Philips DVDR3600 Δαιμονισμένο

tofu

New member
5 May 2011
59
Καλησπέρα σας,
Έχω το εν λόγω dvd recorder της philips. Καλό για player, μέτριο για recorder. Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι η εξής: Γιατί ανοιγεί κάθε νύχτα στις 4.30 ακριβώς; Ανοίγει και κλείνει αυτόματα, κάνει όμως έναν χαρακτηριστικό θόρυβο προσπαθώντας να διαβάσει dvd. Δεν έχω ενεργοποιημένη την αυτόματη εγγραφή. Καμιά ιδέα ή να το πάω στην εκκλησία για εξορκισμό;

Καλησπέρα σας,
Έχω το εν λόγω dvd recorder της philips. Καλό για player, μέτριο για recorder. Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι η εξής: Γιατί ανοιγεί κάθε νύχτα στις 4.30 ακριβώς; Ανοίγει και κλείνει αυτόματα, κάνει όμως έναν χαρακτηριστικό θόρυβο προσπαθώντας να διαβάσει dvd. Δεν έχω ενεργοποιημένη την αυτόματη εγγραφή. Καμιά ιδέα ή να το πάω στην εκκλησία για εξορκισμό;

Τα recorder (και οι νεες τηλεορασεις) κανουν το ιδιο πραγμα για 2 λογους (συνηθως ξημερωματα).
1. Σαρωση ψηφιακης μπαντας (για ελεγχο νεων ψηφιακων καναλιων - αν υπαρχει φυσικα ψηφιακο tuner)
2. Ελεγχος αναβαθμισης OTA (on the air) - firmware upgrade
Και τα δυο συνηθως μπορεις να τα απενεργοποιησεις απο το μενου.
Οποτε μαλλον γλυτωνεις τον εξορκισμο! :grinning-smiley-043
Νικος

Ευχαριστώ για την απάντηση, δεν βρίσκω όμως κάποια τέτοια ρύθμιση.. Τι να πω δεν ξέρω..

εμένα το PIONEER LX-60D ανοίγει μόνο του στις 5.00 το πρωί..κάνοντας update!!!...μπρρρρρρ!!!....δεν τόχω πάει για εξορκισμό!!:devil-smiley-029: :SFGSFGS5: -bye-

ο δικός σου player δεν έχει ρύθμιση για απενεργοποίηση του automatic upadate? παίζει να είναι και σε μένα αυτό τότε..

...να σου πω δεν τόχω ψάξει ποτέ...πιθανώς να έχει στο μενού απενεργοποίηση....απλά άνοιγε και έγραφε στην οθόνη update....θα το κοιτάξω και θα σου πω....

εγώ το μόνο που βρήκα ήταν μια επιλογή NICAM sound.
NICAM is a digital sound transmission system. It
transmits either one stereo channel or two
separate mono channels. Το έβαλα σε όλα τα κανάλια στο off. Να δούμε σήμερα..

βαλε ενα σταυρο διπλα και μια σκελιδα σκορδο...
ποτε δεν ξερεις..

γιατι δεν το βγαζεις απο την πριζα..θα γλυτωσεις και λιγα watt καταναλωσης.
εμενα καταναλωνουν 50w στο stand by (ενισχυτης, media player, ps3, SQB touch και μια λαμπα)

Last edited:
ναι είναι η μόνη λύση.. Δεν το κάνω γιατί πρέπει ξανά την επόμενη μέρα να ρυθμίζω ώρα και ημερομηνία ( τα χρεάζομαι για την εγγραφή). Πάντως έχω και εγώ μεγάλο setup (tv,ps3,ps2,pc,λάμπα,στερεοφωνικό και φυσικά το εν λόγω dvd recorder). Θα κοιτάξω να δώ πόσο ρεύμα γλιτώνω. 50w είναι αμελητέα ποσότητα ή κάτι άξιο αναφοράς; Εμένα θα καταναλώνουν λογικά περισσότερο..

ανάλογη περίπτωση είχα με ένα home cinema philips hts με σύνδεση scart. κοιμόμουνα και το πρωί το έβρισκα ανοιχτό! ήμουν από τους πρώτους που έθεσα το θέμα στην αντιπροσωπεία..η λύση ήταν να πάρω ένα φθηνό scart και να απομονώσω το pin με αριθμό 10.

Και εγώ με scart το έχω συνδεμένο.. Θα δοκιμάσω σήμερα να αποσυνδέσω το καλώδιο από την tv..

Πάλι άνοιξε!!! Θα δοκιμάσω αύριο να αποσυνδέσω και τα καλώδια κεραίας και το usb και θα σας ενημερώσω.. Άμα ανοίξει όμως πάλι.. :rifle:

Γειά σου, φίλε μου tofu.
Σ' εμένα αυτό συμβαίνει με την τηλεόραση (Philips, εντελώς καινούριο μοντέλο). Την πρώτη φορά είδα το "φαινόμενο" εντελώς τυχαία, πρωϊ στις 5, επειδή είχα να ετοιμαστώ για ταξίδι. Εμεινε για λίγο ανοιχτή, χωρίς να πάει σε κάποιο κανάλι, απλώς "φώτιζε" το λογότυπο PHILIPS και σε λίγο έσβυσε.
Οταν επέστρεψα το ανέφερα στο μαγαζί που την αγόρασα και μου είπαν ακριβώς αυτό, οτι ψάχνει κάθε πρωϊ για τυχόν νέα ψηφιακά κανάλια. Οταν τα βρίσκει, τα αποθηκεύει και σε ειδοποιεί γιαυτό όταν την ανοίξεις: "αποθηκεύτηκαν νέοι σταθμοί στις θέσεις 89, 90, 91".
Ε, λοιπόν, άς την να ψάχνει. Αφού κλείνει μόνη της, πού είναι το κακό? Εκτός κι άν το dvd σου μένει ανοιχτό και χρειάζεται να το κλείσεις εσύ, οπότε πράγματι υπάρχει πρόβλημα.
Οσο για το pin του scart δεν νομίζω οτι εχει καμία σχέση. Εγώ την έχω συνδεδεμένη μόνο με HDMI με philips BDP7500 MKII και ενισχυτή Yamaha 467.
Εχω τη γνώμη ότι και το bluray κάνει την ίδια δουλειά κάθε πρωϊ, αλλά δεν το έχω...συλλάβει ακόμα. Τα αφήνω να ψάχνουν, αφού κάνουν κέφι..!

Φίλε Σταύρο,
Το dvd player κλείνει αυτόματα (5''). Το πρόβλημα είναι ότι σκοπεύω να το βάλω στο δωμάτιό μου. Και πιστεύω ότι θα με ξυπνάει ο ήχος που κάνει. Δοκίμασα να το επαναφέρω στις εργοστασιακές ρυθμίσεις γιατί νομίζω ότι παλιά δεν το έκανε. Περιμένω να πάει 4.30. Αν ξανα ανοίξει θα μείνει στο σαλόνι..

Τελικά βρήκα γιατί άνοιγε η συσκευή.. Έβαλα την αυτόματη ρύθμιση ώρας στο απενεργοποιημένο και σήμερα δεν άνοιξε. :)

Το ιδιο κανει και ενας Η/Υ με WMC 7 οταν ειναι σε sleep. Κατα τις 4 το πρωι.
Ξυπναει, ψαχνει για νεες αλλαγες στο EPG και κλεινει (κοιμαται) ξανα.
Υπαρχει ρυθμιση για αυτο και απενεργοποιειται.

Απο οσο φαινεται πολλες συσκευες εχουν ανησυχιες πρωινιατικα...