__Ενας πολύ αγαπημένος μου καθηγητής (και φίλος μέλους εδώ), έχει ένα πολύ ωραίο μυαλό... Πολύ έξυπνος, αλλά και νορμάλ άνθρωπος... Αυτός είναι περίπτωση απλά πολύ κοφτερού μυαλού... Οταν κάναμε μάθημα και είχαμε μαθηματικές πράξεις, με έπιαναν τα γέλια... Επέμενε πως αργώ να βρω τη λύση π.χ. του 275 /7 ή τους 1753 /65... μετά απο 1-2 δευτερόλεπτα μου έλεγε, "ακόμα;". Ο μοναδικός άνθρωπος απ' τον οποίο κατάλαβα χημεία -γιατί το δύσκολο σε ένα καλό μυαλό, είναι να μπορεί να "κατεβαίνει" σε σκέψη για να αναλύσει αποτελεσματικά τα πολύπλοκα στους απλούς.

Το κάνουν και στα τεστ ευφυΐας, απο ένα σημείο και μετά (πολύ ανεβασμένο), βάζουν πανεύκολα προβλήματα... Τα λιγότερο δυνατά μυαλό -ενώ πριν έλυναν "παπάδες"- κολλούν... "κρασάρουν!" χαχα!
__Ενας άλλος (τον έχω γνωρίσει, αλλά δεν τον ξέρω προσωπικά), σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού έκανε τις πράξεις (σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα αν θυμάμαι καλά), ΠΡΙΝ τον υπολογιστή. Ελεγε το αποτέλεσμα και ο υπολογιστής επαλήθευε. Κάποια στιμή έκανε λάθος. Ζήτησε να ξανακάνουν την πράξη στον υπολογιστή και τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν λάθος του υπολογιστή...
__Το ανθρώπινο μυαλό είναι πραγματικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Εβλεπα ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκυμαντέρ για τη δύναμη του ανθρώπινου νου και είχε αφιέρωμα σε έναν τύπο που ήξερε τις απαντήσεις σε πολύπλοκες μαθηματικές πράξεις γιατί "έβλεπε" στο μυαλό του να δημιουργούνται..! Κάθε σχήμα και αριθμός περίπου... Εβλεπε τους αριθμούς σαν σε ζωγραφιές... Ηταν αλάνθαστος και οι ερευνητές προσπαθούσαν να "ξεσκεπάσουν" τυχόν κόλπο αλλά ήταν αδύνατον, δε τους κορόιδευε. Κάποια στιγμή, ένα απ' τα κόλπα τους για να τον δοκιμάσουν, ήταν να του δώσουν το "3,14..." με πάρα πολλά δεκαδικά, πάνω απο 15 νομίζω... ΕΝΑ απ' αυτά, το είχαν αλλάξει -π.χ. το ενδέκατο απο 4, σε 7. Με το που είδε τον αριθμό, κάτι δε του κάθισε καλά και μετά άλλαξε η έκφρασή του και τους είπε "πώς μπορέσατε να το κάνετε αυτό σε κάτι τόσο όμορφο"... ΤΑΡΑΧΤΗΚΕ!!
__Περίεργα πράγματα και επικίνδυνα... όχι για μας... γι' αυτούς... Ο πιο έξυπνος άνθρωπος (σύμφωνα με τα I.Q. τεστ και ένα άρθρο που είχα διαβάσει), αυτός που έσπαζε κάθε I.Q. τεστ και συνέχεια προσπαθούσαν να τα δυσκολέψουν, πέθανε πολύ μόνος και δυστυχής. Παράτησε την επιστήμη κάποια στιγμή και βρήκε μια απλή δουλειά. Αγαπημένη του ασχολία οι βόλτες με το τρένο... Πέθανε μόνος κάποια στιγμή απο εγκεφαλική αιμορραγία.