Περιορισμενα δικαιωματα στον αρχικο εγγραφεα νηματος

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
101,094
Εκεί ψηλά.....
Εχοντας παρατηρησει οτι πολλες φορες ο "εκτροχιασμος" ενος θεματος οδηγει σε αχαλινωτες πλακες η δινουν ενα αλλο ενδιαφερον στο νημα , αλλα και πολλες φορες οδηγει σε εκνευρισμους η αλλοιωσεις, θα ηθελα να προτεινω ο αρχικος εγγραφεα νηματος να εχει περιορισμενα δικαιωματα στην "πορεια" ενος νηματος.

Αυτα που εκεινος θεωρει οτι αλλοιωνουν το χαρακτηρα του νηματος και τον σκοπο για τον οποιον το αρχισε.

Ειναι κομματακι επικνδυνο ομολογουμενως και ευπαθες σε προσωπικες αντιπαραθεσεις αλλα ισως αποδειχτει και χρυσαφι σε νηματα που αποσκοπουν καπου και οχι στην ελευση του χρονου.

υγ

Δεν ξερω πως και αν η πλατφορμα επιτρεπει τετοια δικαιωματα.Αποψη μου ειναι οτι αυτα τα δικαιωματα πρεπει να μην επιβαρυνουν τους διαχειριστες με συχνες παρεμβασεις αλλα να υπαρχει καποιος αλλος πιο απλος τροπος.

Δεν ειναι κακη ιδεα, αλλα σηκωνει πολυ κουβεντα διοτι ετσι δημιουργουνται πολλοι μικροι διαχειριστες . Και μια μικρη δυνατοτητα να δοθει, μπορει να αλλοιωσει σημαντικα ενα νημα.
Τοχω σκεφτει και εγω, αλλα καθε φορα τα αρνητικα που βρισκω ειναι περισσοτερα απο τα θετικα, και τα περισσοτερα εχουν να κανουν με το γεγονος οτι δεν κανουμε ολοι για διαχειριστες, ακομα και ενος νηματος. Το διαχειριζεσθαι εχει πολλαπλες ερμηνειες...

Ασε που δεν ξερουμε αν το σηκωνει η πλατφορμα...

Νομίζω πάντως πως αυτό ψιλο-γίνεται. Δηλαδή έχουμε δει πως πολλές φορές κλείνει ένα θέμα αν το επιθυμεί ο συντάκτης. Επίσης, σχεδόν όλες τις φορές που ο συντάκτης έχει εκφράσει κάποια άποψη, αρνητική η θετική, για την τροπή του νήματος, η θέληση του ακολουθείται.

Υπάρχει δηλαδή νομίζω ο σεβασμός (σχεδόν από όλους μας) προς το συντάκτη. Θέλουμε κάτι περισσότερο;

Ο καθένας διαχειρίζεται το νήμα που άνοιξε ? Ενδιαφέρον !

Αλλά πρέπει να προσδιοριστούν τα διαχειριστικά δικαιώματα ... Π.χ. επιτρέπεται να κάνει ban μέλος/μέλη απο το συγκεκριμένο νήμα ?
Επιτρέπεται η αλλαγή / διαγραφή κειμένων άλλων μελών ? Επιτρέπεται το κλείσιμο του νήματος ?

Θα ήταν διδακτικό αν το σηκώνει η πλατφόρμα ... Έτσι θα βλέπαμε πόσοι απο μας κατανοούν το έργο ενος διαχειριστή, έστω και απο την έκθεσή μας στο μικρόκοσμο ενός νήματος ...

Φίλιππος

Παιδιά, με σχεδόν 10000 μέλη που είμαστε, αυτό είναι και κομμάτι επικίνδυνο.

Για φανταστείτε ας πούμε νήματα όπως το "Now Playing" ή "Το ανέκδοτο της ημέρας" να τα κλειδώσουν οι συντάκτες, επειδή έτσι τους κάπνισε.

Κάπου θα χαθεί η μπάλα μετά...

Δηλαδή όταν γράφω για την Πανάθα θα μπορώ να μπανάρω το Σπύρο και το Λύμπε; :flipout:

Ρε παιδιά, μη λέμε ότι θέλουμε... δεν γίνονται αυτά... Να εκφράσει κάποιος συντάκτης τη δυσφορία του για την τροπή του νήματος που άνοιξε το καταλαβαίνω... Αλλά ώς εκεί.

Re: Απάντηση: Περιορισμενα δικαιωματα στον αρχικο εγγραφεα νηματος

Δηλαδή όταν γράφω για την Πανάθα θα μπορώ να μπανάρω το Σπύρο και το Λύμπε; :flipout:

Ρε παιδιά, μη λέμε ότι θέλουμε... δεν γίνονται αυτά... Να εκφράσει κάποιος συντάκτης τη δυσφορία του για την τροπή του νήματος που άνοιξε το καταλαβαίνω... Αλλά ώς εκεί.

Σωστός ο Μπάμπης, ωστόσο αυτό το περιορισμένα δικαιώματα δεν το καταλαβαίνω τι θέλει να πεί ο Ναθ, δηλ εάν κάποιος παρεκτραπεί ποιός θα τον επαναφέρει από την στιγμή που ο συντάκτης δεν είναι διαχειριστής η κουβέντα, ειδικά στην εκτός μπορεί εύκολα να πάει και εκτός.:ernaehrung004:

Χωρίς να γνωρίζω και εγώ αυτή τη στιγμή τι υποστηρίζεται από την πλατφόρμα, να ζητήσω να γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένοι όσοι το βλέπετε θετικά;

Τα (βασικά) διαχειριστικά δικαιώματα είναι edit μηνύματος, διαγραφή μηνύματος, κλείδωμα θέματος, μεταφορά θέματος, συγχώνευση θεμάτων. Τι από αυτά θα βλέπατε;

Re: Απάντηση: Περιορισμενα δικαιωματα στον αρχικο εγγραφεα νηματος

Χωρίς να γνωρίζω και εγώ αυτή τη στιγμή τι υποστηρίζεται από την πλατφόρμα, να ζητήσω να γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένοι όσοι το βλέπετε θετικά;

Τα (βασικά) διαχειριστικά δικαιώματα είναι edit μηνύματος, διαγραφή μηνύματος, κλείδωμα θέματος, μεταφορά θέματος, συγχώνευση θεμάτων. Τι από αυτά θα βλέπατε;

ολα τα αλλα εκτος απο τα edit μηνύματος, διαγραφή μηνύματος που δεν ειναι σωστο να "εξαφανισθουν" νομιζω...

τα υπολοιπα περι αποκλεισμου μελων σε νημα ουτε καν το συζηταμε ελπιζω.

Λευτέρη,
Συγχώνευση ΔΕΝ μπορεί να γίνει, εκτός κι αν ο ίδιος που ανοίγει το νήμα έχει ανοίξει παράλληλα και άλλο με παρεμφερές θέμα ... Εκεί, ΟΝΤΩΣ θα χανόταν η μπάλλα !

Μεταφορά ? Χμμμμ... Ίσως ...Αλλα επειδή αυτό αφορά πιο high level κατάσταση, μάλλον οχι ...

Κλείδωμα μπορεί να έχει νόημα ... Αλλά είναι κάπως δρακόντιο ! Δύσκολα ας πούμε θα έφταν εγω αν ήμουν ο συγγραφέας του νήματος να κάνω κάτι τέτοιο.

Διόρθωση / Διαγραφή είναι καλύτεροι υποψήφιοι για ανάθεση !

Επίσης σκέψου τη δυνατότητα της εξαίρεσης αυτών που έχουν ξεφύγει απο το όριο του πρέποντος απο το να μπορούν να συνεχίζουν να προσθέτουν μηνύματα στο νήμα (κάτι σαν ban δηλαδή αλλά ΜΟΝΟ για το συγκεκριμένο νήμα). Και επειδή αυτό ακούγεται σαν το "Κουτι της Πανδώρας", κάθε τέτοια ενέργεια θα πρέπει να γίνεται γνωστή στους διαχειριστές της κατηγορίας και ΑΝ ο λόγος εξαίρεσης δεν είναι αρκετά σοβαρός, το δικαίωμα να αφαιρείται !

Εσύ πώς θα το έβλεπες ? Σαν ιδέα τουλάχιστον ... Και με δεδομένο οτι όσοι συμμετέχουμε είμαστε άνθρωποι με κριτική ικανότητα σε καταστάσεις ...

Θα ακούσω πάλι διάφορα ωραία αλλά η γνώμη μου είναι ότι δεν έχουμε τι κάνουμε και τρωγόμαστε με τα ρούχα μας.

Το πως λειτουργούν τα φορα παντού είναι πάνω-κάτω γνωστό και σταθερό. Τι πάμε να κάνουμε τώρα, να ανακαλύψουμε πάλι τον τροχό;

Ο μόνος τρόπος που μπορούν να αντιμετωπιστούν θέματα όπως αυτά που αναφέρει ο Ναθ είναι με την επέμβαση των mods. Αυτός άλλωστε είναι και ο ρόλος τους.

Θα ακούσω πάλι διάφορα ωραία αλλά η γνώμη μου είναι ότι δεν έχουμε τι κάνουμε και τρωγόμαστε με τα ρούχα μας.

Το πως λειτουργούν τα φορα παντού είναι πάνω-κάτω γνωστό και σταθερό. Τι πάμε να κάνουμε τώρα, να ανακαλύψουμε πάλι τον τροχό;

Ο μόνος τρόπος που μπορούν να αντιμετωπιστούν θέματα όπως αυτά που αναφέρει ο Ναθ είναι με την επέμβαση των mods. Αυτός άλλωστε είναι και ο ρόλος τους.

+1

ή με το να ειμαστε αυστηροι με τον εαυτο μας πριν πατησουμε "post reply"

ή με το να ειμαστε αυστηροι με τον εαυτο μας πριν πατησουμε "post reply"

Αυτό και είναι σωστό .... έχω σβήσει μηνύματα πριν τα ποστάρω
να φανε και οι κότες ...... άλλα γιατί πήγα να ποστάρω λανθασμένα πάνω στον εκνευρισμό μου,
άλλα για να μην ρίξω λάδι στην φωτιά και άλλα για να μην δώσω συνέχεια ...

Last edited:

Δεν πειραξε ποτε κανεναν να ακουγεται καποιος αλλος τροπος λειτουργιας.

Και για την Wikipedia τα ιδια λεγανε αλλα δεν ειναι και ασχημη οπως διαμορφωθηκε......

Μόνο στις αγγελίες βρίσκω λόγο να υπάρχει κάτι τέτοιο.
Κυρίως το κλείσιμο του θέματος.
Από εκεί και πέρα, αν ο καθένας κάνει ότι γουστάρει στο θέμα του θα χαθεί η μπάλα. Χωρίς να έχει την κατάλληλη εμπειρία κάποιος δεν μπορεί να κάνει moderate! Θα πέσουν μαπίδια άνευ προηγουμένου!
Άσε που τώρα ξέρουμε ποιόν να βαράμε ενώ μετά θα έχουμε θέματα του στυλ

"Γιατί κύριε $user μου κλειδώσατε το θέμα χωρίς να απαντήσετε;"
"Απαράδεκτο moderating από τον $user"
"Γιατί δεν κάνετε κάτι κύριε ΓΔ για τον $user;"
"Φίμωση και εξαθλίωση thread από τον $user!"

Όπου $user ισούται με οποιονδήποτε από τους χιλιάδες χρήστες του AvClub.

Βλέπω σε λιγότερο από ένα μήνα όλο το moderating team σε ομαδικό session του κ. Σούρλα...

Γιατρέ μου καρτοτικές πιστούλες δέχεστε; :ADFADF1:

Δεν το βλέπω να προχωράει. Το ότι ανοίγει κάποιος ένα θέμα δεν τον κάνει αυτομάτως και Μάκη να συντονίζει τη συζήτηση επί του θέματος που άνοιξε.

Υπάρχουν νήματα, τα οποία ουσιαστικώς έχουν τη μορφή άρθρου, πάνω σε πολύ ενδιαφέροντα -τεχνικά, καλλιτεχνικά κλπ, πάντως ειδικής φύσεως- θέματα (όχι βέβαια στην επί παντός που είναι εξ ορισμού ένα πεδίο ανοικτού διαλόγου), τα οποία νήματα θα τα ήθελα καθαρά. Δηλαδή πάνω σε ένα υψηλού επιπέδου άρθρο από το οποίο θα πληροφορηθώ, αναμένω μόνο μία αντιστοίχως υψηλού επιπέδου συζήτηση. Αλλά ούτε κι αυτό είναι θέμα διαχειριστών, εκτός εάν δεχθούμε σβήσιμο μηνυμάτων σωρηδόν.

Αυτό στο οποίο θα συμφωνούσα, είναι να υπήρχαν δικαιώματα στον συντάκτη να τροποποιήσει τη δημοσίευση που ξεκινάει το νήμα όπως και τον τίτλο του νήματος.

το ειπα και σε αλλο νήμα ....και θα το πω και εδω.
μέχρι να βρεθεί (και αν βρεθεί ) άξιος αντικαταστάτης του Νίκου
καθίστε στα αυγά σας κύριοι και μην διανοηθείτε να πειράξετε την πλατφόρμα

Ακόμα να παρακαλάτε μην παρουσιαστεί πρόβλημα στην πλατφόρμα γιατι
με τα σημερινά δεδομένα την κάτσαμε!
Ο αυτόματος πιλότος (γιατί με τέτοιον πετάμε τώρα ) μέχρι πότε θα "τρέχει" άραγε ? :chinscratch: