περίεργα με ήχο

koumar

Established Member
11 January 2012
226
Kαλησπέρα σε όλους.
Έχω στο έπιπλο μαζί έναν DM600(γνήσιο) & απο κάτω του ένα Netgear media player. Eχω στο καθένα το Scart του επάνω σε tv και συμβαίνει το εξής περίεργο:

Όταv βγάζω το scart του DM και συνδέω το Νetgear, βλέπω κανονικά οτι θέλω απο σκληρό δίσκο που επίσης έχω δίπλα, και μετά οταν ξαναβγάζω το Netgear και βάζω πάλι τον DM, o ήχος που βγαίνει απο τον DM, ασχέτως δορυφόρου-καναλιού κλπ, είναι αφύσικα παραμορφωμένος, μπασος, δηλ πχ η γυναικεία φωνή ακούγεται σαν ανδρική (οι Αγγλοι το λένε και "Satan's voice" ακριβώς γιατί ακούγεται έτσι όπως το ξέρουμε απο τις κωμωδίες).
Κακή τοποθέτηση του scart δεν παίζει, ούτε προβληματικές ακίδες.
Συνήθως το πρόβλημα λύνεται με 2-3 στη σειρά επανεκινήσεις του DM. Δεν λύνεται με το πέρασμα της ώρας.
Που να οφείλεται αυτό το περίεργο? Προφανώς υπάρχει θέμα είτε "μαγνητισμού" του DM απο το Netgear ή επηρεασμού απο κάτι άλλο, αλλά τί?

Δεν μπορείς να τα συνδέσεις και τα δύο παράλληλα να τελειώνεις με το πρόβλημα; Είναι δυνατόν να έχει μόνο μία αναλογική είσοδο η τιβί σου;

κι όμως, η καλύτερη trinitron που έχει βγει (...μόνο για μερακλήδες...) έχει μονο μια.:flipout:
Δεν αλλάζω τα scart επάνω στην tv αλλά έχω μόνιμα ένα πολυ-scart επάνω. Μη φανταστείς οτι μπαινω στη διαδικασία & καθημερινά.

Kαι πάλι, δεν εξηγεί τι συμβαίνει αφού δεν έχει σχέση με τα scart αλλά με το οτι είναι το ένα πάνω στο άλλο.