Περίεργο πρόβλημα με Fantastic Four 2

The Sphinx

Senior Member
17 June 2006
479
Τις τελευταίες μέρες προαπαθώντας να δώ το ff2 μου παρουσιάστηκε το εξής πρόβλημα. Οταν αρχίζει η κυρίως ταινία η εικόνα σέρνεται ( καρέ-καρέ ) κάνοντας αδύνατη την θέαση. Κοιτάζω την χρήση της cpu και είναι γύρω στο 25% και στους δύο πυρήνες ( amd athlon 64x2 4200 ). Μετά βλέπω τους αρχικούς τίτλους καθώς και τα special features με τα trailer , η εικόνα κυλάει νεράκι και η χρήση της cpu είναι στο 85% και στους δύο πυρήνες. Είναι δυνατόν αυτό να γίνεται ?
Υπάρχει περίπτωση ο κυρίως τίτλος να μην είχε γραφτεί καλά στο blue ray. Να διευκρινήσω ότι το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και κατά την αναπαραγωγή από το blue ray drive ( pioneer bdc 202 ) ,και κατά την αναπαραγωγή, μετά από ριπάρισμα , από τον σκληρό.

Είναι όντως περίεργο και μάλιστα για πολλούς λόγους.

Να ρωτήσω καταρχήν τα εξής:

1. Αν η κάρτα σου είναι η 1650 και αν εχει HDCP.

2. Τι μέσο προβολής / θέασης χρησιμοποιείς

3. Ποια έκδοση του PDVD έχεις.

4. Ποια έκδοση του AnyDVD τρέχεις και πως κατάφερες με αυτό να ριπάρεις το FF2 (το είχα ρωτήσει και στο άλλο νήμα γιατί, σύμφωνα με την ίδια την Slysoft, αυτό δεν είναι ακόμα εφικτό λόγω του BD+ - εξαίρεση (δύσκολη) αποτελεί η περίπτωση του Ευρωπαϊκό FF2 να μην υποστηρίζει BD+)

5. Ποιο είναι το αποτέλεσμα του Cyberlink BD/HD advisor.

Σύριε η κάρτα είναι όντως η 1650.
Δεν θυμάμαι αν έχει hdcp.
Προβολέας είναι ο Sony vplw 50 pearl.
Τρέχω το 7.2 ultra.
Το any dvd είναι το 6.1.9.3. Οταν πρωτοέβαλα το ff2 δεν μπορούσε να το τρέξει και έτσι έστειλα mail στην slysoft . Μου ζήτησαν να τους στείλω το info file που είχε δημιουργηθεί όταν δεν μπορούσε να τρέξει η ταινία. Τους το έστειλα και μετά από λίγες ώρες μου έστειλαν mail ότι με την 6.1.9.3. θα μπορούσα να παίξω την ταινία. Πραγματικά η ταινία ξεκίνησε κανονικά ,αλλά όταν ξεκίνησε ο κυρίως τίτλος εμφανίστηκαν τα προβλήματα που ανέφερα. Είπα να την ριπάρω στον σκληρό μπας και διορθωθεί. Την ριπάρισε κανονικά αλλά η συμπεριφορά δεν άλλαξε.
Αν θυμάμαι καλά το Cyberlink BD/HD advisor όταν το είχα τρέξει μου είχε βγάλει ερωτηματικό για τον προβολέα, αλλά πάει πολύς καιρός τώρα. Οταν ανοίξω τον προβολέα θα το ξανατρέξω.
Ξέχασα να αναφέρω ότι όταν ξεκινάει η ταινία μου βγάζει ένα warning message για αναβάθμιση του player.

Last edited:
Λοιπόν, τα πράγματα έχουν ως εξής:

Τελικά φαίνεται ότι κάτι κουλό συμβαίνει με την Slysoft και το BD+ και αν τελικά έχει σπάει ή όχι.

Όντως το FF2 ριπάρεται αλλά η Slysoft λέει ότι δεν έχει σπάσει το BD+!

Τρέχα γύρευε ακόμα τι συμβαίνει (παίζουν πολλά σενάρια).

Τώρα αναφορικά με το δικό σου θέμα, νομίζω ότι η τελευταία έκδοση του PDVD που είναι η 3319a (προσοχή στο a – είναι η τελευταία έκδοση) λύνει το πρόβλημα με το Playback του FF2 (και πιθανώς και άλλων (με BD+?) τίτλων).

Εγώ πάντως με την 3319 (όχι a), το δισκάκι original και χωρίς καθόλου anydvd και με drivers τους 7.8 (με ΑΤΙ 2600) (με HDCP κάρτα βέβαια) το είδα μια χαρά.

Update:

Αν δεν παίξει, κοίταξε αν απλώς κάνεις copy τα αρχεία που απλώς δεν μεταφέρθηκαν από το rip (και περιέχουν το BD+) και δοκίμασε με το τελευταία AnyDVD να παίζει.

Κάτι μου λέει ότι και στη υφιστάμενη κατάστασή σου αν απλώς παίξεις το δισκάκι χωρίς το AnyDVD ή το rip αλλά με ότι προανέφερα και το AnyDVD on, θα είσαι ΟΚ.

Τελικά Σύριε σήμερα κατάφερα να δώ την ταινία με το τελευταίο beta firmware του any dvd ( 6.1.9.5. ) και μόνο αφού το ριπάρισα στον σκληρό. Από το drive έβγαζε το γνωστό warning για critical update του player και ότι και να πάταγες δεν έκανε τίποτα. Βέβαια κάτι προβληματάκια στην κίνηση υπήρχαν αλλά είδα ότι οι επεξεργαστές βαράγανε κάτι 85% οπότε μάλλον οφείλεται εκεί, και ίσως η λύση σε αυτό το πρόβλημα να είναι η αγορά μιας 2600 ΧΤ. Τί λές?
Πάντως αυτά τα παληκάρια στην sly soft δεν παίζονται.