Περι Συλλογής

Joe D.

Established Member
9 April 2008
177
ΑΘΗΝΑ
Πιστεύω οτι θα πρέπει να ανοίξουμε μία κουβέντα σχετικά με τη συλλογή Ταινιών (αντίστοιχο θέμα είναι και η συλλογή Μουσικής). Δεν αγοράζουμε πανάκριβα μηχανήματα για να βλέπουμε τις ταινίες που τις νοικιάζουμε μία φορά και μετά τις δίνουμε πίσω.
Η κουβέντα θα είναι πολύ μεγάλη και προβλέπω οτι θα γίνει χαμός (π.χ. δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ για το TOP 100). H κουβέντα θα ενοχλήσει αυτούς που σερβίρουν "ότι κάτσει" (εφημερίδες και περιοδικά π.χ. HITECH και ΣΙΝΕΜΑ).
Θέματα της κουβέντας :
  • Γιατί η συλλογή
  • Σε ποιούς απευθύνεται (όχι πάντως σε αυτούς που επιλέγουν κυριακάτικη εφημερίδα με κριτήριο το DVD)
  • Κατηγορίες Ταινιών (και εδώ χαμός - εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ για τις κατηγορίες CULT, ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ, και μερικές άλλες)
  • Κατηγορίες συλλογών (π.χ. Βασική Top 100, Εκτεταμένη Top 500?, προσωπική, κάθετη, θεματική κ.λ.π)
  • Οργάνωση συλλογής - μεθοδολογία απόκτησης
  • Μετά τη συλλογή τί ;
Η συλλογή είναι διαχρονική (το TOP 100 είναι δυναμικό) και ανεξάρτητη του μέσου (χθές ήταν συλλογή VHS, σήμερα είναι συλλογή DVD και αυριο ίσως BLU-RAY).
ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

Δύσκολη κουβέντα ανοίγεις
¨όταν μιλάμε για συλλογή δεν μπορούμε ν αποκλείσουμε τίποτα . Άλλος αρέσκεται να συλλέγει ταινίες cult , άλλος του παλιού ελληνικού κινηματογράφου , άλλος τσόντες κλπ. Στο μόνο που συμφωνούμε απόλυτα είναι αυτές από τις εφημερίδες που ουσιαστικά μπορεί να είναι ταινίες αλλά δεν έχουν καμιά συλλεκτική αξία ( για μένα ) και εκτός κάποιων ιδιαίτερων περιπτώσεων αυτός που τις συλλέγει μανιωδώς μόνο συλλέκτης δεν χαρακτηρίζεται , ρακοσυλλέκτης ίσος .
Απ την άλλη η συλλογή ταινιών είναι ένα περίεργο σπορ που με τον καιρό μετανιώνουμε που το ακολουθούμε αφού κάποτε πχ μαζεύαμε VHS – σήμερα DVD – αύριο BR κλπ κλπ. Ουσιαστικά τα χώνουμε και θα τα χώνουμε μια ζωή .
Έχω σε κουτές στο πατάρι 4500 βινύλια που μάζευα 15 χρόνια , είχα επίσης 1500 βιντεοκασέτες τις οποίες μετά από πολύ σκέψη τις έφαγε το μαύρο σκοτάδι της χωματερής . Τώρα έχω καμιά 2000 dvd που δεν ξέρω κι εγώ τι θα τα κάνω . ήδη τα 1500 μπήκαν σε κούτες στο πατάρι. Τώρα ξεκίνησα δειλά να μαζεύω BR και ήδη άρχισα μνα μετανιώνω για τα dvd που έχω .
Θα μου πεις γιατί συνεχίζεις και μαζεύεις αφού το έργο το έχεις δει πολλές φορές? Να μια καλή ερώτηση που δυστυχώς όσες φορές κι αν έψαξα για απαντήσεις δεν βρήκα .

Παρατηρώ ότι είναι πιο επισφαλής η συλλογή ταινιών, σε σχέση με τις μουσικές.

Ίσως επειδή στη μουσική υπάρχει τουλάχιστον ένα φορμά που δεν έχει αλλάξει τα τελευταία 40+ χρόνια.

Επίσης, συμφωνώ εν μέρει για τη συλλογή από εφημερίδες, εκτός κι αν θες να καλύψεις "τρύπες" στην ταινιοθήκη σου και λειτουργείς επιλεκτικά.

Όσον αφορά το περιοδικό Σινεμά, δεν το βάζω στο ίδιο τσουβάλι με τα υπόλοιπα. Τα DVD του, αξίζει να τα μαζεύει κανείς, αφού ορισμένα, δεν κυκλοφορούν καν.

Ο συλλογισμός μου είναι ο εξής :
To 1978 η Λέσχη του Δίσκου (Ακαδημίας 57, Αθήνα) είχε κυκλοφορήσει το τεύχος "Η ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΣΚΟΘΗΚΗ - ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΡΧΗ". Το τεύχος αυτό με βοήθησε να ξεκινήσω τη δημιουργία της συλλογής μου στην Κλασσική Μουσική. Με την ίδια λογική θα μπορούσε να υπάρχει μία "ΒΑΣΙΚΗ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ". Αν θέλει κάποιος την ακολουθεί και αρχίζει να μαζεύει τις ταινίες.
Το κύριο πλεονέκτημα όμως είναι οτι θα υπάρχει η πληροφορία για το ποιές ταινίες αξίζει κάποιος να δεί. Αυτό θα βοηθήσει τους νέους κυρίως που ξεκινούν τώρα να ασχολούνται με τον κινηματογράφο, και μπορεί να ξέρουν τα πάντα για τις ταινίες της τελευταίας διετίας, αλλά τίποτα σχεδόν για τις παλαιότερες.
Προσωπικά συμβουλεύομαι την imdb, έχω το τεύχος του περιοδικού "Ο κόσμος του DVD" με το TOP 100 του AFI και μερικά βιβλία για το HOLLYWOOD και τον κινηματογράφο.
Όταν πήρα το HITECH που στο TOP 100 είχε όλες τις ταινίες του JamesBond,του STARTREK, κ.λ.π. έφριξα. Το ότι έχω και εγώ όλες τις πιο πάνω ταινίες δεν σημαίνει οι ταινίες αυτές πρέπει να βρίσκονται στο TOP 100. Βέβαια εγώ έχω κάνει ένα βήμα πιο πέρα. Έχω δημιουργήσει μία VHS-120 με τις καλύτερες σκηνές του Sean και άλλη μία για τον Roger.
Toπεριοδικό Σινεμά είναι προχωρημένο αλλά δεν το παίρνω τακτικά γιατί με βγάζει έξω από τον προϋπολογισμό. Οι ταινίες που δίνει τώρα είναι κατά τη γνώμη μου πέρα από την ΒΑΣΙΚΗ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ.
Αλλα δεν θυμάμαι ΚΑΝΕΝΑ περιοδικό που να προτείνει «Αγαπητοί αναγνώστες αυτές είναι κατά τη γνώμη μας οι 100 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ».
Όλοι βγάζουν το TOP 100 των DVDπου κυκλοφορούν τη στιγμή του άρθρου. Aυτό είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Το έργο το είδαμε με τα DVDκαι τώρα το ξαναβλέπουμε με τα BLURAY.
Επίσης κανένα περιοδικό δεν είπε : «παιδιά, αυτές είναι κατά τη γνώμη μας οι 10 καλύτερες ταινίες Γουέστερν, εμείς θα σας προσφέρουμε τις 3 που πρέπει να έχετε οπωσδήποτε, τις υπόλοιπες οι φανατικοί χτυπήστε τις όπως μπορείτε». (προσωπικά, χωρίς να είμαι φαν της κατηγορίας, αυτή την εποχή κάνω σκούπα στα γουέστερν).
Αυτά για σήμερα γιατί εκνευρίστηκα. Βρήκαμε το κόλπο με τα BRγια να ανεβάσουμε την τιμή του περιοδικού, βρήκαμε το κόλπο με την “Πολυτελή” Slimθήκη για να ανεβάσουμε την τιμή της εφημερίδας.
Y.Γ.
Εγώ πάντως θα ανεβάσω αργότερα κείμενο word με τις απόψεις μου περί συλλογής Ταινιών. Το χρωστάω στον εαυτό μου.Πιστεύω οτι θα βοηθήσει κάποιους. Αναμείνατε γιατί έχει δουλειά το κείμενο.

Κατάλαβα ακριβός το σκεπτικό σου . Μια αναφορά έκανα απλά για το άθλημα .
Μάλιστα η ιδέα σου είναι πολύ καλή μόνο που θα υπάρξει πρόβλημα αφού πχ εγώ μπορεί να θεωρώ πως μέσα στις 100 σημαντικότερους τίτλους που θα πρέπει κάποιος να έχει στην συλλογή είναι και ο John Rambo . Και άντε να με πήσεις ότι έχω λάθος και ότι τα κριτήρια για μια καλύτερη ταινία είναι άλλα από αυτά που νομίζω εγώ .

Ας κάνουμε λοιπόν μια αρχή .
Εγώ προς το παρόν θα προτείνω 5 τίτλους

1. όλες οι ταινίες του Stanley Kubrick

2. όλες οι ταινίες του Charlie Chaplin

3. Αρκετές αν όχι όλες τις ταινίες του Alfred Hitchcock

4. BRONEMOSET POTEMKIN του Sergei Eisenstein ( γιατί απλά συλλογή χωρίς την ταινία αυτή δεν υφίσταται)

5. TOUS LES MATINS DU MONDE - ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ( μια Γαλλική παραγωγή του 1991 σε σκηνοθεσία Alain Corneau που θεωρώ μια από τις 5 -6 καλύτερες ευρωπαϊκές παραγωγές που έξω δει ποτέ .

Ο συλλογισμός μου είναι ο εξής :
To 1978 η Λέσχη του Δίσκου (Ακαδημίας 57, Αθήνα) είχε κυκλοφορήσει το τεύχος "Η ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΣΚΟΘΗΚΗ - ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΡΧΗ". Το τεύχος αυτό με βοήθησε να ξεκινήσω τη δημιουργία της συλλογής μου στην Κλασσική Μουσική. Με την ίδια λογική θα μπορούσε να υπάρχει μία "ΒΑΣΙΚΗ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ". Αν θέλει κάποιος την ακολουθεί και αρχίζει να μαζεύει τις ταινίες.
Το κύριο πλεονέκτημα όμως είναι οτι θα υπάρχει η πληροφορία για το ποιές ταινίες αξίζει κάποιος να δεί. Αυτό θα βοηθήσει τους νέους κυρίως που ξεκινούν τώρα να ασχολούνται με τον κινηματογράφο, και μπορεί να ξέρουν τα πάντα για τις ταινίες της τελευταίας διετίας, αλλά τίποτα σχεδόν για τις παλαιότερες.
Προσωπικά συμβουλεύομαι την imdb, έχω το τεύχος του περιοδικού "Ο κόσμος του DVD" με το TOP 100 του AFI και μερικά βιβλία για το HOLLYWOOD και τον κινηματογράφο.
Όταν πήρα το HITECH που στο TOP 100 είχε όλες τις ταινίες του JamesBond,του STARTREK, κ.λ.π. έφριξα. Το ότι έχω και εγώ όλες τις πιο πάνω ταινίες δεν σημαίνει οι ταινίες αυτές πρέπει να βρίσκονται στο TOP 100. Βέβαια εγώ έχω κάνει ένα βήμα πιο πέρα. Έχω δημιουργήσει μία VHS-120 με τις καλύτερες σκηνές του Sean και άλλη μία για τον Roger.
Toπεριοδικό Σινεμά είναι προχωρημένο αλλά δεν το παίρνω τακτικά γιατί με βγάζει έξω από τον προϋπολογισμό. Οι ταινίες που δίνει τώρα είναι κατά τη γνώμη μου πέρα από την ΒΑΣΙΚΗ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ.
Αλλα δεν θυμάμαι ΚΑΝΕΝΑ περιοδικό που να προτείνει «Αγαπητοί αναγνώστες αυτές είναι κατά τη γνώμη μας οι 100 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ».
Όλοι βγάζουν το TOP 100 των DVDπου κυκλοφορούν τη στιγμή του άρθρου. Aυτό είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Το έργο το είδαμε με τα DVDκαι τώρα το ξαναβλέπουμε με τα BLURAY.
Επίσης κανένα περιοδικό δεν είπε : «παιδιά, αυτές είναι κατά τη γνώμη μας οι 10 καλύτερες ταινίες Γουέστερν, εμείς θα σας προσφέρουμε τις 3 που πρέπει να έχετε οπωσδήποτε, τις υπόλοιπες οι φανατικοί χτυπήστε τις όπως μπορείτε». (προσωπικά, χωρίς να είμαι φαν της κατηγορίας, αυτή την εποχή κάνω σκούπα στα γουέστερν).
Αυτά για σήμερα γιατί εκνευρίστηκα. Βρήκαμε το κόλπο με τα BRγια να ανεβάσουμε την τιμή του περιοδικού, βρήκαμε το κόλπο με την “Πολυτελή” Slimθήκη για να ανεβάσουμε την τιμή της εφημερίδας.
Y.Γ.
Εγώ πάντως θα ανεβάσω αργότερα κείμενο word με τις απόψεις μου περί συλλογής Ταινιών. Το χρωστάω στον εαυτό μου.Πιστεύω οτι θα βοηθήσει κάποιους. Αναμείνατε γιατί έχει δουλειά το κείμενο.

Kοιτα δεν ειναι κακη ιδεα . Οι καλυτερες ταινιες ολων των εποχων χωρισμενες σε κατηγοριες αναλογα την θεματολογια τους .Συν καποιες αναφορες σε σκηνοθετες οπου το συνολο των ταινιων τους ολοκληρο ειναι αξιο αναφορας .Σαν αυτους που ειπε ο Ποτακιδης .

Re: Απάντηση: Περι Συλλογής

5. TOUS LES MATINS DU MONDE - ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ( μια Γαλλική παραγωγή του 1991 σε σκηνοθεσία Alain Corneau που θεωρώ μια από τις 5 -6 καλύτερες ευρωπαϊκές παραγωγές που έξω δει ποτέ .

Mετά από ΧΡΟΝΙΑ ψαξίματος, μου ήρθε σαν ανέλπιστο δώρο γενεθλίων πέρσι.. Μια ελληνική, αρκετά φρικτή έκδοση, ωστόσο η ταινία είναι τόσο δυνατή που δε σε νοιάζει τίποτα άλλο...

Θα διαφωνήσω σε σχέση με τα των περιοδικών. Ορισμένες ταινίες που έχω ψαρέψει κατά καιρούς είναι και εξαιρετικές σαν κινηματογράφος, και εξαιρετικές μεταφορές, οπότε δεν υφίσταται λόγος να πληρώσεις το "νταβατζιλίκι" στην κανονική έκδοση του εμπορίου. Τρανό παράδειγμά? Το "2001 - A Space Odyssey", που εδινε σημερα το Θεμα σε Dual Layer DVD.

Όσο για τις προτάσεις μου?

Τα άπαντα του Tim Burton

Τα άπαντα των Monty Python

Η extended τριλογία του Lord of the Rings

Ο Λαβύρινθος του Πάνα

Amadeus

Moulin Rouge

West Side Story

Κατάλαβα ακριβός το σκεπτικό σου . Μια αναφορά έκανα απλά για το άθλημα .
Μάλιστα η ιδέα σου είναι πολύ καλή μόνο που θα υπάρξει πρόβλημα αφού πχ εγώ μπορεί να θεωρώ πως μέσα στις 100 σημαντικότερους τίτλους που θα πρέπει κάποιος να έχει στην συλλογή είναι και ο John Rambo . Και άντε να με πήσεις ότι έχω λάθος και ότι τα κριτήρια για μια καλύτερη ταινία είναι άλλα από αυτά που νομίζω εγώ .

Ας κάνουμε λοιπόν μια αρχή .
Εγώ προς το παρόν θα προτείνω 5 τίτλους

1. όλες οι ταινίες του Stanley Kubrick

2. όλες οι ταινίες του Charlie Chaplin

3. Αρκετές αν όχι όλες τις ταινίες του Alfred Hitchcock

4. BRONEMOSET POTEMKIN του Sergei Eisenstein ( γιατί απλά συλλογή χωρίς την ταινία αυτή δεν υφίσταται)

Λοιπόν, θα πρέπει κάποιος να αρχίσει να καταγράφει τα μέλη και τις ταινίες που προτείνει ο κάθε ένας. Να δεχθώ το "Όλες οι ταινίες του..", αλλά οι ταινίες θα πρέπει να καταγραφούν μία-μία. Με μία μεγάλη συμμετοχή θα βγεί ενα καλό αποτέλεσμα για το TOP 100 του AVCLUB. Το αποτέλεσμα πιστεύω οτι θα είναι σοβαρό, έγκυρο και ισχυρό. Φανταστείτε π.χ. αν μέσα στο TOP 10 βρεθεί ταινία που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα σε DVD με ελληνικούς υπότιτλους. Σε λίγο καιρό και με το κατάλληλο marketing θα μπορούσε κάποιος να την κυκλοφορήσει.
Για λόγους τάξης αλλά και για σωστά στατιστικά αποτελέσματα θα έπρεπε ίσως να μπεί ο κανόνας : Ο κάθε ένας να προτείνει συγκεκριμένη ποσότητα (π.χ. 25 ταινίες) όσο οδυνηρό και αν φαίνεται αυτό. Ας μιλήσει κάποιος μαθηματικός επι του θέματος. Αν όχι ας το ξεκινήσουμε έτσι απλά και αν εξελιχθεί καλά, το επαναλαμβάνουμε του χρόνου με κανόνες που θα διασφαλίζουν την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.

Mετά από ΧΡΟΝΙΑ ψαξίματος, μου ήρθε σαν ανέλπιστο δώρο γενεθλίων πέρσι.. Μια ελληνική, αρκετά φρικτή έκδοση, ωστόσο η ταινία είναι τόσο δυνατή που δε σε νοιάζει τίποτα άλλο...

Θα διαφωνήσω σε σχέση με τα των περιοδικών. Ορισμένες ταινίες που έχω ψαρέψει κατά καιρούς είναι και εξαιρετικές σαν κινηματογράφος, και εξαιρετικές μεταφορές, οπότε δεν υφίσταται λόγος να πληρώσεις το "νταβατζιλίκι" στην κανονική έκδοση του εμπορίου. Τρανό παράδειγμά? Το "2001 - A Space Odyssey", που εδινε σημερα το Θεμα σε Dual Layer DVD.

Όσο για τις προτάσεις μου?

Τα άπαντα του Tim Burton

Τα άπαντα των Monty Python

Η extended τριλογία του Lord of the Rings

Ο Λαβύρινθος του Πάνα

Amadeus

Moulin Rouge

West Side Story
Σιγά να μην περίμενα το Θέμα για να βάλω το SPACE ODYSSEY στη συλλογή μου. Το έχω αγοράσει απο χρόνια. Πρόσφατα δημιούργησα και "Ασφαλές Αντίγραφο" της SPECIAL EDITION, έτσι για να δώ πόσο SPECIAL είναι. Πάντως μέχρι τώρα η ταινία έχει πάρει δύο ψήφους και γίνεται το Νο1
Απο τότε που το Έθνος κυκλοφόρησε δύο ταινίες σε ένα DVD (DVD-10), η Καθημερινή το ASTERIX και Κλεοπάτρα με παραμορφωμένο κάδρο και το Χορεύοντας με τους λύκους σε ένα DVD, (πρόσφατα κυκλοφόρησε σωστά με δύο DVD) αποφάσισα : Εφημερίδες με DVD ΤΕΛΟΣ. Μπορεί το "Ασφαλές Αντίγραφο" απο το βιντεοκλαμπ, να μου κοστίζει περίπου το ίδιο όσο και το DVD της εφημερίδας, αλλά επι της αρχής προτιμώ να δόσω τα λεφτά μου στον ιδιοκτήτη του βιντεοκλαμπ παρά στον μεγαλοεκδότη.
Να προσέχουν οι εφημερίδες διότι κάποια στιγμή οι καλές τοινίες θα έχουν δοθεί και θα μένουν μόνο τα σκουπίδια.
Και το σπουδαιότερο. Δεν στοκάρω μόνο για τον εαυτό μου στοκάρω και για την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Αυτό σημαίνει οτι η επόμενη γενιά είναι πιθανόν να μην ενδιαφέρεται να αγοράσει εφημερίδες. Μαζέψαμε ταινίες, μαζέψαμε ζωγράφους, μαζέψαμε Ιστορία, Λογοτεχνία, μαζέψαμε όπερες (τώρα τις θυμηθήκανε που η όπερα σε CD έχει πεθάνει - Μόνο το DVD παίζει για αυτούς που ξέρουν). Έλεος.

Mίλησα πολύ σαφώς, για τις ταινίες από εφημερίδες που διατηρούν αυτούσια την ποιότητά τους.
Ούτε για κομμένα κάδρα, ούτε για 2 ταινίες στο χώρο της μιας. Μίλησα για ταινίες σαν αυτές που δίνει το θέμα, που ειναι ΤΑ ΙΔΙΑ δισκακια με αυτα που αγοραζουμε απο το καταστημα με 20+ ευρω.
Παρεπιπτόντως, εγώ περίμενα να παραγγείλω το bluray... και καθόλου δε με χάλασε που τώρα έχω την ταινία, στην ίδια μορφή που θα την είχα πληρώνοντας κανονικά. Μπορεί το εξώφυλλο να είναι λιγο αθλιο, αλλα θα πέσει δημιουργική χαρτοκοπτική...!

Πρέπει πάντως να δούμε τελικά τι θέλουμε. Συλλογή ταινιών? Ή συλλογή δισκακίων? Εγω πχ, θεωρω σαν κομμάτια της συλλογής μου ακόμα και τα διάφορα που έχω γράψει σε video από πανάρχαιες εποχές. Όπως επίσης έχω εκατοντάδες ταινίες εφημερίδων, οι οποίες παρά την συμπιεσμένη εικόνα και το "αδυνατισμα" σε single layer διατηρούν αυτούσια τη μαγεία τους, που είναι αποτέλεσμα σκηνοθέτη και ηθοποιών.

Last edited:
Εγω πχ, θεωρω σαν κομμάτια της συλλογής μου ακόμα και τα διάφορα που έχω γράψει σε video από πανάρχαιες εποχές. Όπως επίσης έχω εκατοντάδες ταινίες εφημερίδων, οι οποίες παρά την συμπιεσμένη εικόνα και το "αδυνατισμα" σε single layer διατηρούν αυτούσια τη μαγεία τους, που είναι αποτέλεσμα σκηνοθέτη και ηθοποιών.

:grinning-smiley-043

Μάλιστα

Joe D ξεκινάμε ως έχει και βλέπουμε στο μέλλον .
Αν θέλεις και μπορείς ανέλαβε εσύ την καταμέτρηση και την λίστα που θα δημιουργηθεί . Καλό επίσης είναι να μην γίνονται περαιτέρω σχόλια παρά μόνο αναφορά των τίτλων (δέκα νομίζω πως είναι αρκετές) . έτσι ώστε να γίνει εύκολα η καταμέτρηση και να υπάρχει και μι λογική ψηφοφορίας - γκαλοπ . Μπορούμε να τα τρέξουμε για 2 -3 η και παραπάνω μήνες , ακόμα και μέχρι τέλος της χρονιάς . Αν συμφωνείτε με τα παραπάνω ξεκινήστε με τις προτάσεις σας

1. Casablanca
2. Le Diner du Cons
3. 2001 : Space Odyssey
4. Barry Lyndon
5. Godfather I
6. Scarface
7. The Good, the Bad and the Ugly
8. Once upon a time in the West
9. The Lord of the Rings Trilogy EE
10. Απέραντο Γαλάζιο

1. Once upon a time in the West
2. Godfather 1+2
3. Apocalypse Now
4. A Clockwork Orange
5. The Party
6. Lock, stock and two smoking barrels
7. The Exorcist
8. Cidade de Deus
9. Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb
10. Rosemary's baby

(Καλύτερα βέβαια θα ήταν αν βάζαμε από 2-3 για κάθε είδος)

Οι ταινίες του Stanley Kubrick
FULL METAL JACKET
THE SHINING
CLOCKWORK ORANGE
BARRY LYNDON
LOLITA
DR. STRANGELOVE
EYES WIDE SHUT
SPARTACUS

Οι ταονίες του Charlie Chaplin
LIMELIGHT
THE GREAT DICTATOR
MODERN TIMES
MONSIEUR VERDOUX
A WOMAN IN PARIS & A KING IN NEW YORK
GOLD RUSH
THE CHAPLIN REVUE

Παλιότερα είχαμε ανοίξει ένα thread με τις τρείς καλυτερές μας ταινίες. Νομίζω ότι αξίζει να του ρίξουμε μια ματιά στην προσπάθεια να συντάξουμε (ξανά) τη λίστα μας

δείτε εδώ