Περισσότερος θόρυβος

18 June 2006
8,278
Θεσσαλονίκη

Εδώ κι ενάμιση μήνα περίπου όπως ξέρετε έχω τον 8720. Τις τελευταίες δυο βδομάδες έχω παρατηρήσει ότι ο θόρυβος των ανεμιστήρων έχει αυξηθεί κατά πάρα πολύ . Άλλες φορές είναι υποφερτός και άλλες ενοχλητικός . Καμιά σχέση με την αρχική του κατάσταση που έπρεπε να κολλήσεις σχεδόν πάνω του για να τον ακούσεις. Τι μπορεί να φταίει?

Κώστα αν ανέβει η θερμοκρασία του χώρου ανεβαίνει και η ταχύτητα των ανεμιστήρων οπότε ανεβαίνει και ο θόρυβος. Μπορείς να δεις real time την θερμοκρασία μέσα από το secret menu.
Η λύση λέγεται aircondition.

ναι αλλά αυτός ακούγεται απ την στιγμή που θα τον ανάψω . Λογικά αν ήταν αυτό Τάσο θα το έκανε μετά από κάνα 5λεπτο και όχι όταν ακόμα είναι κρύα η λάμπα .
Μήπως θέλει και κάνα καθάρισμα το φίλτρο?

μπορεί να έχει αισθητήρα θερμοκρασίας χώρου, οπότε από την αρχή θα δουλεύει περισσότερο το φουρφούρι.

Τσέκαρε μήπως άλλαξες το mode λειτουργίας του. Στον δικό μου αν επιλέξεις κάτι άλλο εκτός από το Cinema ο ανεμιστήρας αρχίζει και ακούγεται.

Τσέκαρε και τα φίλτρα μήπως στούμπωσαν από σκόνες.

μπορεί να έχει αισθητήρα θερμοκρασίας χώρου, οπότε από την αρχή θα δουλεύει περισσότερο το φουρφούρι.

Τσέκαρε μήπως άλλαξες το mode λειτουργίας του. Στον δικό μου αν επιλέξεις κάτι άλλο εκτός από το Cinema ο ανεμιστήρας αρχίζει και ακούγεται.

Τσέκαρε και τα φίλτρα μήπως στούμπωσαν από σκόνες.

Καλά ότι θα έπαιρνα και συμβουλές για προβόλια από τον Κακαλιό δεν το φανταζόμουν. :flipout::flipout::flipout:
Ο προβολέας είναι εξ αρχής στην υψηλή στάθμη φωτεινότητας οπότε αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα μειώνονταν ο θόρυβός . Τώρα για αυτόματο θερμόμετρο χλωμό τα κόβω φιλαρακ. Δεν νομίζω να υπάρχει τέτοια λειτουργία απ ότι ξέρω στα προβόλια.

Στέργιο, όχι μπορεί, ΕΧΕΙ αισθητήρα θερμοκρασίας.

Οταν ξεπεράσει κάποια θερμοκρασία μπαίνει σε μεγαλύτερη σκάλα οι ανεμιστήρες. Ετσι δουλεύει. Εγώ ποτε δεν άκουγα θόρυβο (εκτός από την ώρα που έκλεινε) διότι πάντα στον χώρο έχω σταθερή θερμοκρασία.

Στον 8720 υπάρχει και παραυπάρχει. Και μάλιστα έχει επιλογή να απενεργοποιήσεις τον θερμοστάτη αλλά όπως καταλαβαίνεις αν το κάνεις αυτό παίρνεις και τα ρίσκα σου.

όταν έλεγα παραπάνω για αυτόματο θερμόμετρο εννοούσα να βλέπει την θερμοκρασία του δωματίου πριν τον ανάψεις και με το που πατάς το ON να έχει έτοιμες τις στροφές των φουρφουριών .
Θα τον δοκιμάσω με το air-condition και βλέπουμε

Όπου υπάρχει ανεμηστήρας υπάρχει σκόνη

Όπου υπάρχει σκόνη υπάρχει θόρυβος

Για να συμπληρώσω τους παραπάνω προβληματισμούς, μπορεί να είναι και λόγο ζέστης, αλλά η τακτική καθαριότητα δεν βλάπτει.

Η περιπτωση μου θυμιζει οταν χαλασε το ρουλεμαν απο το ανεμιστηρακι της καρτας γραφικων. Αλλοτε εκανε θορυβο, αλλοτε οχι. Αλλαξα ανεμιστηρα-τερμα ο θορυβος.

Εδώ έχει αισθητήρα θερμοκρασίας περιβάλλοντος ο δικός μου (Benq 7700), δεν θα έχει το μεγάλο αδερφάκι του;

Περιττό να πω ότι και ο δικός μου έχει την ίδια συμπεριφορά. Μην αγχώνεσαι - απλά βάλε A/C..