PHILIPS 47PFL9732D και σύνδεση 2 HDMI συσκευών. Τι φταίει άραγε ??

koukoulis

Established Member
27 May 2007
223
Αθηνα
Αγαπητοί φίλοι,

Έχω συνδεδεμένα με HDMI στην Philips 47PFL9732D α) Playstation 3 και β) DVD Denon 2910 (καλώδια Furutech & Ultralink).
Το πρόβλημα: το DVD δεν δίνει σήμα στην τηλεόραση αν ΔΕΝ ανάψω το PS3. Αν βγάλω την σύνδεση HDMI του PS3, το DVD δίνει σήμα κανονικά.Μόλις βάλω πίσω το βύσμα στο PS3, η οθόνη δεν παίρνει σήμα και γράφει Unsupported Video signal ή/και No video signal.
-Τα καλώδια είναι αρίστης ποιότητας και τσεκαρισμένα σε διαφορετικό setup συσκευών.
-Το DVD δουλευει HDMI αρκετά χρόνια σε προβολέα και στην 9732 αρκετούς μήνες χωρίς πρόβλημα.
-Έχω δοκιμάσει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς εισόδων HDMI/καλωδίων/συσκευών με το ίδιο αποτέλεσμα.
-Το πρόβλημα συνεχίζεται ακόμα και αν το PS3 είναι σβηστό απο τον κεντρικό διακόπτη ON/OFF

Οπότε για να συνοψίσω, αν θέλω να λειτουργήσω το DVD Player Denon 2910 με σύνδεση HDMI , πρέπει ή να αποσυνδέσω το βύσμα HDMI του PS3 ή να έχω αναμμένο το PS3.

Έχω δοκιμάσει όλες τις εξόδους σήματος του Denon 576i/p -720p -1080i με τα ίδια αποτελέσματα.

47PFL9732D Software Version: Q581E- 0.64.14.15

Κάποια ιδέα τι μπορεί να φταίει?? Το PS3 ή οι είσοδοι HDMI της 9732 ??

Οποιαδήποτε ιδέα/σκέψη/υπόθεση θα βοηθήσει όχι μόνο εμένα αλλά και οποιονδήποτε άλλο πιθανόν να έχει το ιδιο ή παρόμοιο προβλημα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους σας!!!!:worshippy:

koukoulis

Δοκίμασες να αλλάξεις τη σειρά των εισόδων? Δηλ. εκεί που είχες το PS3 να βάλεις το Denon και να δοκιμάσεις πάλι?

Καλώς ήρθες στο φόρουμ :ernaehrung004:

@ panosxgr: Ευχαριστώ για την απάντηση

Η πρωτη δουλειά που έκανα ήταν να δοκιμασω όλους τους πιθανούς συνδυασμούς εισοδοεξόδων/συσκευών/καλωδίων αλλά δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει

Καμιά άλλη ιδέα??

Ευχαριστώ

koukoulis

Γιατί δεν συνδέεις μέσω component το Denon και να αφήσεις μόνο το PS3 με HDMI?

@panosxgr

Το σκέφτηκα, αλλά είπα να το αφήσω σαν τελευταία λύση αν δεν καταφέρουμε να βρούμε που οφείλεται το πρόβλημα με τις ψηφιακές.

Ευχαριστώ

koukoulis

Η 9732 έχει εαν θυμάμαι καλά 3 εισόδους HDMI. Δοκίμασες και τις 3 και σου κάνει το ίδιο πρόβλημα?

Ακριβώς !!! ....αλλά δεν χάνω τίποτα να ξαναδοκιμάσω...μακάρι να κάνω λάθος και να απαντήσω έχοντας καλά νεα

koukoulis

Μπάάά.....που τέτοια τύχη...τα συμπτώματα ίδια και απαράλλαχτα.
Άντε τώρα να βρείς το χρόνο να μπλέκεις με το service...ουφ..έσκασα!!!

koukoulis

Το ίδιο μου κάνει και εμένα ....

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=350283&postcount=459

Δεν ξέρω αν το τελευταίο firmware το διορθώνει.
Ουτε αν είναι θέμα της τηλεόρασης μπορεί να φταίει και το PS3 η συνδυασμός αυτών.

Εγώ έχω 3 HDMI ....
1. PS3
2. HD Media Player
3. PC

και το PC δεν μου δουλέυει αν δεν είναι ανοικτή μία οποιαδήποτε συσκευή.

Εγώ το έλυσα ως εξής:
Οταν αλλάζω κανάλι από το PC και θέλω να επιστρέψω ... ανοίγω το HD Media Player ... και μετά επιστρέφω στο PC ...

@ DimitrisP

Και εγώ το ίδιο κάνω , αλλά είναι δουλειά τώρα αυτή??? Εγώ πάντως κάποια στιγμή-αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα με κάποιο firmware upgrade, είτε του PS3 ή της 9732- θα ενοχλήσω και τους δύο. Ελπίζω να ευαρεστηθούν να μου απαντήσουν.

koukoulis

Δεν πρέπει να φταίει η τηλεόραση - κάποια συσκευή κάνει Force select μεσω του CEC

Pin 1 TMDS Data2+
Pin 2 TMDS Data2 Shield
Pin 3 TMDS Data2–
Pin 4 TMDS Data1+
Pin 5 TMDS Data1 Shield
Pin 6 TMDS Data1–
Pin 7 TMDS Data0+
Pin 8 TMDS Data0 Shield
Pin 9 TMDS Data0–
Pin 10 TMDS Clock+
Pin 11 TMDS Clock Shield
Pin 12 TMDS Clock–
Pin 13 CEC
Pin 14 Reserved (N.C. on device)
Pin 15 SCL
Pin 16 SDA
Pin 17 DDC/CEC Ground
Pin 18 +5 V Power
Pin 19 Hot Plug Detect

Consumer Electronics Control channel
The Consumer Electronics Control (CEC) channel is optional to implement, but wiring is mandatory. The channel:

Uses the industry standard AV Link protocol.
Used for remote control functions.
One-wire bidirectional serial bus.
Defined in HDMI Specification 1.0, updated in HDMI 1.2a, and again in 1.3a (added timer and audio commands).
This feature is used in two ways:

To allow the user to command and control multiple CEC-enabled boxes with one remote control, and
To allow individual CEC-enabled boxes to command and control each other, without user intervention.
An example of the latter is to allow the DVD player, when the drawer closes with a disk, to command the TV and the intervening A/V Receiver (all with CEC) to power-up, select the appropriate HDMI ports, and auto-negotiate the proper video mode and audio mode. No remote control command is needed. Similarly, this type of equipment can be programmed to return to sleep mode when the movie ends, perhaps by checking the real-time clock. For example, if it is later than 11:00 p.m., and the user does not specifically command the systems with the remote control, then the systems all turn off at the command from the DVD player.

Alternative names for CEC are Anynet (Samsung), Aquos Link (Sharp), BRAVIA Theatre Sync (Sony), Regza Link (Toshiba), RIHD (Onkyo), Simplink (LG) and Viera Link/EZ-Sync (Panasonic/JVC).

μαντέψτε ποιά (θα σας πώ οτι χρησιμοποιεί το Bravia Theatre Sync :p