PHILIPS 37'' PF9731D Να την πάρω??

Amaretos

Established Member
22 September 2007
251
Καλημέρα σε όλους, έχω βρει την Philips αρκετά καλή τιμή πιστεύω 1499, με καλύπτει σε όλα εκτός απο το 1080i και όχι 1080p. Κατα την άποψη σας είναι τόσο σημαντικό το 1080p (blueray κλπ) θα έχει τόσο μεγάλη διαφορά στην ποιότητα η μιλάμε για λεπτομέρειες?? Όποιος έμπειρος ξέρει ας πει την γνώμη του.Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

Last edited:
Καλως ηρθες στην παρεα μας αρχικα φιλε Amaretos -bye-

Οσο για τη διαφορα σε 1080i και 1080p, παιζει ρολο η αποσταση που θα καθεσαι απο την τηλεοραση. Εαν στην 37" καθεσαι πανω απο τα 2.5-3μ, τοτε δεν πιστευω να δεις καμια διαφορα. Θα σου φαινονται και οι 2 το ιδιο. Για να διακρινεις τη λεπτομερεια του 1080p θα πρεπει να ερθεις πιο κοντα στην τηλεοραση. Αλλα θα :blink:
:grinning-smiley-043

Ευχαριστώ για το welcome. Η απόσταση είναι 2.70-2.80. Σαν τιμή σου φαίνεται καλή? Δεν είμαι ιδιαίτερα ψείρας αλλά κάποια στιγμή θα κοτσάρω και ενα XBOX-PS3 και θέλω να ξέρω τι θα βλέπω. Πχ αν με 1080p βλέπεις το 10 στα 10 με την συγκεκριμένη θα βλέπω ένα 5 στα 10? Ξέρω οτι δεν είναι μετρήσιμα αυτά απλά προσπαθώ να δω αν πρέπει να κάνω τον συμβιβασμό η όχι. Ξέρω οτι βγαίνει η PFL9732D 37'' που είναι full extra :) αλλα άμα έχει 2.500 δεν με παίρνει...

Νομίζω οτι για την απόσταση που σου λέω είναι αρκετή παραπάνω μου φαίνεται θα κουράζει τι λες? Τα μέτρα δεν μεγαλώνουν πάντως αυτά ειναι :)

Επειδή είναι μοντέλο που έχει ήδη αλλάξει θα σου πρότεινα να το αφήσεις. Μπορείς με λιγότερα χρήματα να πάς στην 40άρα Sony 40D3000 που είναι καλύτερη, μόνο που δεν έχει ambilight.
Οσο για την απόσταση, στα 2.80 που κάθεσαι όταν βλέπεις DVD ή παίζεις παιχνίδια θα είναι πολύ καλά. Αν σε κουράζει σε τηλεοπτικά κανάλια μπορείς να την γυρίζεις σε 4:3 που αντιστοιχεί σε 33 ίντσες, δηλαδή μια χαρά. Εγώ που θα κάθομαι περίπου στα 3.50μ αποφάσισα να πάω στις 46 (αν το σηκώσει το πορτοφόλι μου) γιατί κακα τα ψέμματα το HD θέλει ίντσες.

Last edited:
Απάντηση: Re: PHILIPS 37'' PF9731D Να την πάρω??

Νομίζω οτι για την απόσταση που σου λέω είναι αρκετή παραπάνω μου φαίνεται θα κουράζει τι λες? Τα μέτρα δεν μεγαλώνουν πάντως αυτά ειναι :)

Εξαρταται...εγω στην ιδια ακριβως αποσταση (2.80) και δεν μπορω να με σκεφτω για κατω απο 50"!!!! Παντως καλο θα ειναι εαν δεν εχεις προβλημα τοποθετησης να πας σε μια τουλαχιστον 40-42", γιατι θα την συνηθισεις σε λιγο καιρο και θα σου φαινεται μετα πιο μικρη! Αυτο ειναι γεγονος!
Τωρα, καπου θα συμφωνησω και με το φιλο mezzanine, οτι θα μπορουσες να παρεις ενα πιο καινουριο μοντελο, οπου να υποστηριζει και 1080p. Η Philips 42PFL9732, που πηρε και το βραβειο φετος, μπορεις να την βρεις κοντα στα 2250. Μπορεις ομως κι αλλες πολυ αξιολογες FULL HD, οπως Samsung LE40M86, Sharp 42XL1E να τις βρεις στα 1600-1800.

Re: Απάντηση: Re: PHILIPS 37'' PF9731D Να την πάρω??

Προσοχη γιατι η 9731 δεν υποστηριζει 24p οποτε θα εχεις motion judder σε Blu Ray/HD-DVD.

Η Philips 42PFL9732 υποστηρίζει? ?

Υποστηρίζει αλλα δεν υπάρχει κάποιο τέστ ακόμα για να μάθουμε αν λειτουργεί σωστά.

Αν 1500 είναι το μέγιστο ποσό που είσαι διατεθειμένος να δώσεις και χρειάζεσαι τηλεόραση τώρα προχώρα άφοβα.

Γνώμη μου πως είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε αυτά τα χρήματα συμπεριλαμβανομένου και της Sony D3000 (αν δεν σε ενδιαφέρουν οι 3'' παραπάνω).

Βασικά εντάξει δεν είναι οτι το ταβάνι μου είναι τα 1500 (καλα δεν τα έχω και με το τσουβάλι) αλλα δεν έχω τηλεόραση προς το παρόν φρεσκοπαντρεμένος και έχω μια 14'' CRT χεχεχε και ψάχνω να πάρω κάτι 'καλο' με έχει προβληματίσει το 1080p είναι η αλήθεια, ίσως θα πρέπει να κάνω λίγο υπομονή μέχρι τα χριστούγεννα και να πάω για την 42PFL9732D...δεν ξέρω είμαι πολυ μπερδεμένος...άλλοι μου λένε οτι το 1080p δεν είναι standar, οτι το XBOX και PS3 τα games ta βγάζουν σε 720, και ούτε όλες οι ταινίες blueray είναι 1080 μήπως επικρατεί ένας χαμός??

Οχι το 1080 είναι standard και καλό είναι το Panel να είναι 1080 γιατι δεν θα κάνεις καθόλου scaling, θα το οδηγέις 1:1. Αλλα σε τόσο λίγες ίντσες δεν νομίζω να υπάρχει θέμα.

Μέχρι τα χριστούγεννα θα υπάρχουν μπόλικες FullHD επιλογές κάτω των 2000 στις 37-42''. Επειδή όπως είπες δεν σου περισσεύουν τα χρήματα από Philips θα σου συμβούλευα να κοιτάξεις την σειρά 9632.

Φίλε καλημέρα.

Σίγουρα θα ξέρεις ότι αυτή η τηλεόραση ήταν μέχρι τώρα η ναυαρχίδα της philips και σίγουρα θα ξέρεις ότι όλος ο ειδικός τύπος την θεωρούσε κορυφαία.
Ομοίως και όλοι οι κάτοχοί της. Ένα τόσο καλό προιόν δεν μπορεί να θεωρείται ξαφνικά κάκιστο και να τυγχάνει τέτοιας απαξίωσης.

Μόλις πριν από ένα μήνα αγόρασα την ίδια σε 32 ίντσες σε τιμή σαφώς ακριβότερη αλλά το μόνο που σου λέω είναι ότι ξαναβλέπω παλιά DVD και πολλές φορές διάφορες αηδίες γιατί απλά δείχνει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ.

Πήγαινε και δες πως παίζει και σύγκρινε την με όλες τις καινούργιες με τα δικά σου μάτια και όχι με τις προδιαγραφές στο prospectus. Φυσικά τη σύγκριση θα την κάνεις με το υλικό που κυρίως θα βλέπεις (π.χ. tv) και όχι με demo HD δισκάκια.Τότε θα σου φύγουν όλες οι απορίες.

Καλή επιλογή.

Για να συνεχίσω θα έλεγα να συγκρίνεις από την ίδια απόσταση που θεωρητικά θα βλέπεις.

Και προσοχή. Από μικρή απόσταση ο κόκκος (ψηφιακίτιδα) βγάζει μάτι!!!