Philips ή Samsung !!!

John Mariorakis

New member
2 December 2012
7
Γειά σας! Είμαι νέο μέλος στην ωραία οικογένεια σας,πράγμα που απεφάσισα να πράξω , μετά από αρκετή μελέτη και παρακολούθηση του AVclub !!!
Απευθύνομαι στό Forum και παρακαλώ θα ήθελα την συμβουλή των φίλων μελών ,όσον αφορά ποιά τηλεόραση να αγοράσω για το σαλόνι του σπιτιού μου! Ήδη έχω καταλήξει σε δύο συσκευές , τις οποίες μελέτησα επισταμένα για τα πλεονεκτήματα της κάθε μιάς , λαμβάνοντας υπ´όψη φυσικά και των μειονεκτημάτων τους! Επειδή όντως είναι δύσκολή δουλειά και πρέπει να γνωρίζεις αρκετά τεχνικά θέματα πάνω στις τηλεοράσεις , πράγμα που ομολογώ δεν κατέχω σε μεγάλο βαθμό, γιαυτό ζητώ την γνώμη σας και την θεμελιωμένη άποψη σας! Οι δύο τηλεοράσεις είναι :
PHILIPS 47PFL4007H 47'' LED TFT FULL HD 200HZ
SAMSUNG UE46ES6100 46'' 3D LED TV FULL HD BLACK
Είναι περίπου της ιδίας αξίας και μου ταιριάζουν περισσότερο από όπλες τίς άλλες που μελέτησα!
Ευχαριστώ και περιμένω τίς προτάσεις σας!
John Mariorakis

Φίλε Michalis3 η απόσταση θέασης είναι απο 3,5 έως 5 μέτρα! Η χρήση ιδιωτική σε σαλόνι σπιτιού και το budget μου κυμαίνεται μεταξύ 700-900 ευρώ !!!
Ευχαριστώ

Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος με τη χρήση. Κατ´αρχάς και οι δύο που κοιτάζεις είναι μικρές για την απόσταση θέασής σου.

Εγω απλα θα σου πω samsung.
Για μενα η philips εχει μεινει πολυ πισω γενικα.
Μονο για μικροσυσκευες σπιτιου (ξυριστικες, μιξερ) θα την ειχα στα υπ´οψιν

Φίλε Michalis3 , η χρήση είναι για το σαλόνι του σπιτιού μου , όπου έχω θέσεις και στα 3 περίπου μέτρα (αυτές είναι οι κοντινές θέσεις ) και στα 5 περίπου μέτρα , ( οι μακρινές θέσεις) ! Εγώ συνήθως κάθομαι στις κοντινές θέσεις , όπου σήμερα που έχω μια 32αρα , ειμαι ικανοποιημένος !
Ευχαριστώ !

Τηλεοπτικό πρόγραμμα, αθλητικά, ταινίες, gaming. Αυτά πάνω κάτω περιγράφουν τη χρήση μιας τηλεόρασης. Αν δεν έχεις πολύ φωτεινό χώρο κοίτα καλύτερα τη Samsung E550.

3,5 η μικρότερη απόσταση και είσαι ικανοποιημένος με την 32αρα? Χρησιμοποιείσ κυαλια?

Michalis3 έχεις δίκιο όσον αφορά την χρήση.Βλέπω τα πάντα εκτός απο παιγνίδια! Τώρα για την τηλεόραση πλάσμα που μου προτείνεις , έχω επιφυλάξεις γενικά! Είναι ενεργειακής κλάσης C , την σήμερον ημέραν ! Τέλος πάντων θα μου επιτρέψεις να έχω αντίρηση για την τηλεόραση πλάσμα!, προτιμώ μία LED ή LCD !
Ευχαριστώ

Φιλε Γιαννη, 1ον το οτι ειναι ενεργειακης κλασης c σε τι σε ενοχλει, περα απο τα 50 ευρω παραπανω που θα πληρωσεις για ρευμα το χρονο?
2ον ποιες ειναι οι επιφυλαξεις σου για τις πλασμα και 3ον στην αποσταση που βλεπεις πρεπει να πας σε τουλαχιστον 55-60 ιντσες... οποτε μονο σε πλασμα θα βρεις πολλες ιντσες στο budget σου.
Επισης led και lcd ειναι το ιδιο (led-lcd)

Φίλε μου πέρα από το ότι είμαι φαν της Samsung και του γεγονότος ότι έχει τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις σε όλους τους τομείς (εικόνα,χρηστικότητα,media player,συνδεσιμότητα) και εξαιρώντας ότι μόλις πρόσφατα είδα μια Philips 200ρα (νομίζω η 5507 ήταν) και μου 'πεσε το σαγόνι κάτω από την τόσο ευκρινή και ομαλή ροή της εικόνας :worshippy: , θα σου πρότεινα να πάρεις Samsung γιατί εκτός των άλλων η Philips πλέον,δείχνει να έχει εγκαταλείψει τελείως το κομμάτι της τηλεόρασης (άσε που έχει αλλάξει και η εταιρία προώθησής τους και με διαφορετικό brandname )

Re: Απάντηση: Philips ή Samsung !!!

χαιρετω!5507 τουμπανο best value money...μαυρο απιστευτο...οσο για ιντσες καλα εισαι εκει μην στραβωθεις απο την τρεμη..μπρρρ!!! μια χαρα και η 44007 καλη.σημασια στη ποιοτητα...οσο για σαμυ ετσι απο περιεργεια παρε να μαθεις τι εγγυησεις καλυπτουν και πως θα σου μιλησουν και μετα και φιλιπς παρε...μακαρι ποτε να μην σου χρειαστει αλλα να μην ξερεις ποιοι ειναι ποιο κιμπαριδες??η μαρκετινιστικα ποιος εχει καλυτερο after sales service kai εξυπηρετηση???και τελος τι μας νοιαζει που πηγαν οι αποθηκες η η εταιρεια των logistics μιας εταιρειας??μην αγχωνεσαι το ματι ειναι ψευτης οποια και να παρεις τεχνολογικα τουμπανο θα ειναι σαν εικονα απο media player η bluray ps3 ξανα τουμπανο τωρα στα καναλια μην ψαχνεις το σημα το στελνει το καναλι οχι η τηλεοραση ...σα να παιρνεις αυτοκινητο μιλα με τμημα εγγυησεων εταιρειας..τελος τραβαμε πλαισιο τις εχει τις βλεπουμε κ.τσαο καλες θεασεις ...θα τις εχεις στανταρ

Φιλε christoferfit, καραρχας εντελως φιλικα, βαζε καμια τελεια, αλλαζε καμια παραγραφο, γιατι στραβωθηκα για να διαβασω το κειμενο σου...
Για τις ιντσες... καλα ειναι εκει?????? Στείλε του δωρο το ζευγαρι κυαλια εσυ...
Οσο για την εικονα τουμπανο που περιγραφεις απο blueray ή media player, πιστεψε με απο αυτη την αποσταση σε τετοιες ιντσες δεν προκειτε να τη δει ουτε με τα..... κυαλια!!!!

filtate τα ξερω αυτα....υπερβολικα ψειριστικα για εμενα και πολυ του μη οξυγονομενου εργαστηριου αποτελεσματα...ναι διακαιοεχουν αυτοι που τα ξεψυρισαν αυτα.αλλα η ζωη ειναι αλλιως και ως κοινοι μεσοι χρηστες ειμαστε μια χαρα με τα παραπανω του κυριου που εκανε το αρθρο για βοηθεια.λεω τωρα...δεν σε αμφισβητησα χαλαρα ολαα καλα...χαιρετω

Ολοι μπορουμε να δουμε απο τα 3 μετρα και απο 19αρα. Το θεμα ειναι τι βλεπουμε και τι διακρινουμε. Αν ειναι να βλεπει καποιος μονο τηλεοπτικο και τιποτα αλλο τοτε οκ. και η 32 καλη ειναι.
Αν θες ομως να βλεπεις υλικο fullhd τοτε μονο δε μεγαλη τηλεοραση θα διακρινεις αυτο που πρεπει. Αλλιως βλεπεις απο απλο dvd και εισαι αρχοντας!

βλεπουμε μια χαρα στο επιπεδο το οικονομικο που μας επιτρεπουν οι συνθηκες ....φιλτατε για να δει ο εν λογω κυριος στην αποσταση που συζηταμε για υψηλης ευκρινειας εικονα...
αστο καλυτερα και εγω φεραρι θελω αλλα δεν εχω δεν ειναι ολα για ολους και δεν το λεω με την κακη εννοια...
καλα ειναι να γνωριζεις αλλα οπως ειπα οτι και να παρει απο τα δυο ο εν λογω κυριος και ικανοποιημενος τεχνολογικα και με εικονα θα ειναι ...
εγω ειμαιν μεσος χρηστης οπως και ο φιλτατος ποστερ(δημιουργος του θεματος) οποτε ας απολαυσει αυτο που μπορει και ας μην κατρακυλησει στην εφευρεση κ δημιουργια της τελειας εικονας η οποια τουλ σε αυτες τις αποστασεις πας για προτζεκτορα κανονικα και(ασχετα αν ξεχναμε πως ο ιδιος ειπε πως καθεται οχι στην μεγιστη αποσταση)δηλ για δευτερο αυτοκινητο...
φιλτατε επαναλαμβανω για καθημερινη χρηση ειναι πολυ καλες και οι δυο τηλεορασεις και για παιχνιδια και για ταινειες ικανοποιητικες
και μιλαμε για 47'' ελεος ειναι ηδη πολυ μεγαλη
για πανω απο αυτες τις ιντσες 55-60-65 μονο 2κ η 4κ που προς το παρων δεν ειναι προσιτες στον μεσο καταναλωτη
το μονο που μενει τηλεφωνο αντιπροσωπειες (να μην επαναλαμβανομαι) και θεαση απο κοντα σε εκθεση...

Last edited:
Καλα τα λες αλλα για να γινεις μελος ενος φορουμ και πολυ περισσοτερο για να μπεις στη διαδικασια να υποβαλεις ενα ερωτημα σου, σημαινει πως περιμενεις και ''σωστες'' και ''τεκμηριωμενες'' απαντησεις.
Αλλιως ας μεινεις στο χαρακτηρισμο ''μεσος χρηστης'' και ας πας σε ενα οποιοδηποτε μαγαζι να αγορασες τη διασταση που θελεις και την τηλεοραση που θελεις. Παλι ικανοποιημενος θα εισαι. Και χωρις κανεναν προβληματισμο που θα σου βαλουνε ''καποιοι'' στο κεφαλι, για το αν ειναι μικρη η τηλεοραση η οχι. (Δεν απευθυνομαι επι προσωπικου ετσι, γενικα μιλαω).
Απο την αλλη θα σου πω και την δικια μου εμπειρια...
Οταν ρωτησα εδω μεσα κι´εγω πριν απο κανα χρονο περιπου με ποια τηλεοραση να αντικαταστησω την τοτε 32αρα μου, σε αποσταση 2,70μ., ολοι μου ελεγαν να παω στις 47 ιντσες το λιγοτερο, ενω εγω δε συζηταγα καν για πανω απο 42. Σκεφτομουν ακριβως οπως εσυ ''ελεος! 47 ιντσες στα 2,70μ θα μου ερθει ιλιγγος...''
Τελικα αγορασα 47αρα, εδω και 2μιση μηνες εχω 51ιντσες, και πιστεψε με τωρα βλεπω τι θα πει fullhd υλικο.... Για το 3d δε το συζηταμε.... θα επρεπε να εχω τουλαχιστον 55αρα για να εχω την πραγματικη 3d αισθηση!!!
Τελος παντων! Περι ορεξεως...
Φιλικα-bye- Χρηστος

Α! Ξεχασα. Τηλεοραση και εικονα επιπεδου ferrari οπως λες, εχουν ελαχιστα ατομα εδω μεσα. Το θεμα ειναι με τα χρηματα που μπορει να διαθεσει κανεις, να παρει τo καλυτερο αποτελεσμα. Μην νομιζεις κι'εγω για τις 51 ιντσες που εχω τωρα, 800 ευρω εδωσα. Δε νομιζω πως μπορει να χαρακτηριστει ferrari. (To πολυ κανενα audi-vw:2thumb22sup:)

Last edited: