Περί σκεπών

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Παιδες χρειαζομαι τις ιδεες σας και τις αποψεις σας.

Εχουμε και λεμε:

Θελω να φτιαξω μια σκεπη (καλα οχι εγω, ο μαστορας) η οποια θελω να καλυψει ενα δωματιο περι τα 6,5 Χ 4,5 (+ αερα κανα μισο μετρο γυρω)

Η σκεπη αυτη θα ειναι σαν την κοκκινη γραμμη στο παρακατω σχεδιο.

Δεν με ενδιαφερει πως θα φαινεται απο μεσα μιας και θα φτιαξω (καλα, ναι, ο μαστορας παλι) ψευδοροφη-γυψοσανιδα. (κιτρινη γραμμη)

Σκεφτομαι να μην ειναι απο κεραμυδια - μην ρωτατε γιατι - αλλα απο κατι αλλο.

Τι μπορει να ειναι αυτο το "αλλο", και να ειναι κατασκευη αντοχης (οσο και μια κεραμοσκεπη δλδ), μπετα απορριπτονται.

Για πειτε τιποτε παρακαλω....

Υπάρχουν ειδικά πάνελ, βιομηχανικού τύπου, μονωμένα και μη, αλλά απαιτούν στοιχειώδη κατασκευή από σίδεροδοκούς για να πατήσουν επάνω.

Ευχαριστω Νικο.

Εννοειται οτι σε καθε περιπτωση θα γινει η καταλληλη κατασκευη στο "απο κατω" (καλα, ναι, οχι απο εμενα, ειπαμε απο τον μαστορα).

Αυτα τα πανελ που λες τα εχω υπ' οψιν μου, αλλα δεν μου αρεσουν καθολου αισθητικα.

(κατι τετοιο δεν ειναι ; http://www.isobau.gr/gr/productpanelisodeck.html)

Κατι αλλο ψαχνω να βρω....:chinscratch:

Last edited:
Ευχαριστω Νικο.

Εννοειται οτι σε καθε περιπτωση θα γινει η καταλληλη κατασκευη στο "απο κατω" (καλα, ναι, οχι απο εμενα, ειπαμε απο τον μαστορα).

Αυτα τα πανελ που λες τα εχω υπ' οψιν μου, αλλα δεν μου αρεσουν καθολου αισθητικα.

(κατι τετοιο δεν ειναι ; http://www.isobau.gr/gr/productpanelisodeck.html)

Κατι αλλο ψαχνω να βρω....:chinscratch:

Όχι Ντίνο. Αυτά που σου είπα εγώ είναι στο χρώμα του κεραμμυδιού
και έχουν και σχήμα που πλησιάζει αρκετά αισθητικά στο κεραμμύδι.

Είναι μονωμένα και αν πάρεις καλής ποιότητας το αποτέλεσμα αισθητικά
και μονωτικά είναι άψογο.

Θα προσπαθήσω να σου βρω και κανα site.

Βέβαια απ' ότι είδα τώρα και αυτά που έβαλες βγαίνουν σε χρώμα κεραμυδιού
αλλά δεν μου αρέσει το σχέδιο.

Μπορεις να χρησιμοποιησεις ασφαλτικο κεραμιδι το οποιο ειναι σε διαφορα χρωματα και σχεδια η να βαλεις και ρολο απο το ιδιο υλικο . Εγω το ρολο το τοποθετησα μονος μου, παρολο που η σκεπη ηταν τετραριχτη.

Μπορεις να χρησιμοποιησεις ασφαλτικο κεραμιδι το οποιο ειναι σε διαφορα χρωματα και σχεδια η να βαλεις και ρολο απο το ιδιο υλικο . Εγω το ρολο το τοποθετησα μονος μου, παρολο που η σκεπη ηταν τετραριχτη.

Καπου προς τα εκει ψιλο-προασατολιζομαι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί σκεπών

Μα αυτο το λινκ εγω το ποσταρησα παραπανω.

Ελα, ριξε μια καλη (ιδεα) :grinning-smiley-043

Ώχ.......

Βάλε ασφαλτικό κεραμιδάκι και σε ωραία χρώματα... Βάλε και λίγο Dow για μόνωση... Μια χαρά είσαι...

Ντίνο το ασφαλτικό που σου λένε είναι η καλύτερη ιδέα και από χρώματα έχει διάφορα, θα ρωτήσω τον κολλητό σιδερά και θα σου πω.....

το ξεκινάς ???????

να πω και εγώ

με βάση όσα διάβασα παραπάνω, πιστεύω ότι εάν φτιάξεις σκελετό από εμφανή ξυλεία, ταβανώσεις, μονώσεις πάνω από το ταβάνωμα και τελειώσεις με ασφαλτικό κεραμίδι, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ όμορφο και από μέσα και απ´έξω

το ασφαλτικό κεραμίδι (τέγκολο) έχει αμελητέο βάρος, οπότε από τα ξύλα της σκεπής δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις σε στατική αντοχή και συνεπώς διατομής ξύλου.

να θέσω εδώ ότι δεν έθεσες θέμα κόστους στο 1ο post, αλλά ή λύση που περιέγραψα δεν θα σου στοιχίσει ιδιαίτερα.

Θα χρειαστεί να λουστράρεις την ξυλεία, όμως από την άλλη δεν θα έχεις το κόστος της γυψοσανίδας, και το αισθητικό αλλά και το ηχητικό αποτέλεσμα κα τα την γνώμη μου θα είναι ανώτερο

Σημείωση: Τα πάνελ σε βάθος χρόνου έχουν το πρόβλημα του απο-πολυμερισμού της διογκωμένης πολυουρεθάνης και κάνουν πολύ θόρυβο όταν βρέχει

το τέγκολο μετά από 10ετία αρχίζει να "τρίβεται" από την έκθεση στον ήλιο

τέλος δική μου γνώμη είναι να αποφύγεις την μεταλλική κατασκευή για σκελετό. έχει κακές μονωτικές ιδιότητες, μεταφέρει θερμότητα από εδώ και από κει και τέλος κουδουνίζει εάν παίζεις μουσική σε εντάσεις

αυτά

Οποτε, 2 ψηφους εχει παρει μεχρι στιγμης το ασφαλτικο κεραμιδι.

Ψευδοροφη θα βαλω αφενως γιατι δεν εχει πουθενα αλλου το σπιτι εμφανη ξυλοσκεπη, και αφεταιρου, θελώ να περασω "σωληνωτο" a/c μεσα την ψευδοροφη (καλα, οχι εχω, ο μαστορας)

Για να δουμε...

@ Afam, προς το παρων ξεκινω με ερευνα (μετα με ερανο :flipout:)

Οταν θέλησα να κάνω ένα τέτοιο δωμάτιο στο χωριό, με το ίδιο σχέδιο και τις ίδιες διαστάσεις, έπεσαν πάνω μου οι φίλοι "όχι.... Θα την κάνεις 3ριχτη... τέλος !"...
Χαίρομαι που τους άκουσα, το αισθητικό αποτέλεσμα είναι φανταστικό...

Σε περίπτωση που θα αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις ασφαλτικό κεραμίδι να προσέξεις να μην τσιγκουνευτείς την μόνωση (πάχος μονωτικού υλικού, μεμβράνη, όχι πατέντες αλλά συνολική μόνωση που οι εταιρείες προτείνουν κλπ) ωστε να μην έχεις προβλήματα υγροποίησης απο κάτω.