Πετρελαίου καυστήρας. Θέμα

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,609
πρόσφατα με τις παγωνιές, επειδή ήμουν μια εβδομάδα με συνέχεια αρνητικές θερμοκρασίες, αποφάσισα εξ αρχής να τον έχω ανοιχτό χαμηλά, όπως κάνω πάντα σε τετοιες περιπτώσεις.
Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή κόπηκε το νερό.
Αποφάσισα να το συνεχίσω διότι δεν γινόταν με τόσο κρύο να τη βγάλουμε, αλλά και φοβόμουν μην παγώσουν οι σωλήνες και εκεί.
Το σύστημα δούλεψε μια εβδομάδα κανονικά και μετά σταμάτησε.

Μετά από δυό μέρες ήρθε και το νερό.
όμως αυτό πλέον δεν ξαναπαίρνει.

Επειδή προβλέπεται να βρώ υδραυλικό ή συντηρητή γύρω στο Μάρτη, υπάρχει κάποια ιδέα για γιατροσόφι που να μπορεί να την κάνει κάποιος που ακούει τη λέξη υδραυλικά και παθαίνει αλλεργία?

Ανάβει αλλά δεν κυκλοφορεί το νερό;
Ή δεν ανάβει καθόλου;

Βασικά, έχεις πρόσβαση για να δεις αν ανάβει; :smile:

Στην κάτω,συνήθως,μπροστινή πλευρά του καυστήρα,υπάρχει ένας διακόπτης.
Προσπάθησε να δεις αν μπαίνει σε λειτουργία,πατώντας το

εννοείται έχω πρόσβαση.
Δεν είμαι τόσο γκάου.
Και πρόσβαση έχω και όλα τα πράγματά του τα ξέρω. Απλά δεν είναι πχ χαιεντ που είμαι ...γκουρού.
Δεν ανάβει καν.
Πίεση έχω 1 bar

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στην κάτω συνήθως μπροστινή πλευρά υπάρχει ένας διακόπτης.
Προσπάθησε να δεις αν μπαίνει σε λειτουργία,πατώντας το

εννοείται ούτε αυτός δουλεύει

Μη με ρωτήσεις κι αν είναι στην πριζα πληζ.....

Συντήρηση έγινε αρχές Νοέμβρη, όποτε και αλλάχτηκε το δοχείο πλήρωσης.
Και μέχρι προχτές δούλεψε υποδειγματικά.

Σίγουρα πάτησες το μπουτόν του καυστήρα (πάνω στον καυστήρα είναι ένα reset μπουτόν) ενώ είναι αναμμένος ο θερμοστάτης (σε θέση on)?

Οι κυκλοφορητές δουλεύουν; υπάρχει νερό στο κύκλωμα (άνοιξε ένα σώμα σαν να κάνεις εξαέρωση να δεις αν τρέχει νερό).

Ένα συνηθισμένο θέμα είναι να έχει παγώσει και το πετρέλαιο στα σωληνάκια τροφοδοσίας με τις extreme θερμοκρασίες, το έκανε και εμένα τις μέρες με πολύ παγωνιά.

Eδώ υπάρχει το workflow για όποιον έχει πρόβλημα για κάνε τουλάχιστον όσα βήματα μπορείς μόνος σου για έλεγχο:
http://thermansi.org/kentriki-thermansi/kafstires-petrelaiou-kai-aeriou/293-2/

δες στο μανόμετρο αν έχεις πίεση στο κύκλωμα, αν έχει πέσει κάτω από το 1 μάλλον δεν έχει νερό μέσα και ίσως είναι ακόμη παγωμένη η εισαγωγή του νερού οπότε λόγω ασφαλείας ο καυστήρας δε παίρνει μπρος.
Τι θερμοκρασία έχεις εκεί που είναι η εγκατάσταση?
Για αρχή πάρε ένα πιστολάκι και "βάρα" τον αυτόματο διακόπτη πλήρωσης και...βλέπουμε.

Μη ξεγελιέστε, μπορεί οι θερμοκρασίες να έχουν ανέβει οριακά επάνω από το 0 αλλά ότι πάγωσε τις προηγούμενες μέρες δεν ξεπαγώνει τόσο εύκολα, ειδικά σε "δύσκολα" μέρη.

Ο καυστήρας έχει συνήθως κάποιο λαμπάκι που ανάβει κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, αναβοσβήνει, κλπ, ανάλογα την κατάσταση.
Αν κάτι πάει στραβά, θα "κλειδώσει" και θα χρειαστεί ένα είδος reset για να ξεκινήσει πάλι.
Αλλιώς, δεν ανάβει καθόλου.
Μπορεί δηλαδή το πρόβλημα που τον κλείδωσε να μην υπάρχει πια (π.χ. να τραβήξει αέρα αντί για πετρέλαιο) αλλά να μην ξεκινάει για λόγους ασφαλείας.
Το ότι δεν ξεκινάει καθόλου, ίσως να είναι καλό.
Αν ξεκινούσε και δεν έφερνε ζεστό νερό, έπαιζε να είναι και καμένος κυκλοφορητής, που έχει και κάποιο κόστος.

Επάνω του προφανώς έχει κάποιο λαμπάκι/ένδειξη.
Δες τι είναι και ψάξε στο internet να δεις τι σημαίνει για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Σίγουρα πάτησες το μπουτόν του καυστήρα (πάνω στον καυστήρα είναι ένα reset μπουτόν) ενώ είναι αναμμένος ο θερμοστάτης (σε θέση on)?

είπα πιό πάνω: το πάτησα

Οι κυκλοφορητές δουλεύουν; υπάρχει νερό στο κύκλωμα (άνοιξε ένα σώμα σαν να κάνεις εξαέρωση να δεις αν τρέχει νερό).

και να δουλεύουν τι έγινε? και πως θα το καταλάβω? πίεση στο κύκλωμα υπάρχει - το μανόμετρο δείχνει είπα 1 μπαρ. Εφ όσον το νερό επανήλθε δυό μέρες τώρα, δεν έπρεπε να κάνει πλήρωση?

Ένα συνηθισμένο θέμα είναι να έχει παγώσει και το πετρέλαιο στα σωληνάκια τροφοδοσίας με τις extreme θερμοκρασίες, το έκανε και εμένα τις μέρες με πολύ παγωνιά.

Το πετρέλαιο δεν είναι παγωμένο (αν πάγωσε ποτέ) σίγουρα εδώ και τρεις μέρες. Οι θερμοκρασίες είναι γήινες. Εφ όσον δεν είναι γιατί δεν ξεκινάει? Είπα δεν κάνει ανάφλεξη καν.

Eδώ υπάρχει το workflow για όποιον έχει πρόβλημα για κάνε τουλάχιστον όσα βήματα μπορείς μόνος σου για έλεγχο:
http://thermansi.org/kentriki-thermansi/kafstires-petrelaiou-kai-aeriou/293-2/

θα τσεκάρω το workflow

δες στο μανόμετρο αν έχεις πίεση στο κύκλωμα, αν έχει πέσει κάτω από το 1 μάλλον δεν έχει νερό μέσα και ίσως είναι ακόμη παγωμένη η εισαγωγή του νερού οπότε λόγω ασφαλείας ο καυστήρας δε παίρνει μπρος.
Τι θερμοκρασία έχεις εκεί που είναι η εγκατάσταση?
Για αρχή πάρε ένα πιστολάκι και "βάρα" τον αυτόματο διακόπτη πλήρωσης και...βλέπουμε.

Μη ξεγελιέστε, μπορεί οι θερμοκρασίες να έχουν ανέβει οριακά επάνω από το 0 αλλά ότι πάγωσε τις προηγούμενες μέρες δεν ξεπαγώνει τόσο εύκολα, ειδικά σε "δύσκολα" μέρη.

δεν είναι δύσκολο το μέρος.
Και ΑΝ πάγωσε κάποια στιγμή τώρα είναι ΟΚ.
1 μπαρ.
και σταμάτησε αφού πέρασαν τα -12, -10 -5... Σταμάτησε την τελευταία μέρα που ήδη άνοιξε ο καιρός που είχα -3

Ο καυστήρας έχει συνήθως κάποιο λαμπάκι που ανάβει κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, αναβοσβήνει, κλπ, ανάλογα την κατάσταση.
Αν κάτι πάει στραβά, θα "κλειδώσει" και θα χρειαστεί ένα είδος reset για να ξεκινήσει πάλι.
Αλλιώς, δεν ανάβει καθόλου.
Μπορεί δηλαδή το πρόβλημα που τον κλείδωσε να μην υπάρχει πια (π.χ. να τραβήξει αέρα αντί για πετρέλαιο) αλλά να μην ξεκινάει για λόγους ασφαλείας.
Το ότι δεν ξεκινάει καθόλου, ίσως να είναι καλό.
Αν ξεκινούσε και δεν έφερνε ζεστό νερό, έπαιζε να είναι και καμένος κυκλοφορητής, που έχει και κάποιο κόστος.

Επάνω του προφανώς έχει κάποιο λαμπάκι/ένδειξη.
Δες τι είναι και ψάξε στο internet να δεις τι σημαίνει για το συγκεκριμένο μοντέλο.

έχει ένα on-off με λυχνία.
και ένα reset.

Το φίλτρο πετρελαιου το καθάρισες; Υπάρχει περίπτωση λόγω χαμηλής θερμοκρασίας να πάγωσαν οι παραφίνες στο πετρέλαιο και να βούλωσαν το φίλτρο. Ξεβίδωσε το φίλτρο και αν δεις ένα πράγμα σαν τσίχλα, καθάρισε το και είσαι έτοιμος.

έχει ένα on-off με λυχνία.
και ένα reset.

Αυτή η λυχνία συνήθως είναι που αλλάζει χρώματα.
Αν είναι κόκκινη δεν ανάβει ο καυστήρας.
Αν πατήσεις το κουμπί (στον δικό μου είναι για 3-4 δευτερόλεπτα) γίνεται πράσινη και ξεκινάει.

Το φίλτρο πετρελαιου το καθάρισες; Υπάρχει περίπτωση λόγω χαμηλής θερμοκρασίας να πάγωσαν οι παραφίνες στο πετρέλαιο και να βούλωσαν το φίλτρο. Ξεβίδωσε το φίλτρο και αν δεις ένα πράγμα σαν τσίχλα, καθάρισε το και είσαι έτοιμος.

λίγο σαν nasa μου ακούγεται αυτό....

αλλά είπα, δεν πάγωσε αυτό το πράγμα επί μέρες με -10 και
και πάγωσε μετά?

Αυτή η λυχνία συνήθως είναι που αλλάζει χρώματα.
Αν είναι κόκκινη δεν ανάβει ο καυστήρας.
Αν πατήσεις το κουμπί (στον δικό μου είναι για 3-4 δευτερόλεπτα) γίνεται πράσινη και ξεκινάει.

είναι ένας αρχαίος διακόπτης λυχνία σαν αυτούς που έχουν τα πολύμπριζα. Δεν είναι led με φρου φρου....

Πάρε τηλέφωνο τότε αυτόν που σου κάνει συντήρηση στον καυστήρα να τον ρωτήσεις αν ένα απλό reset θα κάνει καλό.
Η φιλοσοφία είναι ότι αν δεν πρόκειται να προξενήσει ζημιά, βάζουμε τέτοιο κουμπί που να μπορεί να το πατήσει ο πελάτης και με το κεφάλι του.
Αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει περίπτωση να κάνει ζημιά, το κρύβουμε.
Και υποθέτω ότι το reset δεν μπορείς να το πατήσεις εύκολα. :smile:

Πάρε τηλέφωνο τότε αυτόν που σου κάνει συντήρηση στον καυστήρα να τον ρωτήσεις αν ένα απλό reset θα κάνει καλό.
Η φιλοσοφία είναι ότι αν δεν πρόκειται να προξενήσει ζημιά, βάζουμε τέτοιο κουμπί που να μπορεί να το πατήσει ο πελάτης και με το κεφάλι του.
Αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει περίπτωση να κάνει ζημιά, το κρύβουμε.
Και υποθέτω ότι το reset δεν μπορείς να το πατήσεις εύκολα. :smile:

αν πάρω τηλέφωνο τον Donald Trump οι πιθανότητες είναι χαλαρα περισσότερες να τον πετύχω.
Σου είπα ότι το reset το πάτησα. Κόπιασα πολύ είναι γεγονός, έκανα την υπέρβαση, το εντόπισα, είχα το σθένος και το πίεσα, όχι μια να φανταστείς 3 και 4....

λίγο σαν nasa μου ακούγεται αυτό....

Πλακα κανεις, εσύ είσαι δόκτορας στο κολλητήρι και δε μπορείς να ξεβιδώσεις ένα φίλτρο πετρελαιου;

αλλά είπα, δεν πάγωσε αυτό το πράγμα επί μέρες με -10 και
και πάγωσε μετά?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---[/SIZ.

Μπορεί να είχαν μαζευτεί σιγά σιγά παραφίνες, το φίλτρο να "μισοβουλωσε" όσο είχε τις χαμηλές θερμοκρασίες και μετά με ένα σκουπιδάκι να ήρθε η χαριστική βολή.

Aφού όλοι ξέρουμε το reset και εδώ το reset δεν πιάνει, είναι κλασσική περίπτωση βλάβης, θέλει μάστορα.