλεοπτικο σημα
Και hd υλικο 2-3 ταινιες την εβδομαδα!
Επισης επειδη πιστευω οτι οι ωρες που θα τον χρησιμοποιω ειναι πολλες,προκυπτει μετα και το θεμα με την αγορα-κοστος λαμπας.Αλλος ενας πονοκεφαλος.Γιατι εαν ειναι να δινω κανενα 200 τον χρονο για λαμπα τοτε προτιμω να χαλαω τα ματια μου σε μια 50αρα πλασμα.
Εχετε να προτεινετε κατι αλλο?
π,χ optoma hd20 η καποιον αλλο?
Να παρω την 50 αρα?

Last edited:
μια χαρα ειναι τα προσοντα του για αυτα που θες.Ειναι και αρκετα φωτεινος.
Απλα δεν εχει lens shift και θα πρεπει να τον εχεις κεντραρισμενο στο πανι.
Εχει και ηλιθιο μικρο οφσετ οποτε θα πρεπει να τον εχεις κρεμασμενο οχι πανω απο 15-20 ποντους το πολυ απο το πανω μερος του πανιου σου.
Mεγαλυτερο οφσετ εχει ο μικρος hd65 που ειναι και φθηνοτερος και θα κανει παλι την δουλεια που θες (720p ομως)

μια χαρα ειναι τα προσοντα του για αυτα που θες.Ειναι και αρκετα φωτεινος.
Απλα δεν εχει lens shift και θα πρεπει να τον εχεις κεντραρισμενο στο πανι.
Εχει και ηλιθιο μικρο οφσετ οποτε θα πρεπει να τον εχεις κρεμασμενο οχι πανω απο 15-20 ποντους το πολυ απο το πανω μερος του πανιου σου.
Mεγαλυτερο οφσετ εχει ο μικρος hd65 που ειναι και φθηνοτερος και θα κανει παλι την δουλεια που θες (720p ομως)

ο projectoras εαν αγοραστει θα ειναι σταθερος σε ενα επιπλο σε υψος 1.70 απεναντι απο τον τοιχο,στα 6,50 μετρα αποσταση και θα προβαλει σε τοιχο.

για τηλεοπτικο πιο πρακτικη ειναι η τηλεοραση αλλα προσπαθησε να κατσεις πιο κοντα!!!!6,5 μετρα θα βλεπεις τις 50 ιντσες γραμματοσημο.

Για την δουλεια που τον θελεις καταληλος ειναι ο optoma hd800xlv στα 1300 ευρω...Εχει μεγαλυτερο offset απο τον 20αρη...Για την λαμπα του δεν ξερω,παντως αμα θες καλο προβολι με φτηνει λαμπα σου κανει και ο LGAF155 στα 1500 ευρω του οποιου η λαμπα κοστιζει 150 ευρω εχει πολλες ωρες, εχει λενσ σιφτ κλπ...

Mαλιστα αρα μιλαμε για πολυ ποιο ακριβο προβολι σωστα?
Μου φαινετε θα τσιμπησω την 50 αρα,και αργοτερα ενα προβολι ποιοτικοτερο

Στη θέση σου θα περίμενα 2 μήνες να βγούν τα νέα μοντέλα μέσα στα οποία θα είναι αρκετά γύρω στο 1000ρικο και δεν θα μπορείς να διαλέξεις αύτο που ταιριάζει για εγκατάσταση στο χώρο σου.

ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Η λογικη λεει να αγορασω την 50αρα για αρχη,και μετα τα χριστουγενα μολις εμφανιστουν και τα νεα μοντελα να προβω στην αγορα του προβολεα!

ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Η λογικη λεει να αγορασω την 50αρα για αρχη,και μετα τα χριστουγενα μολις εμφανιστουν και τα νεα μοντελα να προβω στην αγορα του προβολεα!

Αυτή ίσως να είναι και η καλύτερη λύση.

Έτσι και θα μπορείς να παρακολουθείς τηλεοπτικό σήμα σε μια καλή διάσταση χωρίς να σκέφτεσαι το κόστος της λάμπας και θα απολαμβάνεις τις ταινίες σου σε μεγάλη οθόνη.

Όμως η απόσταση που αναφέρεις είναι πολύ μεγάλη.

Αν είναι δυνατόν προτείνω να τη μικρύνεις. Εγώ βλέπω περίπου στην ίδια απόσταση σε 46´´ και πραγματικά φαίνεται μικρή...

Οκ!!!
Εχω μερικες αποριες οι οποιες θα φανουν χαζες σε καποιους αλλα παρολο αυτα εγω θα τις κανω!

Μου ειπατε οτι πρεπει να εχει lens shift..Aυτο επειδη η προβολη θα γινετε σε τοιχο? η ειναι ασχετο τελειως?
Επισης ποια ειναι η διαφορα μεταξυ lcd/sxrd με τον dlp?
ειναι σαν να λεμε στις τηλεορασεις lcd η plasma? η εστω κατι αντιστοιχο?Η διαφορα τεχνολογιας αυτων των 2 γινονται ευκολα αντιληπτες απο εναν μεσο θεατη?

Ελπιζω να μην σας κουρασα με τις ερωτησεις,
Ευχαριστω

Απάντηση: Re: ΠΕΡΙ οptoma Hd 20

Οκ!!!
Εχω μερικες αποριες οι οποιες θα φανουν χαζες σε καποιους αλλα παρολο αυτα εγω θα τις κανω!

Μου ειπατε οτι πρεπει να εχει lens shift..Aυτο επειδη η προβολη θα γινετε σε τοιχο? η ειναι ασχετο τελειως?

Δεν έχει σχέση ο τοίχος, το πανί, ή η απόσταση. Το lens shift (μετακίνηση φακού) αφορά την τοποθέτηση του προβολικού στον κάθετο και οριζόντιο άξονα. Τα DLP που δεν το διαθέτουν, σημαίνει ότι θα τοποθετηθούν αυστηρά σε συγκεκριμένο ύψος από το ανώτερο ή το κατώτερο σημείο της οθόνης και αυτό κάνει την τοποθέτησή τους πιο δύσκολη. Π.χ αν το ύψος της οθόνης σου είναι στα 2,5 μ. ο προβολέας μπορεί να χρειάζεται να στηθεί στα 2,65 - 2,70. Αντίστοιχα συμβαίνει αν τον τοποθετείς σε τραπεζάκι. Επίσης, πρέπει να τοποθετηθεί ακριβώς στο κέντρο της οθόνης, αλλιώς και στην α) αλλά και στην β) περίπτωση θα δημιουργηθεί ένα ελαφρύ τραπέζιο στην οθόνη σου...

Επισης ποια ειναι η διαφορα μεταξυ lcd/sxrd με τον dlp?
ειναι σαν να λεμε στις τηλεορασεις lcd η plasma? η εστω κατι αντιστοιχο?Η διαφορα τεχνολογιας αυτων των 2 γινονται ευκολα αντιληπτες απο εναν μεσο θεατη?

Τα DLP δουλεύουν με χρωματικό τροχό ενώ τα LCD με τα τρία πανελάκια των βασικών χρωμάτων. Η διαφορά στην τεχνολογία δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή από έναν μέσο θεατή. Από έναν πιο έμπειρο, ναι, λόγω των χαρακτηριστικών της κάθε τεχνολογίας. Κάτι που μπορεί να γίνει αντιληπτό και από τον μέσο θεατή είναι το φαινόμενο rainbow που αφορά μόνο τις DLP μονότσιπες υλοποιήσεις. Είναι μια εγγενής ''παθολογία'' λόγω της χρήσης του χρωματικού τροχού. Δεν το βλέπουν όλοι, ούτε ενοχλεί όλους, αλλά, καλό θα είναι να δοκιμάζεται πριν την αγορά. Οι LCD από την άλλη πλευρά, παρουσιάζουν, συνήθως, προβλήματα σύγκλισης λόγω της τεχνολογίας που χρησιμοποιούν.

Ελπιζω να μην σας κουρασα με τις ερωτησεις,
Ευχαριστω

-bye--bye-