Περί πριζών TV-SAT - Legrand ή Tecatel

vertical

Supreme Member
15 November 2011
3,513
Πριν από χρόνια, όταν είχα κάνει την δορυφορική εγκατάσταση κι επίγεια εγκατάσταση, είχαμε χρησιμοποιήσει πρίζες της Tecatel. Ο φίλος με τον οποίο είχαμε κάνει την εγκατάσταση επέμενε σε αυτές και όχι στις Legrand Valena παρότι στο σπίτι έχω Legrand. Χάνω στο αισθητικό κομμάτι. Παλαιότερα θυμάμαι κι εδώ στο forum να λένε πως οι Legrand δεν ήταν και ότι καλύτερο. Σκεφτόμουν τώρα να πάω σε Legrand, ήρθε ένας γνωστός ηλεκτρολόγος για άλλη δουλίτσα, του το λέω, βλέπει τις Tecatel και μου λέει "κράτα τες". Κοιτώντας στα specs, βλέπω Τecatel απώλειες 10dB, Legrand 14dB. Δεν ξέρω αν θα κάνει τόση διαφορά. Επίσης, χρησιμοποιώ stacker-destacker και κάνω μίξη cosmote/nova αν αυτό κάνει κάποια διαφορά. Επίσης να πω πως κάνει μια διέλευση το καλώδιο αλλά γενικά είναι μικρή η απόσταση από το πιάτο και γενικά έχω πολύ καλό σήμα (cosmote 92/100 κατά ΜΟ).

Συμβουλές-γνώμες;

Μπορείς να κουμπώσεις την πρόσοψη της Legrand κρατώντας το εσωτερικό της μπριζας που ήδη έχεις?? Αν γίνεται θα έχεις και το αισθητικό μέρος και το λειτουργικό.