Philips SA3445/02 - φόρτιση μπαταρίας

nemos

New member
10 August 2008
39
[Δεν βρήκα κατηγορία για mp4 players - άν χρειαστεί μετακινείστε το post]

Χρησιμοποιώ εδώ και 3 μήνες αυτή τη συσκευή...

http://www.consumer.philips.com/con...R_CONSUMER/Flash-audio-video-player+SA3445-02

...για mp3 και ραδιόφωνο και μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένος τόσο από την λειτουργικότητα όσο και από την ηχητική απόδοση.

Η ερώτησή μου είναι κατά πόσο είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσω τον φορτιστή που φαίνεται στις εικόνες για να φορτίσω την μπαταρία χωρίς pc.

Επίσης, έχω παρατηρήσει ότι το καλώδιο mini-USB που συνόδευε το mp4-player δεν μπορεί να "σηκώσει" κάποιον εξωτερικό δίσκο. Είναι σωστό να χρησιμοποιώ μόνο αυτό για φόρτιση + σύνδεση σε pc, ή μπορώ να χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε καλώδιο mini-USB?

Attachments

• dev1.jpg
    dev1.jpg
    12.2 KB · Views: 4
  • info1.jpg
    info1.jpg
    18.5 KB · Views: 6
Για τον υπολογιστή μπορείς να χρησιμοποιήσεις άφοβα όποιο καλώδιο miniUSB θέλεις. Από όσο θυμάμαι οι συσκευές χαμηλής ισχύος τραβάνε μέχρι 100 mA, ενώ η υψηλής μέχρι 500 mA (πάντα στα 5 V). Σε αυτό το εύρος ήταν και όλοι οι USB φορτιστές που είχα δει και έχω χρησιμοποιήσει μέχρι που είδα αυτόν που έχεις εσύ ο οποίος μπορεί να δώσει το διπλό (1000 mA). Πρακτικά δεν νομίζω να έχεις πάντως πρόβλημα.

Αυτό με τα 1000 mA είναι που με μπερδεύει κι εμένα... Είναι η τιμή που δίνει στάνταρ ο φορτιστής ή η τιμή που μπορεί να δώσει άν του ζητηθεί? Κίνδυνος να καεί το player ή να πέσει πιο γρήγορα η μπαταρία του υπάρχει?