"Περίεργη" λήψη δορυφόρων

Big Lebowski

New member
31 January 2009
38
Ναύπλιο
Καλησπέρα σε όλους,
αυτή είναι μια φωτογραφία από το πιάτο που έχω εγκαταστήσει στο μπαλκόνι μου. Το παράδοξο είναι, όπως ψιλοσχεδίασα και στη φώτο, πως από το μεσαίο lnb κατεβάζω τον astra στις 19, λίγο πια δυτικά eutelsat στις 9, και ανατολικότερα τον hotbird. Δεν είναι λίγο περίεργο όλο αυτό; Αν και από τον eutelsat δεν κατεβάζω πολλά πράγματα, φαντάζομαι θα φταίει και το ύψος του πιάτου.
Επίσης επειδή είμαι και σχετικά καινούριος στο χώρο αυτό, υπάρχει καμιά καλύτερη πρόταση για τριπλέτα δορυφόρων που να κατεβάσω με πιάτο του 1μ.; Δε νομίζω να μπορώ να στοχεύσω παραπάνω δορυφόρους εξάλλου... Αυτά που θέλω να βλέπω κυρίως είναι αθλητικά, ταινίες και σειρές... κατά προτίμηση με αγγλικό ήχο.
001.jpg
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δεν μου φαίνεται και πολύ πιθανό να κατεβάζεις τον Eutelsat 9A με το δυτικότερο LNB, θα ήταν πάρα, μα πάρα πολύ παράδοξο (εφόσον κατεβάζεις τις δύο άλλες δορυφορικές θέσεις σωστά, όπως είναι τοποθετημένα τα LNB)! Το LNB του Eutelsat 9A θα έπρεπε να βρίσκεται ανατολικότερα από αυτό του Hotbird σε παρόμοια εγκατάσταση με παράπλευρα LNB. Ισως πιάνεις κανάλια του Astra 3B στις 23,5 ανατολικά, ή των Badr στις 26 ανατολικά με αυτό το LNB.

Μμμμ, σαν να έχετε δίκιο. Και πως να μην έχετε δηλαδή, εδώ δεν κόλλαγε σε εμένα αυτό που γινόταν που είμαι και νέος σε όλα αυτά. Ο Astra 3B είναι τελικά αυτός που κατεβαίνει από το συγκεκριμένο lnb, τεσταρισμένο και από το lyngsat. Μου κάνει εντύπωση το πόσο δύσχρηστο είναι το satfinder του blackhole, εγκατεστημένο σε vu+ solo2. Αμφιβάλλω αν δουλεύει και εντελώς σωστά αυτό το satfinder...
Φαντάζομαι πως με τη συγκεκριμένη εγκατάσταση δεν μπορώ να πιάσω κάτι καλύτερο από δορυφόρους ε; Να προσπαθήσω τον eutelsat 9Α ή δεν αξίζει;

Έχεις ψάξει τι ενδιαφέρον για σένα υπάρχει να δεις στον EUTELSAT 9oE; Κατά τη γνώμη μου πάντα, επειδή με πιάτο 1,00μ στο εξοχικό μου (κοντά στην Αθήνα) έχω εγκαταστήσει ASTRA 19,2oE, HOTBIRD και ASTRA 23.5oE, αυτός ο συνδυασμός αξίζει περισσότερο.

@Big Lebowski

Μήπως μπορείς να μου πείς από πού πήρες το συγκεκριμένο κάτοπτρο και πόσο? Σε ρωτάω γιατί πήρα πρόσφατα ακριβώς το ίδιο και θέλω να συγκρίνω!

Alcad είναι το πιάτο, το αναγνώρισες ε; Το έχω πάρει από την εταιρεία που δουλεύω, www.kafkas.gr, οπότε πιθανόν να το πήρα σε καλύτερη τιμή από σένα γιατί μου έκανα έξτρα έκπτωση! Αν θες μπορώ να το δω πόσο το πουλάμε και να σε ενημερώσω, πρέπει να βγαίνει γύρω στα 50 αν θυμάμαι καλά

@ssoulis, δεν έχω βρει κάτι συγκεκριμένο στον eutelsat, απλώς ψάχνω τον καλύτερο συνδυασμό... άμα είναι αυτός που έχω κάνει τώρα τότε είμαστε μια χαρά

Last edited:
Αν αρχιζεις να ψηνεσαι με το αθλημα, δε βαζεις και ενα μοτερ; Θα σου δώσει όσους δορυφόρους θελεις και οποτε τους θελεις, μαζι με (υποθετω) αρκετες ωρες ενασχολησης για να το εγκαταστησεις.. ;)

Alcad είναι το πιάτο, το αναγνώρισες ε; Το έχω πάρει από την εταιρεία που δουλεύω, www.kafkas.gr, οπότε πιθανόν να το πήρα σε καλύτερη τιμή από σένα γιατί μου έκανα έξτρα έκπτωση! Αν θες μπορώ να το δω πόσο το πουλάμε και να σε ενημερώσω, πρέπει να βγαίνει γύρω στα 50 αν θυμάμαι καλά

Εγώ το πήρα από εδώ

http://www.sat-tech.gr/product.php?products_id=610

άρα το πήρα σε πολύ καλή τιμή απ' ότι καταλαβαίνω!

Επειδη δεν προκυπτει, βεβαιωθειτε οτι μιλατε και οι δυο για σιδερενια (και οχι αλουμινιου) κατοπτρα, ωστε να εχει καποιο νοημα η συγκριση τιμων.

@nocarder, πως το είδες σαν ποιότητα κατασκευής?

Τίμιο θα το χαρακτήριζα! Πήραμε μαζί με ένα φίλο απο ένα και ίδια μοτέρ και lnb!

Μου αποδίδει το ίδιο και ίσως και ελαφρώς καλύτερα απο το Televes που έχω και ειναι κατα πολύ ακριβότερο!

Σύντομα θα πάρει και ο τρίτος της παρέας και θα δοκιμάσουμε με 4 lnb πως αποδίδει και στις παρακεντρες λήψεις.

Από σίδερο είναι? Αν ναι, σου έχει πιάσει πουθενά σκουριές, σε καμιά γωνία, ένωση, ή σε κανένα παξιμάδι?

Πριν την αγορά έκανα μια σχετική έρευνα. Στη σελίδα του κατασκευαστή (http://famaval.pt/pt/eco/eco-t-100-110-pt.html) αναφέρει ως υλικό κατασκευής γαλβανισμένο χάλυβα (google translate). Γενικά δεν έχω δει κάτι ανησυχητικό, αν και είμαι παραθαλάσσια με πολλές υγρασίες. Αλλά σκέφτηκα ότι με τέτοια τιμή μπορώ να το αλλάξω όποτε και αν χρειαστεί.

Attachments

• piato.jpg
    piato.jpg
    139 KB · Views: 119
Και εγώ ένα φτηνό 110x120 που πήρα πρόσφατα, γαλβανισμένο χάλυβα το έγραφαν (ή κάπως έτσι) αλλά... 100% σίδερο είναι.
Αν μπορέσεις κάποια στιγμή βάλε έναν μαγνήτη επάνω να δεις αν κολλάει. Θα σου είμαι υπόχρεος.

Το δικό μου... ή μάλλον τα δικά μου φτηνά που πήρα πριν λίγο καιρό... χαλβά μπορεί να έχουν... κάτι άλλο το αποκλείω!
flipout.gif

Και εγώ ένα φτηνό 110x120 που πήρα πρόσφατα, γαλβανισμένο χάλυβα το έγραφαν (ή κάπως έτσι) αλλά... 100% σίδερο είναι.
Αν μπορέσεις κάποια στιγμή βάλε έναν μαγνήτη επάνω να δεις αν κολλάει. Θα σου είμαι υπόχρεος.

Δοκίμασα και κολλάει ο μαγνήτης. Από περιέργεια δοκίμασα και σε άλλα κάτοπτρα (3 δικά μου και 2 φίλων) και σε όλα κόλλησε. Βγάζουμε κάποιο συμπέρασμα από αυτό?