philips 40pfl8606 προβλημα με τηλεχειρισμο

kannenas

New member
6 March 2012
8
εχω την philips 40pfl8606 ενα χρονο περιπου. Απο χτες μου παρουσιασε το εξης προβλημα. Το μπροστινο led για το standby και τον τηλεχειρισμο αντι να σβηνει οταν αναβει η τηλ. αναβοσβηνει συνεχως σαν να εχω π.χ. πατημενο συνεχως καποιο κουμπι στο τηλεκοντρολ και να δεχεται υπερυθρες. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να μου μπλοκαρει σε μεγαλο ποσοστο τον τηλεχειρισμο. Δοκιμασα να την βγαλω απο την πριζα για ωρα αλλα τιποτα. Αυτο που ανακαλυψα ειναι οτι αν παρεμβαλω μπροστα απο το led (και τον αισθητηρα προφανως) καποιο αντικειμενο, αυτο σταματαει να τρεμοπαιζει και μπορω να χρησιμοποιω το τηλεκοντρολ, οποτε εχω βαλει ενα τασακι μπροστα στη βαση της τηλεορασης σαν προσωρινη λυση. τα φωτα σας παρακαλω.

Aν οντως αναβοσβηνει εξ'αιτιας σηματος που δεχεται απο το τηλεκοντρολ (αρα καποιο κολλημενο πληκτο οπως ειπε ο πετρος) κανε το εξης για να το ανακαλυψεις.

Πολυ απλα, ανοιξε την tv, και οταν αρχισει να αναβοσβηνει το led, παρε το τηλεκοντρολ σε εναν αλλο χωρο (ή βγαλτου τις μπαταριες). Αν σταματησει, σημαινει οτι πριν, του εστελνε σημα το τηλεκοντρολ. Αν συνεχισει συμαινει οτι εχει προβλημα η tv.

Πολυ απλα βεβαια, βαζεις και το χερι σου μπροστα στο ματακι στο τηλεκοντρολ (το χουφτωνεις), αλλα για σιγουρια, απομακρυνε το.

Re: Απάντηση: philips 40pfl8606 προβλημα με τηλεχειρισμο

οχι, δυστυχως δεν ειναι το τηλεκοντρολ, μακαρι να ηταν, πολυ φοβαμαι οτι η tv θα πρεπει να ταξιδεψει για service. Λογικα πρεπει να καλυπτεται απο εγγυηση αν και θα χρειαστουν ενα σωρο λεφτα για αποστολη απο επαρχια.

Re: Απάντηση: philips 40pfl8606 προβλημα με τηλεχειρισμο

τελικα μετα απο μερικες ωρες εκτος ρευματος επανηλθε μονη της

Απάντηση: Re: Απάντηση: philips 40pfl8606 προβλημα με τηλεχειρισμο

η δικη μου (σειρα 9 ) εχει το φωτακι να κανει τετοια''παιχνιδια'' οταν ανεβαζω ή κλεινω τη ενταση του ενισχυτη.
Υπαρχουν αλληλεπιδρασεις απο αλλες συχνοτητες τ/χ εχε το κατα νου...

Υποψιαζομαι οτι αυτο προεκυψε μετα απο χρηση ηλεκτρικης σκουπας απο τη γυναικα μου και ενω η τηλεοραση ηταν κλειστη. οταν γυρισα σπιτι και την αναψα μου παρουσιασε αυτο το προβλημα.

Απάντηση: Re: philips 40pfl8606 προβλημα με τηλεχειρισμο

παντως οπως κ να εχει ευχομαι να ειναι πραγματα που φτιαχνουν απο μονα τους κ με λιγο σπρωξιμο απο μας ...
γιατι τα servise ολο αγχος μας φορτωνουν παρα ξεγνιασια.....