Philips 32PFL9613D: ανοιγοκλεινει μονη της

BrokenBeat

New member
15 May 2011
13
Πειραιας
Αρχικως καλως σας βρηκα, καθως ειμαι καινουριος στο Φορουμ.
Στο ψητο!

Εχω εδω και περιπου 2 χρονια την 32PFL9613D της Philips. Η τηλεοραση ειναι καταπληκτικη, και δεν εχω συναντησει ουτε προβληματα σε συνδεση με pc, ουτε κατι σχετικο.

Σημερα αποφασισα να δοκιμασω να αλλαξω την χωρα σε Ιταλια, μηπως και δω τα ψηφιακα mpeg4. Αφου εγινε η αλλαγη, η τηλεοραση λειτουργησε κανονικα, χωρις να δειξει τα mpeg4 βεβαια. Μετα σκεφτηκα να κανω hard reset για να την φτιαξω απο την αρχη. Ψαχνοντας στο ιντερνετ ειδα οτι αυτο γινεται απλα ξεσυνδεοντας την τηλεοραση απο το ρευμα ενω ειναι σε standby, για περιπου μιση ωρα.
Οταν ξανασυνδεσα το ρευμα στην τηλεοραση, αυτη το μονο που κανει ειναι να ανοιγει, μεχρι το σημειο που σταθεροποιειται το lightguide, και αμεσως να κλεινει μονη της. Μετα κανει αυτο το πραγμα συνεχως, και σταματαει μονο οταν βγει απο την πριζα. Αν την ξανασυνδεσω τα ιδια. Δε προλαβαινω ουτε να μπω σε καποιο μενου, ουτε να την βαλω σε standby, ουτε κλεινει απο το πλαι.
Το περιεργο του θεματος ειναι οτι θα μπορουσε αυτο το πραμα να γινει και με μια απλη διακοπη ρευματος, ενω η τηλεοραση βρισκοταν σε standby.
Εχει κανενας παρομοιο προβλημα ή καποια λυση να προτεινει?

Αφου η τηλεοραση δεν εχει δεκτη mpeg4 τι θελεις και την σκαλιζεις?

Η περιεργια σκοτωσε τη γατα :P
Aυριο τηλεφωνακι στο service απο οσο φαινεται, αφου ουτε με firmware εβγαλα ακρη...

Τι ακριβώς έχεις κάνει; Έχεις αλλάξει απλά την χώρα σε Ιταλία, ή έχεις πει στο service menu ότι η τηλεόραση έχει δέκτη mpeg4;

Τι ακριβώς έχεις κάνει; Έχεις αλλάξει απλά την χώρα σε Ιταλία, ή έχεις πει στο service menu ότι η τηλεόραση έχει δέκτη mpeg4;

Και τα δυο. Απλα απο οσο ειδα και απο αλλο θεμα το mpeg4 τα χαλασε!

Και τα δυο. Απλα απο οσο ειδα και απο αλλο θεμα το mpeg4 τα χαλασε!

Εκανες το χειροτερο που μπορουσες να κανεις,
Μπηκες στο service menu και αλλαξες τις defaut μορφες (για την τηλεοραση σου). Σαν οπροεγκατγεστημενη μορφη to mpeg4 ηταν απενεργοποιημενο επειδη δεν εχει τετοιο δεκτη. Με το να ενεργοποιησεις το mpeg4 ψαχνει τωρα Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ να βρει δεκτη και δεν βρισκει οποτε κανει reboot. Το πιθανοτερο ειναι να εχει προγραμματιστει να αντιδρα ετσι οταν την πειραξεις στο συγκεκριμενο σημειο.
Δεν νομιζω να εχει κανει ζημια. Θα στην επαναφερουν στην εργοστασιακη μορφη με ειδικο δικο τους servive menu.
Μετα μην την ξανασκαλισεις.
Νικος

Εκανες το χειροτερο που μπορουσες να κανεις,
Μπηκες στο service menu και αλλαξες τις defaut μορφες (για την τηλεοραση σου). Σαν οπροεγκατγεστημενη μορφη to mpeg4 ηταν απενεργοποιημενο επειδη δεν εχει τετοιο δεκτη. Με το να ενεργοποιησεις το mpeg4 ψαχνει τωρα Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ να βρει δεκτη και δεν βρισκει οποτε κανει reboot. Το πιθανοτερο ειναι να εχει προγραμματιστει να αντιδρα ετσι οταν την πειραξεις στο συγκεκριμενο σημειο.
Δεν νομιζω να εχει κανει ζημια. Θα στην επαναφερουν στην εργοστασιακη μορφη με ειδικο δικο τους servive menu.
Μετα μην την ξανασκαλισεις.
Νικος

Προφανως ηξερα οτι μπορει να γινει η λαδια, αλλα παρολα αυτα το ρισκαρα :P
Απλα ελεγα μηπως ξερει κανενας αν στο δικο τους μενου μπαινει μονο με το μηχανημα που εχουν, ή και καπως αλλιως. Ή αν ξερει κανενας τροπο για εξαναγκασμενο update, γιατι απλα με το φλασακι ως συνηθως αποτυγχανει!

Προφανως ηξερα οτι μπορει να γινει η λαδια, αλλα παρολα αυτα το ρισκαρα :P
Απλα ελεγα μηπως ξερει κανενας αν στο δικο τους μενου μπαινει μονο με το μηχανημα που εχουν, ή και καπως αλλιως. Ή αν ξερει κανενας τροπο για εξαναγκασμενο update, γιατι απλα με το φλασακι ως συνηθως αποτυγχανει!

Στο δευτερο πιο συνθετο service menu μπαινουν με δικο τους χειριστηριο. Οπως ειπα θα τη δωσουν εντολη να επιστρεψει στις εργοστασιακες ρυθμισεις.
Μικρο το κακο. Αλλα σε βαζει σε φασαριες.
Μην το καθυστερεις και παρε τηλεφωνο το service.
Nikow

Στο δευτερο πιο συνθετο service menu μπαινουν με δικο τους χειριστηριο. Οπως ειπα θα τη δωσουν εντολη να επιστρεψει στις εργοστασιακες ρυθμισεις.
Μικρο το κακο. Αλλα σε βαζει σε φασαριες.
Μην το καθυστερεις και παρε τηλεφωνο το service.
Nikow

Aυτο θα κανω, ευχαριστω!

Γεια και παλι!
Τελικα εστειλα την τηλεοραση στο σερβις, και οι τυποι εκει περα μαλλον θελουν να μου φανε λεφτα. Λενε οτι περα απο το προγραμμα πρεπει να φτιαξουν και μια πλακετα που ψιλοκαηκε.
Να τους κραξω ή οχι? Ειναι δυνατον να καηκε πλακετα απο τα reboot???

τι θα πει ψιλοκαηκε δεν υπαρχει ψιλο η καηκε η οχι απο εκει και περα αφου την πειραξες ε κατι θα πληρωσεις

τι θα πει ψιλοκαηκε δεν υπαρχει ψιλο η καηκε η οχι απο εκει και περα αφου την πειραξες ε κατι θα πληρωσεις

Αυτο ειπαν στο σερβις. 330 ευρα λενε γιατι θα αλλαξουν πλακετα. Ειναι δυνατον να καηκε πλακετα απο μια ρυθμιση software? Μονο σε μενα φαινεται περιεργο?

Αυτο ειπαν στο σερβις. 330 ευρα λενε γιατι θα αλλαξουν πλακετα. Ειναι δυνατον να καηκε πλακετα απο μια ρυθμιση software? Μονο σε μενα φαινεται περιεργο?

Δεν κάηκε, απλά θα βάλουν άλλη επειδή είτε βαριούνται, είτε δεν υπάρχει τρόπος επαναφοράς της αλλαγής που έκανες.

φιλε αν ζητανε 330 ισως να μην αξιζει να την φτιαξεις.Τουλαχιστον σε αυτους.Δε την πας πουθενα αλλου να δεις τι θα σου πουνε? Μπορει να τη βγαλεις πολυ πιο φτηνα

φιλε αν ζητανε 330 ισως να μην αξιζει να την φτιαξεις.Τουλαχιστον σε αυτους.Δε την πας πουθενα αλλου να δεις τι θα σου πουνε? Μπορει να τη βγαλεις πολυ πιο φτηνα

Eχεις κατι στο νου σου, γιατι δεν εχω ασχοληθει ποτε ξανα με επισκευες!

Εγώ θα έλεγα να προσπαθήσεις να βρεις το service manual, μήπως δεις κάποια διαδικασία που επαναφέρει την πλακέτα. Δεν το θεωρώ πιθανό να γίνεται, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Εγώ θα έλεγα να προσπαθήσεις να βρεις το service manual, μήπως δεις κάποια διαδικασία που επαναφέρει την πλακέτα. Δεν το θεωρώ πιθανό να γίνεται, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

To ειχα βρει καπου στο νετ, και το μονο που ελεγε ηταν διαφοροι τροποι για το κρυφο μενου, στο οποιο μπηκα και τη χαλασα, και διαφοροι τροποι για να μπει στο μενου του update χωρις να ανοιξει η τιβι κανονικα. Μονο μεσω του μηχανηματος που εχουν στο σερβις εχω δει οτι γινεται δυστυχως!

Και εγώ νομίζω ότι μόνο με το ειδικό λογισμικό της φίλιπς γίνεται...