Περί PANASONIC TH-42PZ8E κι άλλων δαιμονίων

giorgostri

New member
16 October 2007
61
Καλημέρα...

Σύντομα πρόκειται να μετακομίσω στα Γιάννενα για επαγγελματικούς λόγους και προσπαθώ να βγάλω μια άκρη με τα "θηρία" της τηλεοπτικής πραγματικότητας. Στην προσπάθεια αυτή αρωγός στάθηκε κυρίως το thread που είχε ανοίξει ο Dali, με τον οποίο άλλωστε με συνδέει και βαθύτατη φιλία 3 ημερών. :BDGBGDB55:

Επί της ουσίας, για να σοβαρευτώ, με δεδομένο πως θα είναι μια τηλεόραση που λογικά θα την κρατήσω για κάποια χρόνια και διατίθεμαι να δώσω μέχρι περίπου 1000 , λογικά θα ξεκινήσω από minimum 42'' και μάλλον plasma, για να εξασφαλίσω την χρωματική ποιότητα και το βαθύ μαύρο, στο οποίο πάσχουν ακόμα οι lcd. Η μεγαλύτερη κατανάλωση δεν είναι τόσο πρόβλημα.

Είχε προταθεί μέσω εκείνου του thread από τον Υπερίωνα η Panasonic 42PX80 που "παίζει" πλέον και σε καλή τιμή. Για να μην μεταφέρω κι έχω θέματα (κι αναλογιζόμενος πως διαδικτυακά δεν μπορώ να κάνω παραγγελία για μια πλειάδα λόγων), πρέπει να στραφώ σε μια αλυσίδα τοπική (Ηλεκτρονική, Κωτσόβολος κοκ). Και με αυτό ως γνώμονα, είδα την PANASONIC TH-42PZ8E στα 968 και θα ήθελα την ταπεινή ή μη άποψή σας, αν αξίζει τον κόπο κι αν με καλύπτει ποιοτικά για κάποια χρόνια (για ψηφιακά κανάλια, blu-ray κοκ).

Κάθε γνώμη αλλά κι αντιπρόταση δεκτή...ευγνώμων ήδη!

Φίλε Γιώργο, όποιος προσπαθεί να σου πουλήσει την 42ΡΖ8 στα 968 , είναι το λιγότερο απατεώνας...

ΡΖ και ΡΧ είναι περσινά μοντέλα της Panasonic, τα φετινά έχουν κωδικούς C10, X10, S10, G10, V10 η σειρά τους στην ιεραρχία τιμής, επιδόσεων και εξοπλισμού θεωρητικά είναι όπως την αναφέρω, ξεκινώντας από την χαμηλότερη προς την υψηλότερη.

Με 1.000 φέτος παίρνεις καλύτερη τηλεόραση από την 42PZ8 και χωρίς να πιαστείς κορόιδο, πληροφορίες για τα περισσότερα μοντέλα που κυκλοφορούν υπάρχουν σε διάφορα νήματα.

Καλη και τιμια η ΠΖ8 αλλα σε αλλο κοστος κτησης. Στα χρηματα που διαθετεις πας ανετα για G10:cool4: Για τι αποσταση θέασης μιλαμε, το πιθανοτερο ειναι να πας και σε περισσοτερες ιντσες..

Καταρχάς να ευχαριστήσω ήδη τους συμμετέχοντες για τις συμβουλές και τις προτάσεις. Ο γολγοθάς μοιάζει λιγότερο επώδυνος! :)

@ Sisman

Η απόσταση θα είναι περίπου 2, 2 και κάτι μέτρα...αλλά αυτό απομένει να το εξακριβώσω για τα καλά, τώρα που θα επισκεφτώ το διαμέρισμα. Πάντως, ίσως είναι χρήσιμο να συνυπολογίσω και την αυξημένη "ακτινοβολία" που παράγουν οι Plasma έναντι των LCD, από τη στιγμή που η απόσταση δεν είναι κι ιδιαίτερα μεγάλη.

Αν δεν υπάρχει πάντως οποιαδήποτε αντιπρόταση για την G10, να θεωρήσω πως είναι ό,τι καλύτερο (λίγο πολύ) στα λεφτά της?

Σεβαστη η αποφαση σου να παρεις πλασμα αλλα το θεμα με μαυρο-αντιθεση δεν υφισταται πλεον , υπαρχουν LCD με πολυ καλυτερο μαυρο απο τις περισσοτερες πλασμα , συνηθως ειναι μοντελα Samsung η Sony που ειναι προτοπορες στην τεχνολογια αυτη.

Απο εκει και περα σε συμφερει η αγορα 46G10 (αντι PZ) οπως λενε και οι προλαλήσαντες.

Φίλε Υπερίωνα, πίστεψέ με πως δεν έχω τον παραμικρό ενδοιασμό να καταλήξω και σε LCD. Αν θες, μου δίνεις τροφή για σκέψη κι ευχαρίστως να ακούσω προτάσεις που υπερέχουν της 46G10 και δε μου γονατίζουν τον προϋπολογισμό, ανήκουσες στην LCD τεχνοτροπία. Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο είναι να πάρεις το καλύτερο δυνατόν για τα χρηματικά ύψη που θες να κινηθείς...αν αυτό μου το παρέχουν οι LCD, κανένα απολύτως πρόβλημα να στραφώ και προς τα εκεί. :)

Φιλε δεν ειναι σκοπος μου να σου αλλαξω γνωμη και να σε κατευθυνω προς LCD, θεωρω την G10 πολυ καλη επιλογη για τα λεφτα της...οτι ειπα ειχε καθαρα να κανει με την αποκατασταση ενος γεγονοτος (για το μαυρο) που ηταν αληθης παλιοτερα αλλα πλεον εχει αλλαξει... -bye-

Αντιλαμβάνομαι...πάντως αν υπάρχει κάτι σε LCD που να υπερέχει γενικότερα της συγκεκριμένης Panasonic, θα αλλαξοπιστήσω άνευ ενδοιασμών και ενοχών. :D

H αψογη τηλεοραση δεν εχει εφευρεθει ακομη , υπαρχουν LCD τηλεορασεις που υπερτερουν της G10 σε ορισμενους τομεις αλλα υπαρχουν και τομεις που η G10 υπερτερει των περισσοτερων LCD...

Ενημερωτικα παντως ανταγωνιστικα μοντελα θωρω οτι ειναι οι Sony W5500 και Samsung B750 και B650...-bye-

Απάντηση: Re: Περί PANASONIC TH-42PZ8E κι άλλων δαιμονίων

Φίλε Υπερίωνα, πίστεψέ με πως δεν έχω τον παραμικρό ενδοιασμό να καταλήξω και σε LCD. Αν θες, μου δίνεις τροφή για σκέψη κι ευχαρίστως να ακούσω προτάσεις που υπερέχουν της 46G10 και δε μου γονατίζουν τον προϋπολογισμό, ανήκουσες στην LCD τεχνοτροπία. Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο είναι να πάρεις το καλύτερο δυνατόν για τα χρηματικά ύψη που θες να κινηθείς...αν αυτό μου το παρέχουν οι LCD, κανένα απολύτως πρόβλημα να στραφώ και προς τα εκεί. :)

Δεν χρειαζετε να στραφεις οπωσδηποτε σε LCD !
απλα και οι δυο τεχνολογιες ειδικα καποια (αρκετα θα ελεγα ) μοντελα των Sony Samsung δεν εχουν κανενα προβλημα στο μαυρο !
Απλα στις LCD μπορεις να τις εχεις και για παιχνιδια η για μονιτορ σε υπολογιστη δηλ, να βλεπεις στατικη εικονα για ωρες χωρις προβλημα !

παντως τα καλα μοντελα και των 2 τεχνολογιων ειναι αριστα στο θεμα μαυρο !

Επανέρχομαι μετά από επίσκεψη των τοπικών καταστημάτων στα Γιάννενα (τουτέστιν Ηλεκτρονική και Κωτσόβολο) καθότι και εκείνα με τη μεγαλύτερη ποικιλία που μπορούσα να ελέγξω και ηλεκτρονικά. Παραθέτω τα ευρήματα κι αξιώνω ευγενικά τη συνδρομή σας στη γνωμοδότηση και πάλι:

Δυστυχώς δεν βρήκα το εν λόγω μοντέλο της plasma για να συγκρίνω, αλλά πέτυχα δίπλα δίπλα τις Sony W5500 και Samsung B750, με την ποιότητα της δεύτερης σε επίπεδο εικόνας να απέχει παρασάγγας αυτής της πρώτης. Ο υπάλληλος μου διεμήνυσε πως αμφότερες βρίσκονται στις εργαστηριακές τους ρυθμίσεις, άνευ οποιασδήποτε παρέμβασης από το κατάστημα. Πάντως, η εικόνα που είχα μπροστά μου ήταν αρκούντως εντυπωσιακή στην B750...αλλά με τίμημα.

Και λέω τίμημα, διότι ανερχόταν στα 1500 περίπου (μαζί με τις εκπτώσεις τους), όταν η άλλη βρισκόταν κοντά στα 1100 . Το έψαξα φυσικά λίγο στο skroutz και διαπίστωσα πως αμφότερα αυτά τα καταστήματα είναι τα πλέον ακριβά στο εν λόγω μοντέλο, στην διασπορά τιμής. Αν την τσιμπούσα πχ από το Pixmania, θα έσκαγα 1100 πάνω κάτω + 56 μεταφορικά, ενώ με 1400 περίπου θα είχα και "home cinema 2.1 HDMI HT-FS1" ηχεία. Με 100 παραπάνω τσιμπούσα από την Ηλεκτρονική κι όλας την SAMSUNG LE-46B650...κι ας κάνει βέβαια κι αυτή κανονικά φθηνότερα...ενδεικτικά το e-shop την έχει 1285 .

Επί της ουσίας, αν θεωρήσουμε πχ πως την παραγγέλνω απ' έξω τελικά (Pixmania πιθανότατα), αξίζει τον κόπο να πάρει κάποιος την B750 στις 40'' ή την B650 στις 46'' που τιμολογιακά βρίσκονται ιδιαίτερα κοντά; Τι παραπάνω έφεραν οι 750 έναντι των 650, πέρα από τα 100hz παραπάνω, που -για να είμαι ειλικρινής- δεν είμαι σίγουρος πως αντιλαμβάνομαι που ακριβώς επωφελείται το μάτι μου (γιατί η τσέπη μου, δεν).

Μια άποψη, όπως πάντα, καλοδεχούμενη μπας και καταλήξω ποτέ τελικά!

Ευγνώμων και πάλι!

................... .
Επί της ουσίας, αν θεωρήσουμε πχ πως την παραγγέλνω απ' έξω τελικά (Pixmania πιθανότατα), αξίζει τον κόπο να πάρει κάποιος την B750 στις 40'' ή την B650 στις 46'' που τιμολογιακά βρίσκονται ιδιαίτερα κοντά; Τι παραπάνω έφεραν οι 750 έναντι των 650, πέρα από τα 100hz παραπάνω, που -για να είμαι ειλικρινής- δεν είμαι σίγουρος πως αντιλαμβάνομαι που ακριβώς επωφελείται το μάτι μου (γιατί η τσέπη μου, δεν).

Μια άποψη, όπως πάντα, καλοδεχούμενη μπας και καταλήξω ποτέ τελικά!

Ευγνώμων και πάλι!

Στην περίπτωση αυτή, ψάξε να δεις τι γίνεται με το θέμα της εγγύησης, αν δηλαδή σε καλύπτει η εδώ αντιπροσωπεία.....

Δεν αξίζει να αγοράσεις από pixmania γιατί δεν θα έχεις εγγύηση από την εδώ αντιπροσωπεία. Σύγκριση της W5500 & B750 δεν μπορεί να γίνει, γιατί η Β750 είναι 200Hz, ενώ η W5500 100.
Η Β750 δεν έχει σαφές προβάδισμα έναντι της Β650, γιατί δύσκολα θα δεις διαφορές μεταξύ των 100 & 200 Hz. Αυτό όμως που είσαι σίγουρος στην Β750 είναι ότι θα έχει πάνελ SPVA, ενώ στην Β650 μπορεί να πέσεις και σε άλλου τύπου πάνελ (γύρω στο 30% δεν φοράνε SPVA).
Την Β7000 την είδες πουθενά;