philips HTS3154 και PS3

ilias78

Established Member
13 December 2009
280
εχω το συγκεκριμενο home cinema. ειχα σκοπο να το αντικαταστησω με ενυσχητη και ηχεια της pioneer, αλλα αυτη η ιδεα θα χρειαστει να περιμενει λιγο. οποτε λεω να βολευτω με αυτο.
θελω λοιπον να το βαλω στην δικια μου τηλεοραση και να συνδεσω και το ps3 πανω.
οι συνδεσεις ομως που εχει πισω ειναι καπως ετσι

f_11qjbfaubx8m_7985f3f.jpg

πως μπορω να κανω την συνδεση για να εχς 5.1 ηχο στο ps3?
η τηλεοραση μου εχει θυρα και για scart και componet.

αν το home cinema δεν εχει optical in χλωμο το βλεπω το 5.1...
για 2.0 υπαρχει δυνατοτητα....

δεν εχει οπτικη δυστηχως.
τι καλυτερο μπορω να κανω για να εχω ηχο απο εκει?

ισως ειναι και χαζομαρα αλλα οι μηδαιμες γνωσεις μου πιστευω πως με συνχωρουν.
αν συνδεσω το ps3 και με την tv με hdmi και με οπτικη (η tv μου εχει) και το home με την τηλεοραση μεσω scart, δεν θα εχω ηχο για το ps3?

H optical της TV είναι έξοδος και όχι είσοδος. Και αν συνδέσεις το ps3 με την TV μέσω HDMI, δεν θα έχεις έξοδο ήχου απ' το scart. Αυτή την δυνατότητα νομίζω πως θα έχουν κάποιες νέες Panasonic του 2010.

Βέβαια δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις.

μια ερωτηση για λυση αναγκης.
μπορω τα ηχεια απο το philips, να τα συνδεσω με τον pioneer 819?
υποψην τα ηχεια αυτα, δεν εχουν βυσμα στρογγυλο για την συνδεση του ενυσχητη αλλα κατι τετραγωνα χρωματιστα

Κοίταξε την αναγραφόμενη στα τεχνικά χαρακτηριστικά αντίσταση των ηχείων. Λογικά πρέπει να είναι 4Ω ή χαμηλότερη.
Συνεπώς, δεν θα στο συνιστούσα.

εκανα τη δοκιμη και δειχνει να παιζει 5.1
η ερωτηση μου τωρα ειναι η εξης. κανει να εχω πισω απο την tv και το ps3 ηχεια?

Last edited:

επισης (δεν μπορω να κανω edit) η εικονα και η συνδεση, ειναι καλυτερα να γινει μεσω scart ή μεσω componet καλωδιου?

Μόνο αν είναι μαγνητικά θωρακισμένα,αν και πάλι θα έχεις πρόβλημα γιατί δεν θα ακούγονται σωστά

Αν δεν είναι όχι ότι θα πάθουν και τίποτα αν έχουν κάποια απόσταση βέβαια αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

επισης (δεν μπορω να κανω edit) η εικονα και η συνδεση, ειναι καλυτερα να γινει μεσω scart ή μεσω componet καλωδιου?
Component.Το scart είναι σκάρτο πλέον.

εισαι πολυ μπροστα. thanks

απο αυτα που διαβασα, για τη δικια μου περιπτωση, καταλαβα το εξης. το home που εχω εχει μονο componet και το ασπρο-κοκκινο για τον ηχο.
με το scart που το εχω συνδεσει, εχω ηχο 5.1. αν το συνδεσω με το componet καθως και το ασπρο-κοκκινο για ηχο, θα εχω δικαναλο ηχο. σωστα?
δεν με πειραζει για την εικονα, καθως το θελω μονο για ηχο σε ταινιες και στο ps3 (το dvd δεν το πολυ χρησιμοποιω για να βλεπω). οποτε μαλλον θα το αφησω ετσι. εκτος αν βρω απο καπου για να κανω μια δοκιμη.

Last edited:
Με Scart δεν πρέπει να χεις πολυκάναλο ήχο,κάνα ProLogic θα ακούγεται.

Μόνο δύο εξόδους έχει και αυτό,δυό pins για left-right.

Σύνδεσετο καλύτερα με Component να δεις HD εικόνα,γιατί με το Scart πας 30 χρόνια πίσω.

-bye-

το θεμα ειναι πως παιζουν ολα τα ηχεια. κ τα 6.

αν το συνδεσω με componet ,θα εχω hd εικονα μονο οταν βλεπω dvd. σωστα?

Το Component μπορεί να μεταφέρει υψηλής ανάλυσης σήμα,επομένως οτι στείλει η πηγή θα το δεις,δηλαδή δεν έχει πρόβλημα να μεταφέρει 720p ή μεγαλύτερης ανάλυσης σήμα σε σύγκριση το scart που μπορεί να μεταφέρει SD σήμα μόνο.

Για τον ήχο το πιο πιθανό είναι να είναι ενεργοποιημένο το ProLogic το οποίο μετατρέπει (καταστρέφει βασικά) τον Stereo ήχο σε πολυκάναλο.

Το πως θα το δεις στο σύστημα σου θα σε γελάσω.

Συνήθως οι ενισχυτές ή οι πηγές λένε στην οθόνη τι παίζει ή ανάβει μια λάμπα που παραπέρα λέει ProLogic κτλ.-bye-

οποτε το ανοιγω, μου βγαζει την ενδειξη του dolby proII. το γυρισα σε στερεο και παιζουν μονο τα 2 πλαινα. οποτε αυτο ειναι.
αν τωρα βαλω componet καλωδιο με το ασπρο κοκκινο για ηχο, στην επιλογη για prologic θα εχω πολυκαναλο ηχο (θα παιζουν ολα τα ηχεια) και στο stereo θα παιζουν παλι τα 2 προφανως?

δεν το πιασα. εννοεις πως με componet, θα ειναι χειροτερος ο ηχος?

Όχι,εννοώ ότι με ProLogic αν και το αποτέλεσμα είναι αξιόλογο για μετατροπή Stereo σε Multichannel,το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου ικανοποιητικό για πολυκάναλο ήχο,σε σύγκριση πάντα με τον Native πολυκάναλο ήχο.-bye-