Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,609
Αγαπητά μέλη του forum του avclub.
Όπως ίσως οι περισσότεροι γνωρίζετε το forum έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του σωματείου avclub, μιά κίνηση που θεωρήθηκε αναγκαία γιά την ανεξαρτητοποίηση από κάθε είδους χειραγώγηση αλλά και γιά να υπάρχει δικαίωμα λόγου σε όσον το δυνατόν περισσότερους. Επίσης η κίνηση αυτή θα δώσει στον διαδικτυακό τόπο την οικονομική του ανεξαρτησία ώστε να μπορούν πάντα να ισχύουν τα παραπάνω.

Το σωματείο διοικείται από ΔΣ, το οποίο σεβόμενο την ιστορία του διαδικτυακού τόπου και την άποψη των περισσότερων ιδρυτικών μελών και διαχειριστών προσπαθεί να διατηρήσει ομαλή την μετάβαση από το καθαρά φιλικό και ομαδικό περιβάλλον διαχείρισης στο τυπικό και ελεγχόμενο από ένα ΔΣ.
Επειδή τα πρώτα βήματα είναι δύσκολα. Πρέπει να παραδεχτούμε όλοι, πως αν και έχουν γίνει αρκετά σημαντικά τέτοια πρώτα βήματα μέχρι στιγμής, θα συνεχίσουμε να έχουμε δυσκολίες μέχρι να βρούμε το δρόμο μας.
Έτσι καλό είναι να ανεχθούμε όλοι γιά ένα ακόμα (μικρό ελπίζω) διάστημα τα όποια προβλήματα διαχείρισης γιά τα οποία η διαχειριστική ομάδα κατηγορείται γιά άλλη μιά φορά (κάτι που πλέον εξετάζω με διαφορετικό μάτι καθώς εδώ και αρκετό καιρό δεν συμμετέχω σ αυτήν).

Η παρούσα τοποθέτηση έχει να κάνει με τη συμμετοχή στο σωματείο.
Αυτές τις μέρες, αλλά και πιο πριν, διαβάζω και ακούω πχ γιατί να συμμετέχω σε ένα φορουμ όπου έχω επάνω από το κεφάλι μου ανθρώπους που δεν ψήφισα, γιατί να πληρώνω συνδρομή και μάλιστα υψηλή, γιατί να μην είμαι απλό μέλος, γιατί να χρειάζομαι συστατικές επιστολές....

Θα προσπαθήσω να δώσω μερικές απαντήσεις.

Σχετικά με τη συνδομή. Ενα φόρουμ σαν το δικό μας με αυτή τη στιγμή 9000 περίπου μέλη και με περισσότερα από 1000 άτομα Online ώρες ώρες χρειάζεται πόρους γιά να συντηρηθεί και να είναι γρήγορο και αξιόπιστο.
Γιά να είναι κανείς μέλος δεν χρειάζεται να πληρώσει.
Αλλά ΑΝ θέλει να υποστηρίξει τον χώρο όπου θέλει να συχνάζει (ή αν θέλει να λέει ότι τον ύποστηρίζει) μιά εφ άπαξ συνδρομή των 100 ευρώ θεωρήθηκε ως λογικό τίμημα. Άλλωστε όλα τα ιδρυτικά μέλη και διαχειριστές μέχρι σήμερα έχουν πληρώσει το λιγότερο 2 φορές το ποσό αυτό, (κάποια περισσότερο).
Από την άλλη πλευρά με τα υπάρχοντα ιδρυτικά μέλη συν τα νέα που ήδη έχουν εγγραφεί με την συνδρομή των 30 ευρώ ετήσια ούτε καν συγκεντρώνεται το ποσό γιά ένα εξάμηνο hosting.
Φυσικά γίνονται προσπάθειες να βρεθούν χορηγοί γιά καλυφθούν τα έξοδα από banners.

Σχετικά με το αν χρειάζεστε συστάσεις. Γιά την συμμετοχή στο φόρουμ δεν χρειάζεστε. Γιά το σωματείο απλά υποβάλλετε μιά αίτηση και θα βρεθούν αμέσως 5 μέλη να σας προτείνουν. Είναι πιό απλό το να γίνει από το να το λέμε.

Σχετικά με το ποιούς θα "έχετε" πάνω από το κεφάλι σας και ποιοί "θα σβήνουν" τα μηνύματά σας. Σε όλα τα διαδικτυακά fora υπάρχουν κάποιοι συντονιστές. Μέσα στα καθήκοντά τους είναι η διατήρηση του καλού κλίματος συζήτησης και στα πλαίσια αυτά θα προσπαθούν να τηρούν κάποιους κανόνες.
Πάντα θα υπάρχουν συντονιστές ό,που και να πάτε. Σε όποιο forum. Στη δική μας περίπτωση σας δίνεται η δυνατότητα να "ελέγχετε" την διοίκηση του forum απλά συμμετέχοντας στα κοινά. Υποβάλλοντας μιά αίτηση και μπαίνοντας στο σωματείο. Μέσα από το σωματείο μπορείτε να προσπαθήσετε να αλλάξετε πολλά που σας φαίνονται "στραβά". Απ έξω από το χορό, λέει η παροιμία, πολλά τραγούδια λένε.

Νοιάζεστε γιά τον χώρο αυτό ? Αποδείξτε το.
Το να διαμαρτύρεται κάποιος και να φωνάζει και να προτείνει, έστω, χρήσιμες λύσεις προσωπικά γιά μένα σημαίνει ότι αγαπάει μεν το forum του avclub, αλλά μένει στα λόγια. Όλα τα ιδρυτικά μέλη επιθυμούμε εμπρακτη βοήθεια.

Μερικά δεδομένα ήδη σας έδωσα.
Τις επόμενες μέρες επίσης (ίσως και την εβδομάδα που μας έρχεται) τα νέα μέλη που ήδη έχουν γίνει δεκτά στο σωματείο, θα κληθούν μαζί με τα παλιά να αποφασίσουν σε κρίσιμα γενικότερα θέματα της διαχείρισης του forum.
Η ομάδα διευρύνεται και η γνώμη όλων θα ακουστεί γιά να έχει το forum μας την πορεία που όλοι θέλουμε.

Προτείνω σε όλους να αφήσουν τις γκρίνιες στην άκρη και να δούμε την ουσία.

Μπορεί το ποσό που απαιτείται για την εγγραφή και την ετησία συνδρομή
να φαίνονται για σας λογικό ποσό , αλλά δεν έχουν όλοι την ίδια οικονομική
επιφάνεια. Μεταξύ μας υπάρχουν και αρκετοί φοιτητές (πρόσφατα ένας φοιτητής
το είπε άλλωστε ) ,καθώς και άνθρωποι που δεν έχουν την οικονομική
δυνατότητα να δώσουν αυτό το ποσό.
κατά την ταπεινή μου άποψη προτιμότερο είναι να κατέβει το ποσό της
εγγραφής και της συνδρομής και να μπορέσουν να γραφτούν πολλοί, παρά
να είναι εγγεγραμμένα 30 άτομα από τα 9000 .
αυτή η διαφορά θα έπρεπε να σας βάλει σε σκέψεις.

φιλικά Κωστας

Όλες οι μέχρι τώρα κρίσεις του avclub, σε συνδυασμό με τις 'δικλείδες' ασφαλείας του καταστατικού, για τις οποίες έχει ήδη δεχθεί ήδη κριτική, δείχνουν κατά τη γνώμη μου μια ξεκάθαρη πολιτική διαχείρισης και λειτουργίας που σε καμία περίπτωση δε με εκφράζει.

Από την μέχρι τώρα επιχειρηματολογία αντίκρουσης αυτής της κριτικής - ακόμη και από ορισμένα άτομα που σέβομαι και εκτιμώ ιδιαίτερα - αυτό που συγκρατώ είναι η ύπαρξη μιας 'σιωπηρής' πλειοψηφίας σε κρίσιμα όργανα που διαμορφώνει αυτή τη φυσιογνωμία που κάνει το avclub 'ξένο' προς εμέ.

Υπ' αυτές τις συνθήκες λοιπόν, η αντιμετώπιση μου είναι καθαρά πελατειακή. Πρέπει να με πείσει για να 'ψωνίσω' και δεν το έχει καταφέρει. Η μέχρι τώρα εμπειρία μου από διαφόρων τύπων οργανώσεις, με έχει κάνει δύσπιστο σε εισοδισμούς και αλλαγή των συσχετισμών εκ των έσω.

Βρε σύ Κόκαρ,δεν λέω δεν είναι λίγα,αλλά δεν είναι 9000 μέλη φοιτητές.
Ας δώσουν οι έχοντες μόνο,που ενδιαφέρονται για το φόρουμ,για να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα έξοδα και μετά το ξανασυζητάμε.

Κώστα, κανείς δεν απαγόρεψε κανέναν (φοιτητή ή όχι) να είναι μέλος στο φορουμ. Στο σωματείο όμως, όπου θα έχει δυνατότητα διαμόρφωσης κοινής πολιτικής θα πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει πού συμμετέχει.
Εγώ δεν ανήκω στην μερίδα εκείνων που βλέπουν τα 9000 μέλη και τα θεωρούν ενεργά.
Ενεργά είναι τα μέλη που συμμετέχουν και αυτά είναι λίγα.

εγώ να αντιστρέψω το ερώτημα.
Εσύ φίλε kokar που ξοδεύεις ώρες στο ps γιά να μοντάρεις τόσες εικόνες, που προφανώς σου δίνει κάποιο νόημα στη ζωή σου με την συμμετοχή σου εδώ, γιατί δεν συμμετέχεις και στο σωματείο ?
το ρωτάω γιατί θεωρώ ότι ο χρόνος που δαπανάς αξίζει πολύ περισσότερο από 0.36 λεπτά τη μέρα (ΑΝ υποθέσουμε ότι θα ασχοληθείς μόνο γιά ένα χρόνο).

Last edited:
Re: Απάντηση: Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Όλες οι μέχρι τώρα κρίσεις του avclub, σε συνδυασμό με τις 'δικλείδες' ασφαλείας του καταστατικού, για τις οποίες έχει ήδη δεχθεί ήδη κριτική, δείχνουν κατά τη γνώμη μου μια ξεκάθαρη πολιτική διαχείρισης και λειτουργίας που σε καμία περίπτωση δε με εκφράζει.

Από την μέχρι τώρα επιχειρηματολογία αντίκρουσης αυτής της κριτικής - ακόμη και από ορισμένα άτομα που σέβομαι και εκτιμώ ιδιαίτερα - αυτό που συγκρατώ είναι η ύπαρξη μιας 'σιωπηρής' πλειοψηφίας σε κρίσιμα όργανα που διαμορφώνει αυτή τη φυσιογνωμία που κάνει το avclub 'ξένο' προς εμέ.

Υπ' αυτές τις συνθήκες λοιπόν, η αντιμετώπιση μου είναι καθαρά πελατειακή. Πρέπει να με πείσει για να 'ψωνίσω' και δεν το έχει καταφέρει. Η μέχρι τώρα εμπειρία μου από διαφόρων τύπων οργανώσεις, με έχει κάνει δύσπιστο σε εισοδισμούς και αλλαγή των συσχετισμών εκ των έσω.

Δαμιανέ, βλέπω ότι απαντάς και αμέσως κάνεις sign off που δεν βοηθάει τη συζήτηση.
Εγώ αυτή τη στιγμή μιλάω εκτός διαχείρισης και υπεράνω αυτής.
Ναι ήταν δύσκολο να απαγκιστρωθώ, αλλά απαραίτητο γιά να μπορέσω να δώ από έξω τα πράγματα.

Οι δικλείδες ασφαλείας του καταστατικού είναι αυτές που θα συζητηθούν άμεσα όπως προανέφερα. Συνεπώς όποιος κόπτεται και καίγεται γι αυτές πρέπει να τις συζητήσει εκ των έσω και όχι από την εξέδρα. Αρα αυτός δεν θέλει ουσιαστικά να τις αλλάξει.
Πελατειακή δεν είναι ούτε και θα είναι. Όποιος το βλέπει έτσι ας κάνει όπως θέλει. Να μην περιμένει τίποτα περισσότερο από τα ισχύοντα όμως.
Το συν Αθηνά και χείρα κίνει δεν νομίζω να ταιριάζει κάπου περισσότερο.
Μπορώ να πω και άλλα, όπως πχ αν δεν σπάσεις τα αυγά δεν κάνεις ομελέττα ή όποιος δεν θέλει να ζυμώσει αλλά ας το αφήσω καλύτερα.

Κώστα, κανείς δεν απαγόρεψε κανέναν (φοιτητή ή όχι) να είναι μέλος στο φορουμ. Στο σωματείο όμως, όπου θα έχει δυνατότητα διαμόρφωσης κοινής πολιτικής θα πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει πού συμμετέχει.
Εγώ δεν ανήκω στην μερίδα εκείνων που βλέπουν τα 9000 μέλη και τα θεωρούν ενεργά.
Ενεργά είναι τα μέλη που συμμετέχουν και αυτά είναι λίγα.

εγώ να αντιστρέψω το ερώτημα.
Εσύ φίλε kokar που ξοδεύεις ώρες στο ps γιά να μοντάρεις τόσες εικόνες, που προφανώς σου δίνει κάποιο νόημα στη ζωή σου με την συμμετοχή σου εδώ, γιατί δεν συμμετέχεις και στο σωματείο ?
το ρωτάω γιατί θεωρώ ότι ο χρόνος που δαπανάς αξίζει πολύ περισσότερο από 0.36 λεπτά τη μέρα (ΑΝ υποθέσουμε ότι θα ασχοληθείς μόνο γιά ένα χρόνο).

Θα ξεκαθαρισω οτι δεν κατεχω επακριβως τα του σωματειου.Γιατι στην αρχη που διαβασα συμπερανα οτι αυτα που προυποθετει η αιτηση (συστατικες επιστολες κλπ )...δεν..

Απο κει και περα , υπαρχουν και καποιες υποχρεωσεις νομιζω οι οποιες ειναι δυσκολο να τηρηθουν αν δεν μενεις στην Αθηνα.

Αλλα ολα αυτα μπορουν να ξεπεραστουν , η συμμετοχη του καθενος μπορει ισως να ειναι αναλογη των δυνατοτητων του , η ισως και του προσωπικου χρονου που μπορει να διαθετει.Ξανατονιζω οτι δεν κατεχω ακριβως τα του σωματειου.

Εγω προσωπικα αυτη τη στιγμη ουσιαστικα συμμετεχω σε δυο φορα και θα μπορουσα (και ας μην εχω τοσα περισσευουμενα λεφτα ) να δωσω ευκολα την συνδρομη των 30 Ε το χρονο.Αυτο δεν σημαινει οτι με βρισκει αντιθετο η μειωση αυτου του ποσου σαν διευκολυνση καποιων μελων και σαν προσπαθεια προσελκυσης ακομα περισσοτερων.Θα μπορουσα να τα δωσω να πω την αληθεια ακομα και αν δεν ειμουνα μελος αν εβλεπα οτι το φορουμ αντιμετωπιζει σοβαρο οικονομικο προβλημα υπαρξης.

ΑΛΛΑ...

Επειδη ολοι εχουμε συνδυασει το σωματειο με το φορουμ , στο βαθμο που πρεπει η οχι.....τοτε εγω προσωπικα (για μενα μιλαω)..

..... δεν θα γραφομουνα ποτε στο σωματειο αν δεν επικρατουσε στο φορουμ πρωτα ενα αντικειμενικοτατο και δικαιοτατο συστημα αντιμετωπισης καποιων καταστασεων.Αυτο θα επρεπε να ισχυει πριν την εγγραφη μου στο σωματειο..και οχι στοχος για την εγγραφη μου.Η προσπαθεια θα πρεπει να γινεται για την βελτιωση καποιων πραγματων και για να παει το φορουμ ενα βημα παραπερα..οχι για την διεκδικηση των αυτονοητων.

Και απο οτι φαινεται , υπαρχουν κενα μεγαλα και στο καταστατικο (αν ερμηνευω σωστα τα γραφομενα καποιων )που δυσχερενουν ακομα πιο πολυ τη κατασταση..

Γιατι για να πω την αληθεια...παει πολυ να γραφτεις στο σωματειο και μετα καποιοι (που δεν τους επελεξε κανεις ) να σε πεταξουν απο το φορουμ με το ετσι θελω.Με αυτο ξεκαθαριζω οτι δεν πρεπει να ζηταει κανεις ιδιαιτερη μεταχειριση, απλως δικαιη και οχι μυστικοπαθης αντιμετωπιση.
Ειπες οτι αυτα ειναι μερικα απο αυτα που θα προσπαθησουν να διορθωσουν οι φωνες του σωματειου.Ας γινει πρωτα μια σωστη αρχη στο φορουμ , και μετα η συνεχεια μπορει να ειναι ευτυχης για ολους.

Αν εχει γινει κατα τη γνωμη σου αυτη η αρχη ...τοτε υποθετω οτι θα εκτιμηθει αυτη η προσπαθεια και θα υπαρξει η αναλογη συνεχεια.

Αν δεν υπαρχει ανταποκριση ακομα και τοτε..προφανως ο κοσμος δεν ενδιαφερεται για αυτη την προσπαθεια , ειναι δικαιωμα του..και η ζωη συνεχιζεται.

Εγω εκτιμω παντως την προσπαθεια που κανεις τωρα , να δωσεις με ολη την καλη θεληση καποιες ακομα περισσοτερες εξηγησεις.

Γιατί δεν κάνετε donate για όποιον θέλει να βάλει όποιο ποσό θέλει και να είναι και ανώνυμα.
Και εξηγούμαι. Επειδή εδώ είναι ελλάντα θα υπάρχουν και τα φαινόμενα του στυλ:
Ποιός είναι μωρέ ο μήτσος και μας την λέει?
Εγώ έβαλα 100 για να βγαίνει ο μήτσος να λέει τα δικά του?
Εγώ αγαπάω πιο πολύ το forum απ τον μήτσο γιατί έχω πληρώσει.

μια που ανοίχτηκε το συγκεκριμένο θέμα, κι αφού μου έγινε η τιμή να είμαι από τους πρώτους εγγεγραμμένους, να πω μια γνώμη που, ούτως ή άλλως, έχω αναφέρει ξανά, όποτε μου δόθηκε η ευκαιρία.

σαφέστατα ο χώρος έχει ανάγκη στήριξης - απ'όσους ενδιαφέρονται γι αυτόν. σαφέστατα ο χώρος πάσχει στο θέμα διαχείρισης, μια και κάθε τρεις και λίγο δημιουργούνται θέματα που δυναμιτίζουν την καλή ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα συνεχείς αντεγκλήσεις, ειρωνικά μηνύματα, διαγραφές (κατά τη γνώμη μου, δικαιολογείται όλο αυτό μια και υπεισέρχεται η υποκειμενικότητα σε κάθε μας μήνυμα και σε κάθε εκπεφρασμένη γνώμη). αναγκαίο κακό είναι όμως, και πάντα, όποιος κι αν βρεθεί στη θέση του διαχειριστή, δε θα τους έχει όλους ικανοποιημένους (πιστέψτε με, μιλάω εκ πείρας). τι μπορεί να γίνει; μάλλον κανονισμοί εγκεκριμένοι από τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία των μελών θα ήταν μία λύση, που σημαίνει εγγραφή στο σωματείο (dipie, η άποψη "βάλτε εσείς που έχετε και βλέπουμε" δεν είναι λύση, imho πάντα) που με φέρνει στο εξής: μεγάλη πλειψηφία = πολλά εγγεγραμμένα μέλη στο σωματείο. άρα, το 100€ εφάπαξ ΟΦΕΙΛΕΙ να εκλείψει. αν δυο χρόνια τώρα το avclub συντηρείται με τα έξοδα των ιδρυτών, που είναι 25 άτομα, τότε σίγουρα θα μπορεί να επιβιώσει οικονομικά όταν το συντηρούν 200 - 300 - ΧΧΧ(βάλτε όποιο αριθμό θέλετε) με μια συμβολική εφάπαξ συνδρομή, συν το ετήσιο 30άρι. δε νομίζω να υπάρχει κανείς από τους ιδρυτές, ούτε από τους διαχειριστές, ούτε από τα μέλη που θα εγγραφούν, που να θέλει να γίνει πλούσιος μέσω του μη κερδοσκοπικού σωματείου, οπότε η τιμολογιακή πολιτική πρέπει ν'αλλάξει.

σύμφωνοι για τη στήριξη μέσω εγγραφής λοιπόν - εξάλλου έδωσα από τους πρώτους το παράδειγμα - αλλά με άλλους οικονομικούς όρους. ή θέλουμε πολλά μέλη, ή δε θέλουμε ...

Βρε σύ Κόκαρ,δεν λέω δεν είναι λίγα,αλλά δεν είναι 9000 μέλη φοιτητές.
Ας δώσουν οι έχοντες μόνο,που ενδιαφέρονται για το φόρουμ,για να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα έξοδα και μετά το ξανασυζητάμε.

Αγαπητέ DIPIE σίγουρα δεν είναι και τα 9000 μέλη φοιτητές.
θα απαντήσω όμως με ένα παράδειγμα.
Κατά καιρούς έχει ειπωθεί ότι τα ενεργά μέλη στον forum
Είναι 1000 , αν έχεις λοιπόν μια συνδρομή των 15 ευρώ (απλά παράδειγμα είναι )
και εγγραφή 30 ευρώ (ξανά παράδειγμα είναι )
τότε έχεις 1000 Χ 30 = 30000 + 1000 Χ 15 = 15000 αρά σύνολο 45000 ευρω.
(τα παραπάνω νούμερα είναι υποθετικά)
το είπα και στο προηγούμενο ποστ αλλά θα το ξαναπώ
εδώ και ένα μήνα μπορεί και παραπάνω έχουν αρχίσει οι έγγραφες
και όμως σύμφωνα με τα λεγόμενα σας υπάρχουν μόνο 30 έγγραφες
και ρωτάω τώρα , όλοι οι υπόλοιποι σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρονται για
αυτόν τον χώρο ?

..... δεν θα γραφομουνα ποτε στο σωματειο αν δεν επικρατουσε στο φορουμ πρωτα ενα αντικειμενικοτατο και δικαιοτατο συστημα αντιμετωπισης καποιων καταστασεων.Αυτο θα επρεπε να ισχυει πριν την εγγραφη μου στο σωματειο..και οχι στοχος για την εγγραφη μου.Η προσπαθεια θα πρεπει να γινεται για την βελτιωση καποιων πραγματων και για να παει το φορουμ ενα βημα παραπερα..οχι για την διεκδικηση των αυτονοητων.

από όσο γνωρίζω παρθενογένεση δεν υπάρχει και το ίδιο ισχύει και γιά εδώ.
Δεν φυτρώσαμε από το πουθενά ούτε είμασταν και είμαστε τέλειοι.
Προσπαθούμε γιά κάτι.
Τελικά όμως ενώ όλοι γουστάρουμε να μπούμε στο τέλειο φόρουμ, κανείς δεν θέλει να προσφέρει γι αυτό.

Και απο οτι φαινεται , υπαρχουν κενα μεγαλα και στο καταστατικο (αν ερμηνευω σωστα τα γραφομενα καποιων )που δυσχερενουν ακομα πιο πολυ τη κατασταση..

Μιά απλή αίτηση εγγραφής θα σου έδινε το καταστατικό γιά να έχεις προσωπική άποψη. Φαίνεται ότι δεν το θέλεις και αρκείσαι στα γραφόμενα κάποιων. Το καταστατικό αλλάζει. Όπως αλλάζουν και οι νόμοι. Ίσως έναν νόμο του κράτους μπορείς να τον αλλάξεις στον βαθμό που σου επιτρέπει το σύνταγμα. Ίσως όχι. Τι θα κάνεις τότε ? Θα πεις αυτόν τον νόμο δεν τον δέχομαι επειδή ψήφισα αρνητικά και δεν κατάφερα να τον αλλάξω ? Είναι εύκολο να βγάζουμε την ουρά μας έξω από τα τεκταινόμενα. Φυσικά εδώ είναι πολύ πιό εύκολο να αλλάξεις κάτι...

Γιατι για να πω την αληθεια...παει πολυ να γραφτεις στο σωματειο και μετα καποιοι (που δεν τους επελεξε κανεις ) να σε πεταξουν απο το φορουμ με το ετσι θελω.Με αυτο ξεκαθαριζω οτι δεν πρεπει να ζηταει κανεις ιδιαιτερη μεταχειριση, απλως δικαιη και οχι μυστικοπαθης αντιμετωπιση.
Ειπες οτι αυτα ειναι μερικα απο αυτα που θα προσπαθησουν να διορθωσουν οι φωνες του σωματειου.Ας γινει πρωτα μια σωστη αρχη στο φορουμ , και μετα η συνεχεια μπορει να ειναι ευτυχης για ολους.

Γιά να σε πετάξει κάποιος έξω από το σωματείο πρέπει να έχεις παραβεί τις καταστατικές σου υποχρεώσεις. Παντού συμβαίνει αυτό, ακόμα και στον πολιτικό σου βίο. Από το φόρουμ μπορεί να σε πετάξει κάποιος ανά πάσα στιγμή, άσχετα με το αν είσαι γραμμένος στο σωματείο, αν και πάλι παραβείς κάποιους κανόνες.

Αν εχει γινει κατα τη γνωμη σου αυτη η αρχη ...τοτε υποθετω οτι θα εκτιμηθει αυτη η προσπαθεια και θα υπαρξει η αναλογη συνεχεια.

Η αρχή έχει γίνει. Απλά μην περιμένει κανείς να βρεί στρωμένο χαλί.
Το χαλί θα το στρώσουμε μόνοι μας.

Αν δεν υπαρχει ανταποκριση ακομα και τοτε..προφανως ο κοσμος δεν ενδιαφερεται για αυτη την προσπαθεια , ειναι δικαιωμα του..και η ζωη συνεχιζεται.

Ο κόσμος γενικά ενδιαφέρεται γιά το έτοιμο. Είναι προφανές και δεν είναι κατακριτέο. Απλά σκεφτείτε ότι όλα αυτά γίνονται γιά να είμαστε κάτι διαφορετικό, κάτι ανεξάρτητο κάτι που να ανήκει σε όλους. Αν ξέρετε πολλά φόρα με την κίνηση που έχουμε εμείς σήμερα, την επισκεψιμότητα και να μην ανήκουν σε κάποιο πρόσωπο να μου τα δείξετε.

Εγω εκτιμω παντως την προσπαθεια που κανεις τωρα , να δωσεις με ολη την καλη θεληση καποιες ακομα περισσοτερες εξηγησεις.

Είμαι στη διάθεσή σας γιά εξηγήσεις.
Όσο περνάει από το χέρι μου.
Απλά περιμένω λιγότερη δυσπιστία και περισσότερη ενασχόληση με το θέμα. Από όσο βλέπω αρκετοί μένουν με το τι τους μεταφέρθηκε από εδώ και από εκεί. Και στο σημείο αυτό ίσως πρέπει να αναγνωρίσω και προσωπικές ευθύνες.

Γιατί δεν κάνετε donate για όποιον θέλει να βάλει όποιο ποσό θέλει και να είναι και ανώνυμα.
Και εξηγούμαι. Επειδή εδώ είναι ελλάντα θα υπάρχουν και τα φαινόμενα του στυλ:
Ποιός είναι μωρέ ο μήτσος και μας την λέει?
Εγώ έβαλα 100  για να βγαίνει ο μήτσος να λέει τα δικά του?
Εγώ αγαπάω πιο πολύ το forum απ τον μήτσο γιατί έχω πληρώσει.

Η λογική του donate απορρίπτεται.
Δεν μπορούμε να έχουμε 9000 μέλη και να ζητάμε donate.
Η εφορία θα έρθει την άλλη στιγμή.

από την άλλη οι ερωτήσεις του στυλ "Ποιός είναι ο μήτσος και σας γυρεύει λεφτά" είναι προφανείς.

τι μπορεί να γίνει; μάλλον κανονισμοί εγκεκριμένοι από τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία των μελών θα ήταν μία λύση, που σημαίνει εγγραφή στο σωματείο (dipie, η άποψη "βάλτε εσείς που έχετε και βλέπουμε" δεν είναι λύση, imho πάντα) που με φέρνει στο εξής: μεγάλη πλειψηφία = πολλά εγγεγραμμένα μέλη στο σωματείο. άρα, το 100€ εφάπαξ ΟΦΕΙΛΕΙ να εκλείψει.

To 100 είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί καθώς δεν είναι στο καταστατικό. Αν και πάλι είναι υπο συζήτηση. Θα το συζητήσουμε Βαγγέλη σύντομα ΚΑΙ μαζί.

αν δυο χρόνια τώρα το avclub συντηρείται με τα έξοδα των ιδρυτών, που είναι 25 άτομα, τότε σίγουρα θα μπορεί να επιβιώσει οικονομικά όταν το συντηρούν 200 - 300 - ΧΧΧ(βάλτε όποιο αριθμό θέλετε) με μια συμβολική εφάπαξ συνδρομή, συν το ετήσιο 30άρι.

Αυτό μπόρεσε να ισχύσει επειδή γιά τον πρώτο χρόνο το hosting ήταν πολύ προσιτό. Από τη στιγμή όμως που μπήκαμε σε dedicated server τό κόστος εκτοξεύθηκε. Πλέον ΔΕΝ καλύπτεται με 30άρια ούτε με 100 μέλη.

δε νομίζω να υπάρχει κανείς από τους ιδρυτές, ούτε από τους διαχειριστές, ούτε από τα μέλη που θα εγγραφούν, που να θέλει να γίνει πλούσιος μέσω του μη κερδοσκοπικού σωματείου, οπότε η τιμολογιακή πολιτική πρέπει ν'αλλάξει.

Πλούσιος δεν μπορεί, ούτε θα γίνει κανείς. Εξ άλλου απαγορεύεται ρητά.
Τα μέλη μόνο μπορούν να επωφεληθούν από οικονομική ανεξαρτησία με παροχές ή φτηνότερη συνδρομή ή άλλες δραστηριότητες, εκδηλώσεις, δραστηριότητες, ομαδικές αγορές, εκδρομές κλπ

σύμφωνοι για τη στήριξη μέσω εγγραφής λοιπόν - εξάλλου έδωσα από τους πρώτους το παράδειγμα - αλλά με άλλους οικονομικούς όρους. ή θέλουμε πολλά μέλη, ή δε θέλουμε ...

σύντομα θα καταλήξουμε σε μιά χρυσή τομή. Γιά την ώρα ξεκινήσαμε με τα δεδομένα αυτά.

Είναι 1000 , αν έχεις λοιπόν μια συνδρομή των 15 ευρώ (απλά παράδειγμα είναι )
και εγγραφή 30 ευρώ (ξανά παράδειγμα είναι )
τότε έχεις 1000 Χ 30 = 30000 + 1000 Χ 15 = 15000 αρά σύνολο 45000 ευρω.
(τα παραπάνω νούμερα είναι υποθετικά)

αν έχουμε 1000 μέλη Κώστα τότε στο επόμενο ΔΣ μπορούμε να εισηγηθούμε γιά συνδρομή 10 ευρώ χωρίς πάγιο...

το είπα και στο προηγούμενο ποστ αλλά θα το ξαναπώ
εδώ και ένα μήνα μπορεί και παραπάνω έχουν αρχίσει οι έγγραφες
και όμως σύμφωνα με τα λεγόμενα σας υπάρχουν μόνο 30 έγγραφες
και ρωτάω τώρα , όλοι οι υπόλοιποι σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρονται για
αυτόν τον χώρο ?

προφανώς δεν ενδιαφέρονται. Ενδιαφέρονται μόνο να εκφέρουν γνώμη χωρίς κόστος πέραν αυτού της προσωπικής ενασχόλησης που όπως παρανέφερα είναι πολλαπλάσιο των 100 ευρώ μιά φορά στη ζωή τους.

Δημήτρη αποσυνδέθηκα από το avclub γιατί πήγα σε ένα ραντεβού, από το οποίο επέστρεψα τώρα. Επιμένω όμως σε ότι έγραψα πριν.

Στο κάτω - κάτω της γραφής, ο εμπορικός 'αέρας' του πλήθους των εγγεγραμμένων μελών είναι αυτός που τροφοδοτεί αυτό που εγώ κρίνω ως αλαζονεία της αφανούς πλειοψηφίας που δίνει μέχρι στιγμής τη φυσιογνωμία του avclub. Μια αλαζονεία που διαδόθηκε με μεγάλη ταχύτητα και σε νεόκοπους διαχειριστές. Η πελατειακή σχέση λοιπόν, είναι η πιο ενδεδειγμένη κατά τη γνώμη μου.

προφανώς δεν ενδιαφέρονται. Ενδιαφέρονται μόνο να εκφέρουν γνώμη χωρίς κόστος πέραν αυτού της προσωπικής ενασχόλησης που όπως παρανέφερα είναι πολλαπλάσιο των 100 ευρώ μιά φορά στη ζωή τους.

Δημήτρη να με συγχωρέσεις αλλά αυτό που λες είναι πολύ βαρύ.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Δημήτρη, διαφωνώ κάθετα. αυτό που γράφεις χαρακτηρίζει με όχι κόσμιο τρόπο κάπου 9000 άτομα, αν δεχτούμε ότι 50 είναι αυτοί που "ενδιαφέρονται" (κατ'εσέ) και έχουν σκάσει ή θα σκάσουν το 100άρικο ...

η γνώμη σου ετούτη, του dipie πιο πάνω περί "εχόντων και ξανασυζητάμε", καθώς και η εμμονή στο 100άρικο, μάλλον δεν είναι η καλύτερη διαφήμιση για αύξηση εγγραφών στο σωματείο ...

Στο index της μουσικής κατηγορίας υπάρχουν περισσότερες απο 200 παρουσιάσεις, κάθε μια από τις οποίες απαιτεί έρευνα, κόπο και χρόνο. Αν αυτά σημαίνουν ότι "δεν ενδιαφερόμαστε" όσοι δεν εγγραφούμε στο σωματείο, τοτε κάνετε τραγικό λάθος. Γιατί αδυνατώ να παραδεχτώ οτι είμαι υποχρεωμένος, εφόσον ενδιαφέρομαι για τον δικτυακό τόπο, να το δείξω καταβάλλοντας 100 ευρώ. Με συγχωρείτε, αλλά αυτό εξάγω εγώ από όσα μας λέτε εδω.

Για καθήστε λίγο ρε παιδιά...

Τι σημαίνει "Νοιάζεστε για το χώρο αυτό? Αποδείξτε το!" Δηλαδή μας λέτε οτι ο τρόπος απόδειξης είναι να πληρώσουμε? Δεν νομίζετε οτι είναι το λιγότερο ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ? Για εσας δλδ όποιος νοιάζεται είναι αυτός που πληρώνει ενω εκείνος που δεν πληρώνει προφανώς και δεν νοιάζεται? Γιατί η παρακάτω φράση αυτό μου λέει και μάλιστα ΞΕΚΑΘΑΡΑ:

"προφανώς δεν ενδιαφέρονται. Ενδιαφέρονται μόνο να εκφέρουν γνώμη χωρίς κόστος πέραν αυτού της προσωπικής ενασχόλησης που όπως παρανέφερα είναι πολλαπλάσιο των 100 ευρώ μιά φορά στη ζωή τους."

Να με συγχωρέσετε αλλά αν δλδ οι ειδήμονες/επαγγελματίες της ρύθμισης εικόνας, οι γνώστες των HTPC, οι "ειδικοί" επι θεμάτων ήχου, οι "γκουρού" των παιχνιδομηχανών, οι καβαλάρηδες των δορυφόρων δεν πληρώσουν, αλλά συνεχίζουν να προσφέρουν με τη γνώση τους και τα "άρθρα" τους σε αυτό το χώρο, αν δεν πληρώσουν, στα μάτια σας θα φαίνεται οτι δεν νοιάζονται? Με συγχωρείτε αλλά δε θα ήθελα να χαρακτηρίσω αυτό το σκεπτικό, μαζί και τα μυαλά-"μήτρες" τέτοιων σκεπτικών!

Προσωπικά ποτέ δεν πλήρωσα για να είμαι μέλος σε ενα φόρουμ, και θεωρώ οτι δεν μπορείς να προβάλλει κανείς τέτοιο ηθικό δίλλημα. Αν θέλετε να το κάνετε συνδρομητικό, δικαίωμά σας και μάλιστα αναφαίρετο. Δεν έχετε όμως ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να μου βάζετε τέτοια διλλήματα και μάλιστα προσβλητικά, οτι αν δεν πληρώσω σημαίνει οτι δεν νοιάζομαι. Θα μπορούσα να αντιστρέψω την προσβολή ακι αν πω οτι ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ μιας και κάνετε μια κίνηση που πιθανόν να "αφανίσει" ενα μεγάλο κομμάτι αυτής της διαδικτυακής κοινότητας, προσπαθώντας να μαζέψετε λεφτά για να μεγαλώσετε αυτή την κοινότητα με τον τρόπο που ΕΣΕΙΣ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΣΤΕ. Αν χρειάζεστε περισσότερα λεφτά βγάλτε τα αλλιώς. Σίγουρα θα πληρώνανε περισσότερο για τα banners οι διαφημιζόμενοι. Αν όχι, τότε προφανώς και δεν είστε άξιοι να διαχειρίζεστε ενα φορουμ μιας και υπάρχει πλειάδα άλλων φορα που είναι λειτουργικότατα με 1-2 banners, όχι καμμια δεκαριά που έχει αυτό το φόρουμ!

Φιλικά
Γιάννης

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Στο index της μουσικής κατηγορίας υπάρχουν περισσότερες απο 200 παρουσιάσεις, κάθε μια από τις οποίες απαιτεί έρευνα, κόπο και χρόνο. Αν αυτά σημαίνουν ότι "δεν ενδιαφερόμαστε" όσοι δεν εγγραφούμε στο σωματείο, τοτε κάνετε τραγικό λάθος. Γιατί αδυνατώ να παραδεχτώ οτι είμαι υποχρεωμένος, εφόσον ενδιαφέρομαι για τον δικτυακό τόπο, να το δείξω καταβάλλοντας 100 ευρώ. Με συγχωρείτε, αλλά αυτό εξάγω εγώ από όσα μας λέτε εδω.

Ελα όμως που η ζωή τα έφερ έτσι ,που κάποιοι(και δεν ήταν λίγοι) αναγκάστηκαν να δώσουν πολλά περισσότερα απο 100 ευρώ, γιά να μην πάει στον φούντο αυτός ο δυκτιακός τόπος;...ευτυχώς όμως δεν είδα κανέναν απο αυτούς να το διατυμπάνησε ποτέ και πουθενά.
Αυτούς γιά κάτι τέτοιο δεν τους υποχρέωσε κανείς να το κάνουν, παρά μόνο η αγάπη τους γιά συνέχεια αυτού που με τόσο κόπο χτίστηκε και με άλον τόσο κόπο συνεχίζεται, απο όλους μας.

Last edited: