Περιοδικό Hitech με review 14 επίγειων ψηφιακών δεκτών

Status
Not open for further replies.

blizard

Banned
11 March 2007
1,001
f8dfaec0254f2cea4ff79e00d2a4edc8.jpg

Έχει βγεί πριν αρκετές μέρες (10 ευρώ) με το review και ενδιαφέροντα πραγματάκια για την ψηφιακή τηλεόραση, αλλά και ένα καλό BR-disk φυσικά ... αν δεν σας κάτσει η αγορά ψηφιακού δέκτη, με 100 ευρώ πάρτε ένα BR και στις ταινίες είμαστε σε άλλα επίπεδα.
Εχει αναφερθεί σε διάφορα ποστ αλλά οι καλές προσπάθειες αξίζουν να τονίζονται.

Από
http://cine-gear.blogspot.com/2010/05/hitech-t-2010.html

ΤΕΣΤ

ΤΕΣΤ 14 ΕΠΙΓΕΙΟΙ ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΔΕΚΤΕΣ MPEG-4
Εσύ είσαι έτοιμος για ψηφιακή TV;
Η ελεύθερη ψηφιακή τηλεόραση γίνεται πραγματικότητα για τη συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της χώρας μας, αφού από τις 18 Ιουνίου ξεκινούν οι εκπομπές της Digea από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού. Με αυτή την αφορμή κάνουμε το πρώτο συγκριτικό τεστ επίγειων ψηφιακών δεκτών με δυνατότητα αποκωδικοποίησης MPEG-4, το οποίο μάλιστα έγινε σε πραγματικές συνθήκες λήψης στην περιοχή του Λουτρακίου, όπου υπάρχει ψηφιακό σήμα από το Σεπτέμβριο του 2009.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Ο χάρτης του hi-end audio
Το hi-end έχει φτάσει πια σε οριακά επίπεδα, τόσο τεχνολογικά όσο και ηχητικά. Οι πραγματικά άπειρες επιλογές, η ποικιλία απόψεων, τα φανταχτερά σχέδια και οι φήμες που διαδίδονται περί συγκεκριμένων συσκευών ή σχεδιάσεων, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ στον υποψήφιο αγοραστή ο οποίος, αν δεν προσέξει, μπορεί κάλλιστα να καταλήξει σε μια αποτυχημένη αγορά. Επιχειρούμε λοιπόν να ξεδιαλύνουμε το τοπίο και να σχηματοποιήσουμε το χάρτη της αγοράς.
Του Πάρι Κωτσή

Αλλάζοντας το modem/router
Πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο οικιακό μας δίκτυο οφείλονται στον περιορισμένων δυνατοτήτων modem/router που διαθέτουμε. Ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις που μπορούν βελτιώσουν κατά πολύ την κατάσταση και επιπλέον δεν κοστίζουν πολλά χρήματα.
Του Δημήτρη Λούκα

Media Browser: Όμορφα και νοικοκυρεμένα
Αυτόματη τακτοποίηση και αναπαραγωγή –με όποιο πρόγραμμα εσείς επιθυμείτε– σε όλη τη συλλογή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών με το Windows Media Center. Ναι, είναι εφικτή, μέσω του θαυματουργού Media Browser.
Του Βαγγέλη Βασιλόπουλου

Hitech.jpg

Αγαπητέ συνφορουμίτη,

αν ΔΕΝ έχεις σχέση με το έντυπο HITECH θα σε παρακαλέσω να μην ανεβάσεις ξανά Δελτίο Τύπου σαν αυτό το παραπάνω.

Αν ασφαλώς ΕΧΕΙΣ σχέση με το εν λόγω έντυπο θα σε παρακαλέσω να επικοινωνήσεις μαζί μου με pm ώστε να ενημερωθείς για την επίσημα ακολουθούμενη διαδικασία.

Ευχαριστώ για την προσοχή σου,

Φίλιππος

Υπάρχει κάποιος ανταγωνισμός ανάμεσα στο forum σας και το περιοδικό γιαυτό δεν πρέπει να το αναφέρω ? ή εννοείς ότι περιεχόμενα δεν πρέπει να αναδημοσιεύονται χωρίς την άδεια τους ?

Κυρίως ενημερωτικό είναι και δεν βλέπω κάπου πρόβλημα ... σε περίπτωση που υπάρχει υπόδειξε μου πως θα ήταν o καλύτερος τρόπος ώστε να ενημερώσω τον κόσμο ότι ένα αξιόλογο περιοδικό του χώρου έχει review για τα προϊόντα που όλοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν .
Για να μην πάνε σαν πρόβατα επί σφαγής χωρίς πλήρη ενημέρωση ή ακούγοντας τον ένα ή τον άλλο.

ΥΓ
Ελπίζω να μη σε πείραξε που ανέφερα το BR ... το HD-dvd έχει πεθάνει και ανταγωνιστής δεν υπάρχει , οπότε είναι προσφορά προς τον χώρο να βοηθάμε ενημερώνοντας για το μόνο περιοδικό που το προσφέρει.

Υπάρχει κάποιος ανταγωνισμός ανάμεσα στο forum σας και το περιοδικό γιαυτό δεν πρέπει να το αναφέρω ? ή εννοείς ότι περιεχόμενα δεν πρέπει να αναδημοσιεύονται χωρίς την άδεια τους ?

Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ ανταγωνισμός με κανένα ! Τα περί αδείας αναδημοσίευσης, είναι καθαρά θέμα του αν ενδιαφέρεται το περιοδικό να "κυνηγήσει" όσους αναδημοσιεύουν...

Κυρίως ενημερωτικό είναι και δεν βλέπω κάπου πρόβλημα ... σε περίπτωση που υπάρχει υπόδειξε μου πως θα ήταν o καλύτερος τρόπος ώστε να ενημερώσω τον κόσμο ότι ένα αξιόλογο περιοδικό του χώρου έχει review για τα προϊόντα που όλοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν .

Αυτό που εσύ χαρακτηρίζεις "ενημερωτικό", είναι στην πραγματικότητα Δελτίο Τύπου (περιέχει φωτογραφίες απο το περιοδικό και τα όσα δίνει μαζί, λίστα των περιεχομένων καθώς και διαφημιστικές φωτογραφίες απο το BR που παρέχεται, συνοδευόμενες απο το λογότυπο του εντύπου). Ως εκ τούτου, έχουν θεσμοθετηθεί κανόνες ανάρτησης, κυρίως για να είναι εγγυημένο οτι το forum μας ΔΕΝ μεροληπτεί υπέρ του ενός ή του άλλου εντύπου !
Το χρέος της ενημέρωσης εφ' όλης της ύλης του εντύπου εναπόκειται ΜΟΝΟ στο ίδιο το έντυπο ή/και το προσωπικό του. Οι υπεύθυνοι του εντύπου είναι γνώστες της ύπαρξής μας. Αν και εφ' όσον το επιθυμούν, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε μαζί τους !

Τέλος, ασφαλώς και ο καθένας έχει δικαίωμα να ενημερώσει τον κόσμο για οτιδήποτε δίαβασε. Αλλά αυτό θα πρέπει να γίνεται με απλή παραπομπή στα σχετικά αναγνώσματα και όχι ασφαλώς με Δελτίο Τύπου !

Για να μην πάνε σαν πρόβατα επί σφαγής χωρίς πλήρη ενημέρωση ή ακούγοντας τον ένα ή τον άλλο.

Οι φίλοι συνφορουμίτες που θέλουν να ενημερωθούν για προϊόντα, έχουν πολλούς τρόπους να το κάνουν (το forum μας είναι μόνο ένας απο αυτούς) και είμαι σχεδόν σίγουρος - παρατηρώντας το επίπεδο των συμμετεχόντων σε ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τα νήματα - οτι κανείς δεν θα πάει σαν πρόβατο στη σφαγή.

ΥΓ
Ελπίζω να μη σε πείραξε που ανέφερα το BR ... το HD-dvd έχει πεθάνει και ανταγωνιστής δεν υπάρχει , οπότε είναι προσφορά προς τον χώρο να βοηθάμε ενημερώνοντας για το μόνο περιοδικό που το προσφέρει.

Σε αυτό ήδη αναφέρθηκα πιό πανω στην απάντησή μου.

Ελπίζω να καλύφθηκες.

Φιλικά,

Φίλιππος

Last edited:
Οταν υπάρξει και άλλο περιοδικό να προσφέρει BR θα φοβηθείς για μεροληψία τότε..
Αν σου διαμαρτηριθούν οι εφημερίδες που δίνουν τα dvd με το κιλό ότι τους κάνετέ ζημιά και χαλάει η πιάτσα με το ενδιαφέρον και την ανοχή που δείχνετε όταν είναι για νέα προϊόντα, πάλι τότε να μου το πεις.

Κατά τα άλλα αν "πουλάμε" κάτι εδώ μέσα είναι ενημέρωση ... ενημερώνουμε τον κόσμο για την ύπαρξη του review για να το αγοράσει αν θέλει, και μαθαίνουμε και από αυτό (λέμε ότι επιτρέπεται) για να αποφύγουμε αγορά πατάτας.
Μάλλον χρωστάμε στο περιοδικό και δεν θα τολμήσει κανείς να σας πει ότι μεροληπτήσατε υπέρ της ενημέρωσης αναφέροντας με μεγάλα γράμματα την ύπαρξη του review και βοηθήσαμε τον κόσμο.

ΥΓ
Αν σε ενόχλησε κάτι συγκεκριμένο από αυτά που έβαλα πες το με απλά Ελληνικά γιατί δεν κατάλαβα όλα όσα είπες .... πχ δεν ήθελες τις εικόνες, την αναφορά του review, τα περιεχόμενα (έβαλα και κάτι άσχετα απλά λόγο copy-paste) , τι ακριβός.
Αν έπρεπε να το πεις τυπικά οκ ...

Last edited:
Οταν υπάρξει και άλλο περιοδικό να προσφέρει BR θα φοβηθείς για μεροληψία τότε..
Ναι αλλά κοστίζει και 10 ευρόπουλα... Και το πρόβλημα είναι ότι αν κάποιος δεν θέλει το BR, θα πρέπει να το πληρώσει θέλει - δεν θέλει...

Οκ αλλά έτσι είναι αυτά... κάποιος θέλει να προσφέρουν BR κάποιος δεν θέλει , κάποιος θέλει να μεταδώσει η ΕΡΤ το μουντιάλ του 2010 σε HD επίγεια, κάποιος θέλει να περιμένουμε μέχρι το 2018 , άλλος χάνει άλλος κερδίζει.

Mην τα μπερδεύουμε όμως αυτά με διαμάχες περιοδικών , forum ή ανταγωνισμού παρόμοιων προϊόντων.... είναι διαφορετικό να γουστάρεις μια νέα τεχνολογία και να αναφέρεται αναγκαστικά μαζί και αυτός που την προσφέρει.

Last edited:
Αν σου διαμαρτηριθούν οι εφημερίδες που δίνουν τα dvd με το κιλό ότι τους κάνετέ ζημιά και χαλάει η πιάτσα με το ενδιαφέρον και την ανοχή που δείχνετε όταν είναι για νέα προϊόντα, πάλι τότε να μου το πεις.

Σε αυτό που γράφεις και που ετόνισα εσκεμμένα, μου φαίνεται οτι έχεις υπερεκτιμήσει τον εαυτό σου. Λίγη ταπεινότης δεν έβλαψε ποτέ κανένα και σου τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Κατά τα άλλα αν "πουλάμε" κάτι εδώ μέσα είναι ενημέρωση ... ενημερώνουμε τον κόσμο για την ύπαρξη του review για να το αγοράσει αν θέλει, και μαθαίνουμε και από αυτό (λέμε ότι επιτρέπεται) για να αποφύγουμε αγορά πατάτας.

Μπορείς να "πουλάς" ότι νομίζεις. Απλώς δεν θα το κάνεις ανεξέλεγκτα αλλά μόνο μέσα στα πλαίσια που το forum επιτρέπει. Ουαί κι αλοίμονο αν το κάνουμε "μπάτε σκύλοι αλέστε" εδώ. Και ξέρεις γιατί ? Γιατί μετά εσύ (όπου "εσύ" ο οιοσδήποτε, απλά μιλάμε μαζί τώρα) θα βγείς και θα με κατηγορήσεις οτι το άφησα να γίνει σκορποχώρι. Και το πιο ωραίο θα είναι οτι ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ !

Μάλλον χρωστάμε στο περιοδικό και δεν θα τολμήσει κανείς να σας πει ότι μεροληπτήσατε υπέρ της ενημέρωσης αναφέροντας με μεγάλα γράμματα την ύπαρξη του review και βοηθήσαμε τον κόσμο.

Εντελώς φιλικά, σου λέω οτι ΔΕΝ χρωστάμε τίποτε και σε κανένα. Αυτό μάλιστα είναι και ευκόλως αποδείξιμο...

ΥΓ
Αν σε ενόχλησε κάτι συγκεκριμένο από αυτά που έβαλα πες το με απλά Ελληνικά γιατί δεν κατάλαβα όλα όσα είπες .... πχ δεν ήθελες τις εικόνες, την αναφορά του review, τα περιεχόμενα (έβαλα και κάτι άσχετα απλά λόγο copy-paste) , τι ακριβός.
Αν έπρεπε να το πεις τυπικά οκ ...

Σε αυτό το τελευταίο, λυπούμαι ειλικρινώς αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι. Αυτά τα Ελληνικά μου έμαθαν οι δάσκαλοί μου, αυτά σου γράφω. Επειδή όμως φαίνεται οτι σε προβλημάτισαν, σου ζητώ ταπεινά συγγνώμη.

Και για να το κλείσουμε, μιας και δεν επιθυμώ να επανέλθω στο συγκεκριμένο ζήτημα, αν κόπτεσαι για την ενημέρωση, μια απλή αναφορά (ίσως και με τη χρήση του κατάλληλου hyperlink) πίστεψέ με θα είναι αρκετή.

Φίλιππος

Και για να το κλείσουμε, μιας και δεν επιθυμώ να επανέλθω στο συγκεκριμένο ζήτημα, αν κόπτεσαι για την ενημέρωση, μια απλή αναφορά (ίσως και με τη χρήση του κατάλληλου hyperlink) πίστεψέ με θα είναι αρκετή.

Φίλιππος
Δεν είναι αρκετή σε καμία περίπτωση .... καταρχήν αν δεν είχα ανοίξει νέο θέμα δεν θα είχε μάθει σχεδόν κανείς ότι υπάρχει αυτό το τόσο σημαντικό review .
(Και εγώ από σύμπτωση το είδα τελευταία στιγμή γιαυτό ξέρω , σε μια πολύ μικρή αναφορά επειδή έψαξα υπερβολικά όλα τα topic.)

Όλοι θα τρέξουμε σαν πρόβατα κοντά στις 18 του μήνα να αγοράσουμε μηχανήματα, και το ίδιο θα κάνουμε σε λίγα χρόνια που θα καταργηθούν τα αναλογικά... με την πρακτική αυτή απλά θα στερούσες από τον κόσμο την πιο οργανωμένη και αξιόπιστη ενημέρωση που θα μπορούσε να έχει.

Τώρα να άνοιγα το topic και να πέταγα link χωρίς να γράψω και τίποτα είναι απλά χαζό και παράλογο ... αν μπορείς να μου δείξεις σαν παράδειγμα τι θα έπρεπε να βάλω ή τι να μην βάλω οκ , αλλιώς άσε με να το κάνω όπως πρέπει.

Δεν είναι αρκετή σε καμία περίπτωση .... καταρχήν αν δεν είχα ανοίξει νέο θέμα δεν θα είχε μάθει σχεδόν κανείς ότι υπάρχει αυτό το τόσο σημαντικό review .
(Και εγώ από σύμπτωση το είδα τελευταία στιγμή γιαυτό ξέρω , σε μια πολύ μικρή αναφορά επειδή έψαξα υπερβολικά όλα τα topic.)

Αυτή είναι αυστηρά προσωπική σου άποψη. Επ' ουδενί δεν εκφράζει τη θέση του forum. Και αυτή είναι - και το ξαναγράφω - οτι Δελτία Τύπου γίνονται δεκτά ΜΟΝΟ απο τους έχοντες την κατάλληλη ιδιότητα, αναρτώνται δε απο τον Συντονιστή της εκάστοτε κατηγορίας.

Όλοι θα τρέξουμε σαν πρόβατα κοντά στις 18 του μήνα να αγοράσουμε μηχανήματα, και το ίδιο θα κάνουμε σε λίγα χρόνια που θα καταργηθούν τα αναλογικά... με την πρακτική αυτή απλά θα στερούσες από τον κόσμο την πιο οργανωμένη και αξιόπιστη ενημέρωση που θα μπορούσε να έχει.

Στην περίπτωση που υπερτόνισα, το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο που χρησιμοποιείς δεν είναι σε καμμία περίπτωση πληθυντικός ευγενείας και δεν περιποιεί τιμή σε κανένα μέλος του forum. Αν, ασφαλώς, θέλεις να χαρακτηρίσεις τον εαυτό σου κατ' αυτόν τον τρόπο, υπάρχει και το πρώτο ενικό πρόσωπο και κανείς δεν θα σου πεί λέξη, δικαίωμά σου θα είναι.
Η πρακτική που ακολουθώ είναι αποδεκτή απο τη Διαχείριση και αυτό μου αρκεί. Αν έχεις αντίθετη άποψη, υπάρχει κατηγορία όπου σαν μέλος μπορείς να υποβάλλεις τις προτάσεις σου στη Διαχείριση του forum. Μέχρι όμως να μου κοινοποιηθεί κάτι επισήμως, αυτή είναι η θέση που πρέπει να εκφράζω και αυτήν εκφράζω.

Τώρα να άνοιγα το topic και να πέταγα link χωρίς να γράψω και τίποτα είναι απλά χαζό και παράλογο ... αν μπορείς να μου δείξεις σαν παράδειγμα τι θα έπρεπε να βάλω ή τι να μην βάλω οκ , αλλιώς άσε με να το κάνω όπως πρέπει.

Το τί θα γράψεις είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου. Απο αυτό άλλωστε θα κριθείς κι εσύ όπως κρινόμαστε όλοι μας. Αφού όμως είσαι ευαισθητοποιημένος, και προς αρωγήν των υπολοίπων, θα μπορούσες να γράψεις μια περίληψη (όπου όμως θα πρέπει να αναφέρεις ευκρινώς την πηγή) και ένα hyperlink για περισσότερες πληροφορίες, αν υπάρχει. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, κανεις διαφήμιση (ιδιοτελή ή ανιδιοτελή, δεν έχει σημασία). Οπως γνωρίζεις, αυτό δεν είναι μόνο κατακριτέο, επισύρει και επιπλήξεις και ποινές.
Νομίζω οτι απο την αρχή έχω δείξει όλη την καλή διάθεση, και μάλιστα εξήγησα ποιό είναι το αποδεκτό "όπως πρέπει" που αναφέρεις. Πέραν τούτου, τα πάντα είναι προσωπικές επιλογές και ο καθένας μας είναι ο απόλυτος υπεύθυνος των πράξεών του.

Τέλος αν θέλεις παράδειγμα, δόξα τω Θεώ το forum έχει χιλιάδες παρόμοιας φύσης posts που δείχνουν επαρκώς τον τρόπο. Διάλεξε όποιο σου ταιριάζει καλύτερα, γράψε αυτό που θέλεις να γράψεις τοιουτοτρόπως και αυτό θα αρκεί ...

Last edited:
οτι Δελτία Τύπου γίνονται δεκτά ΜΟΝΟ απο τους έχοντες την κατάλληλη ιδιότητα, αναρτώνται δε απο τον Συντονιστή της εκάστοτε κατηγορίας.
Δεν είναι δελτίο τύπου, είναι απαραίτητη ενημέρωση που πρέπει να έχει όποιο μέλος διαβάζει το forum με σκοπό την αγορά ψηφιακού δέκτη και επομένως δεν περνάει από κανενός είδους έγκριση.
(την κάνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο)

Η πρακτική που ακολουθώ είναι αποδεκτή απο τη Διαχείριση και αυτό μου αρκεί. Αν έχεις αντίθετη άποψη, υπάρχει κατηγορία όπου σαν μέλος μπορείς να υποβάλλεις τις προτάσεις σου στη Διαχείριση του forum.
Δεν επιτρέπεται ευθεία δημόσια κριτική στις πρακτικές των συντονιστών όσο λάθος και να είναι .. μόνο εδώ μπορώ να γράψω κάτι υπερασπιζόμενος την δικιά μου πρακτική.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, κανεις διαφήμιση (ιδιοτελή ή ανιδιοτελή, δεν έχει σημασία). Οπως γνωρίζεις, αυτό δεν είναι μόνο κατακριτέο, επισύρει και επιπλήξεις και ποινές.
Σε περίπτωση που δεν έκανα το post είναι εσκεμμένη απόκρυψη μιας απαραίτητης πληροφορίας για το θέμα, ίσως να μην έχουν ποινές οι κανόνες για αυτό αλλά αξίζει πραγματικής επίπληξης.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, κανεις διαφήμιση (ιδιοτελή ή ανιδιοτελή, δεν έχει σημασία). Οπως γνωρίζεις, αυτό δεν είναι μόνο κατακριτέο, επισύρει και επιπλήξεις και ποινές.
Επίσης δεν έχω καμία διάθεση να μπω σε νομικίστικα παιχνίδια και να θεωρήσω το σπρώξιμο του HD αντί του SD διαφήμιση , του DSL έναντι του PSTN ούτε φυσικά του BR απέναντι στο DVD ... μεγάλο μέρος των κειμένων μου μου σε forum (όταν υπάρχει θέμα που με ενδιαφέρει) είναι για αυτό.
(όπως είπα, χωρίς ανταγωνιστικό περιοδικό με BR , δεν είναι διαφήμιση η προβολή του συγκεκριμένου δίσκου)

Last edited:
Να προτείνω εγώ κάτι;

Γιατί δεν ξεκινάει κάποιος ένα νήμα με τίτλο "Οι ψηφιακοί δέκτες επίγειας στον ελληνικό ειδικό τύπο" στο οποίο απλά να γίνεται αναφορά κάθε φορά που κάποιος βρίσκει ένα σχετικό άρθρο σε κάποιο περιοδικό;

Όχι τίποτα εκτενές, απλά κάτι σε στυλ "Το Hitech στο τεύχος του Ιουνίου συγκρίνει 28 δέκτες.".

Απλά πράγματα.

Οντος, αν υπήρχε κάτι τέτοιο θα έμπαινε εκεί , ενώ θα είχα και σαν παράδειγμα προηγούμενα ανάλογα post για αποφυγή παρεξηγήσεων .
(ενώς μέρους τους τουλάχιστον :)

Last edited:
Να προτείνω εγώ κάτι;

Γιατί δεν ξεκινάει κάποιος ένα νήμα με τίτλο "Οι ψηφιακοί δέκτες επίγειας στον ελληνικό ειδικό τύπο" στο οποίο απλά να γίνεται αναφορά κάθε φορά που κάποιος βρίσκει ένα σχετικό άρθρο σε κάποιο περιοδικό;

Όχι τίποτα εκτενές, απλά κάτι σε στυλ "Το Hitech στο τεύχος του Ιουνίου συγκρίνει 28 δέκτες.".

Απλά πράγματα.

Δημήτρη η πρότασή σου είναι άψογη !
Το ανοίγω πάραυτα και αν υπάρχει ανταπόκριση το κάνουμε και sticky !

Status
Not open for further replies.