Philips 42PFL9803H LED

nikpap111

New member
25 November 2008
24
Ειναι τοσο καλη για 2500 ευρω?
πλησιαζει σε μαυρο τισ κουρο?
την εχει αγορασει καποιος να μου πει τηναποψη του?

Δύσκολες ερωτήσεις. Εγώ δεν είμαι κάτοχος, αλλά την είδα να παίζει λίγο.
Να αρχίσω με τα εύκολα: με κούρο δεν συγκρίνεται. Με τις υπόλοιπες φίλιπς, επίσης. Είναι πολύ καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη φίλιπς κυκλοφορεί, γιατί έχουν θεματάκι με το μαύρο. Το μαύρο της είναι καλό, αλλά έχει και λίγο blooming. Εμένα προσωπικά δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα, και αν δεν μου το έδειχναν, ίσως να αργούσα να το αντιληφθώ μόνος μου. Αλλά αν ξέρεις που να κοιτάξεις, θα το δεις σίγουρα.
Προσωπικά με ενόχλησε λίγο η γωνία θέασης...
Πάντως, πάλι προσωπική εκτίμηση, δεν θα την αγόραζα. Θα περίμενα να δω το επόμενο μοντέλο. Επίσης, έχε υπ' όψιν σου ότι για 42 ίντσες, είναι ακριβή. Στα ίδια χρήματα θα βρεις περισσότερες ίντσες (46; ) χωρίς LED. Και τα κορυφαία μοντέλα από samsung/sony δεν παίζουν άσχημα.
Πάντως, προσπάθησε να δεις μόνος σου τα κορυφαία μοντέλα πριν αγοράσεις...

Αυτή δεν την έχω δει. Με αυτά που έχω διαβάσει, δεν έχω σχηματίσει πάντως την εντύπωση ότι είναι καλύτερη. Νομίζω έχει μεγαλύτερο πρόβλημα στην γωνία θέασης από την φίλιπς... (τουλάχιστον αυτό αναφέρεται συχνότερα σαν πρόβλημα). Από blooming δεν ξέρω πως τα πάει, αλλά λογικά υπάρχει και σε αυτή σε κάποιο βαθμό... Αλλά σαφώς είναι 46" και φθηνότερη :a0210:

Παντως σε αυτη την δοκιμη αναφερονται τοσες πολλες αδυναμιες που δεν δικαιολογουν με τιποτα την τιμη των 2,500+ ευρω...

http://www.fullhd.gr/index.php/2008-03-14-21-37-34/lcd-tvs/120-philips-42pfl9803

Την μεγαλυτερη ζημια τη κανει ως συνηθως η εμμονη της Philips με τους σενσορες και την αδικαιολογητα υπερβολικα περιπλοκη επεξεργασια εικονας που φερνει τα αντιθετα απο επιθυμητα αποτελεσματα .

Ναι, αλλά σε κάποιους αρέσουν οι σένσορες και η επεξεργασμένη εικόνα της φίλιπς. Εγώ που έχω συνηθίσει σε αυτά, μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να αγοράσω κάτι που δεν τα έχει αυτά, δηλ. δεν είναι φίλιπς. Απλά, μου λείπει "κάτι" σε σήματα SD. Ευτυχώς που στο HD αυτό το "κάτι" δεν χρειάζεται...
Αλλά μέχρι τότε τι γίνεται;

Αν και νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι ΔΕΝ αξίζει τα λεφτά της (βλέπω έχουμε πλήρη ομοφωνία σε αυτό :a0210:), απλά θα σχολιάσω 2 θέματα από το παραπάνω review:
  1. Οι γωνίες θέασης. Εμένα δεν μου φάνηκαν και τόσο μεγάλες.
  2. Η βελτίωση χρώματος. Και στην 9618 και στην 9731 που έχω, η βελτίωση χρώματος εμεβαίνει δυναμικότατα, με σημαντικές, άμεσα αντιληπτές αλλαγές. Δεν ξέρω πως να ερμηνεύσω το "ενώ σε ότι αφορά στην βελτίωση του χρώματος επειδή οι διαφορές ανάμεσα στις επιλογές δεν είναι... δραματικές, η θέση μεσαία θέση θεωρείται θεμιτή". Εγώ μάλλον δραματικές θα τις χαρακτήριζα. Δεν φαντάζομαι να άλλαξαν τόσο πολύ τα πράγματα στην 9803 από ότι στις υπόλοιπες...
Επίσης, δεν φαίνεται να αναφέρει πουθενά το blooming σαν πρόβλημα (βέβαια, μια γρήγορη ματιά έριξα, μπορεί και να μου ξέφυγε :blush: ).

Ναι, αλλά σε κάποιους αρέσουν οι σένσορες και η επεξεργασμένη εικόνα της φίλιπς. Εγώ που έχω συνηθίσει σε αυτά, μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να αγοράσω κάτι που δεν τα έχει αυτά, δηλ. δεν είναι φίλιπς. Απλά, μου λείπει "κάτι" σε σήματα SD.

Απλως εχεις πεσει θυμα του μαρκετινγκ. Υπαρχουν τηλεορασεις με εξισου καλο SD και καλυτερο HD με πολυ λιγοτερα χρηματα απο αυτες που βγαζει η Philips.

Aν εβαζα σε μια Α786 το σημα της Philips και ambilight θα ελεγες τι τελεια εικονα εχει...-bye-

Λες να έχω πάθει τέτοια μόνιμη βλάβη; :flipout:
Όλα είναι πιθανά :flipout:
Πάντως, αλήθεια λέω, μου λείπει. Και το καταλαβαίνω αμέσως :blush:
Χτες στο κοτσόβολο είδα μια 40Α656 ή 655 ή κάτι τέτοιο (δεν θυμάμαι το τελευταίο νούμερο - είχε ένα κόκκινο περίγραμμα στο πλαίσιο). Έπαιζε μια συναυλία σε SD (από ότι κατάλαβα). Είχε το καλύτερο μαύρο από τις υπόλοιπες, και ήταν και πιο καινούργια. Αλλά σαν εικόνα ΔΕΝ...
Επίσης, αρχές καλοκαιριού βάλαμε μια 32R86 (ελπίζω να το πέτυχα το μοντέλο - αυτή την ~700 που προτείναμε σαν value for money κανά χρόνο πριν - sansumg HD ready) δίπλα στη 379731. Τηλεοπτικό από την ίδια κεραία, στο ίδιο κανάλι. Στο μαύρο ήταν καλύτερη η samsung. Σε όλα τα υπόλοιπα η philips.
Από την άλλη, η philips έκανε διπλή τιμή από τη samsung, αλλά και μια γενιά παλαιότερη. Σε HD δεν θα έλεγα ότι μου λείπει κάτι και σίγουρα υπάρχουν καλύτερες. Σε SD δεν ξέρω. Από μαύρο οι philips άστα να πάνε. Αλλά ακόμα δεν έχω πειστεί ότι σε SD υπάρχει κάτι καλύτερο (με εξαίρεση το μαύρο πάντα).
Και μακάρι να βρω κάπου να παίζουν με καλό τηλεοπτικό σήμα. Γιατί άμα περιμένω η philips να φτιάξει το μαύρο για να αλλάξω τηλεόραση, σώθηκα :flipout: