Piano, Solo....μια ταινία για τους φίλους της Jazz

Γιώργος ΚΟΨ

Supreme Member
20 June 2006
3,181
GLYFADA
Piano, Solo....

Πρόκειται για μια Ιταλική ταινία, που την παρακολουθείτε σε 2καναλο stereo, αν θέλετε να την απολαύσετε για τη μουσική της.

Πριν βιαστεί κανείς να ρωτήσει τι γυρεύει μια ταινία, στο δικάναλο, θέλω να πω ότι απευθύνεται περισσότερο στους μουσικόφιλους, αν και αποτελεί ένα σύνολο νοσταλγίας, εξαιρετικής φωτογραφίας, καλών ερμηνειών και εμπεριέχει το καλό Ιταλικό σινεμά, δεν είναι Αμερικανιά, δεν έχει happy ending, είναι περισσότερο ποιητική, σκοτεινή με αληθινή ατμόσφαιρα. Το art direction πολύ καλό.

Όχι δεν είναι blockbuster, αλλά οι μουσικόφιλοι και φίλοι του καλλιτεχνικού σινεμά θα την εκτιμήσουν, εγώ την ξετρύπωσα στο video-club σε πρόσφατες κυκλοφορίες μακρυά όμως από spiderman κλπ...

Είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Luca Flores, ενός Ιταλού δεξιοτέχνη πιανίστα (piano forte για την ακρίβεια) με κλασσικές σπουδές που στη πορεία αφιερώθηκε στη Jazz, τον επέλεξε για την ιδιοφύια του ο θρύλος Chet Baker και ο Dave Holland μεταξύ άλλων.

Έχει πολύ μουσική σημειολογία και θα κεντρίσει με τα μουσικά αποσπάσματα το ενδιαφέρον του θεατή, ενώ η ερμηνεία είναι αρκετά πειστική, αφού ο κεντρικός ήρωας βγάζει τη μισή ταινία πάνω στο πιάνο, κυριολεκτικά δοσμένος.

Περνώντας από διάφορα πιάνα, μόνο ανατριχίλα προσφέρει η τελική προσήλωση σε ένα θρυλικό Fazioli.

Ο Stefano Bolani ερμηνεύει πίσω από τον πρωταγωνιστή και ήδη ψάχνω το soundtrack.....

Δεν συνάδει με το εορταστικό κλίμα των ημερών, αλλά είναι μια ενδιαφέρουσα μουσική (για εμένα πρωτίστως) πρόταση για κάτι διαφορετικό.

υ.γ. Επίσης ψάχνω για αυθεντικές ηχογραφήσεις του Luca Flores, η ερμηνεία του είναι μαγευτική.

Last edited: