Περίεργες καταστάσεις με τις εκδόσεις των Photoshops

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Έχω ένα μικρό προβληματάκι, τί μικρό...

Στο σπίτι ο σταθερός ΗΥ βασισμένος σε pentium 4, έχει εγκατεστημένο το Photoshop CS2 (αγορασμένο) και CaptureOne. Είναι αυτός που χρησιμοποιώ περισσότερο, αλλά πολύ αργός ειδικά όταν πρέπει να επεξεργαστώ περισσότερες από χίλιες τελικές φωτογραφίες. Και να μην πω τίποτε χειρότερο για τη μετατροπή με το CaptureOne.

Για να λύσω το πρόβλημα αυτό έφερα και τον ΗΥ από το γραφείο. Αυτός είναι νεότερος με Pentium 5200, 4 GB Ram και 3 δίσκους. Πολύ πολύ πιο γρήγορος, αλλά....

ενώ στον παλιό αργό ΗΥ βλέπω όλες τις φωτο άψογες (στο 24άρι μόνιτορ) στο Cs2, όταν συνδέω τον ΗΥ του γραφείου, τότε (στην ίδια ανάλυση 1920Χ1080) η ευκρίνεια πάει περίπατο και η αίσθηση είναι σα να κάνει interpolation ο ΗΥ ή το μόνιτορ. Πιλούμε είναι τέτοια η διαφορά που δεν μπορώ να τσεκάρω αν η εστίαση είναι απολύτως σωστή ή όχι. Τα χρώματα πάντως είναι ίδια.

Έκανα κάποια έρευνα, αλλά δεν είδα κάτι διαφορετικό.

Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να βοηθήσει; Να προτείνει τί να ψάξω;

Η λύση να γυρίσω στον παλιό ΗΥ είναι εξαιρετικά χρονοβόρα. Υπολογίζω ότι για τις 435 φωτο που έχω για το Capture One θα χρειαστώ περίπου 7,5 ώρες, ενώ στον καλό ΗΥ θέλω περίπου 2.

Να υποθέσω οτι... οι φωτογραφίες σου βρίσκονται σε εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο; Σε κάποιον εξωτερικό σκληρό πχ, που τον συνδέεις μέσω USB2?

Επίσης, η οθόνη είναι η αυτή και στίς δύο περιπτώσεις;

Re: Απάντηση: Περίεργες καταστάσεις με τις εκδόσεις των Photoshops

Να υποθέσω οτι... οι φωτογραφίες σου βρίσκονται σε εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο; Σε κάποιον εξωτερικό σκληρό πχ, που τον συνδέεις μέσω USB2?

Επίσης, η οθόνη είναι η αυτή και στίς δύο περιπτώσεις;
Εντελώς ίδιο σεταπ. Ίδια η οθόνη (Nec 231 WMi) και οι φωτο από το ίδιο directory σε εσωτερικό HD. Κάτι πρέπει να παίζει είτε στο configuration του ΗΥ είτε στο Photoshop (CS2 στο ένα και CS3 στο άλλο).

Μήπως με την κάρτα γραφικών υπάρχει κάποιο θέμα ?? Δοκίμασε να κάνεις μια τράμπα , αλλιώς ξαναπέρασε το φωτοσοπ μήπως στην εγκατάσταση παίρνει πληροφορίες από τον υπολογιστή και ρυθμίζει μόνο κάποια πράγματα.