Πιατο 1,80 και μελλοντικο project

tsdinos

Established Member
25 December 2010
115
Καλησπερα

Μενω στην λακωνια και συγκεκριμενα περιοχη του γυθειου και ενδιαφερομαι για 4 δορυφορους

Hotbird
Hellasat
Astra 19.2
Astra 28.2

Αυτη τη στιγμη εχω ενα 80αρι πιατο στον hotbird το οποιο ομως δεν θα ηθελα να πειραξω επειδη το χρησιμοποιει ολη η πολυκατοικια.
Δοκιμασα να στοχευσω τον hellasat σαν 2ο δορυφορο με ενα 60αρι πιατο απο αυτα που δινει η nova, αλλα δεν κατεβαιναν οι δυσκολες συχνοτητες, οποτε αποφασισα να αγορασω ενα πιατο του 1 μετρου.

Επειδη ομως εγινε η αρχη, σκεφτομαι μελλοντικα να πιασω τον asta 28.2 οπου ειναι τα αγγλικα καναλια με το sky uk και τα ελευθερα HD οπως ειναι το ITV HD.
Απο οτι εμαθα ομως, τα ελευθερα καναλια ειναι στον astra 2d με πολυ δυσκολη ληψη στην ελλαδα.
Σκεφτομαι να αντικαταστησω το πιατο του 1 μετρου με κατι μεγαλυτερο και σκεφτομαι 1.50 η 1.80...οποτε οι αποριες μου ειναι οι εξης:

1) Με πιατο 1.50 ή 1.80 μπορω να κατεβασω ορισμενες συχνοτητες απο 2d που να αξιζουν;

2) Με πιατο 1.50 ή 1.80 θα μπορουσα να βαλω κεντρο 28.2 και παρακεντρα 19.2 και 39;

Αν οχι τι μου προτεινετε να κανω; Σκεφτηκα ακομα και να εβαζα hotbird και 19.2 μαζι στο 1 μετρο αλλα ισως να δουλευει οριακα και σε κακοκαιρια να χανω συχνοτητες. Γενικα θελω να αποφυγω να εχω περισσοτερα απο 2 πιατα στην ταρατσα λογω ελλειωης χωρου.

Για 1.80 πιατο βρηκα τιμη καταλογου στο astrasat 323 euro για mabo αλουμινιου. στα 1.50 και 1.60 πεφτει αρκετα το κοστος ξερω.

Απλα διαβασα σε ενα περιοδικο οτι για να κατεβουν 100% ολες οι συχνοτητες του astra 2d χρειαζετε το εξωφρενικο μεγεθος των 3μ!!! αλλα καποιες πιο δυνατες συχνοτητες κατεβαινουν και με λιγοτερο απο 2μ. Το 1.80 ειναι το max που θα μπορουσα να βαλω, γιαυτο και το αναφερω.

δεν ξέρω, μου φαίνονται αρκετά τα χρήματα για πιάτο μόνο και μόνο για να πιάσεις τον 2D, εκτός αν έχεις καφετέρια σε περιοχή με άγγλους τουρίστες και θέλεις το καλοκαίρι να έχεις αγγλικά κανάλια. εσύ αποφασίζεις βέβαια άλλα νομίζω υπάρχουν εξίσου καλές πιο οικονομικές λύσεις

1.Με πιάτο 1.8μ δεν θα κατεβάσεις καμία συχνότητα του 2D στην Λακωνία. Αυτό δεν είναι εφικτό ούτε καν με πιάτο 3μ
2.Στην παράκεντρη λήψη σε μεγαλο πιάτο όπως το 1.8μ θα είναι δύσκολο αυτό που θελεις και αν γίνεται (κανείς δεν μπορει να σε βεβαιώσει αν δεν το δοκιμάσει στην περιοχή σου....) θα χρειαστει πολύ μεγάλη ακρίβεια στην στόχευση. Αντίθετα σε πιάτο 1.2μ θα σου έλεγα ότι γίνεται σίγουρα (για λήψη των ισχυρών σημάτων πάντα)

Ειχαν αναφερθει θετικες αναφορες ληψεων απο Ζακυνθο, Αττικη και Ηρακλειο τα περασμενα χρονια. Κατω απο 3.7-4.5μ δεν υπηρχε καν ιχνος απο οποιαδιποτε συχνοτητα του 2D. Αν στην Λακωνια ισχυουν οι ιδιες συνθηκες - χωρις δοκιμη θα μεινει αγνωστο - τοτε μην ελπιζεις με μικροτερη να βγει κατι, ποσο δηλαδη με 1.8μ. Αυτη θα σου εξασφαλιζε τη ληψη εως Firenze-Bologna. Νοτιως τα πραγματα αγριευουν αφανταστα.

Πλην του 2D, εχουμε ομως και τις Fixed Beam του Eurobird 1 (http://www.lyngsat.com/eb1.html) οι οποιες δεν αποκλειεται να χρειαστουν στη περιοχη σου 1.80μ για 24ωρη σταθερη ληψη. Πιθανον καποιες απ αυτες να βγαινουν και με μικροτερη κεραια. Σιγουρες απαντησεις μπορουν να σου δωσουν μονο οσοι στοχευουν 28.2Ε/28.5Ε και δεν απεχουν πολυ απο σενα.

Απο κει και περα κανεις δεν γνωριζει με τους μελλοντικους 2E/F/G αν χειροτερεψει η βελτιωθει η κατασταση. Αυτα μονο μετα στη πραξη θα φανουν.

γεια 2d απλα ξεχνας οτι υπαρχει αυτος ο δορυφορος.στην καλαματα ενας γνωστος μου που εψαχνε τον δορυφορο με 2.40 δεν επιανε ουτε μυγα, αν ενδιαφερεσαι πας το λιγοτερο για 5 μετρα πιατο και μιλαμε για να πιανεις καποιες συχνοτητες.για ολο τον δορυφορο απλα θελεις κανα 6 μετρο και βλεπουμε.οσο για τους astra τους υπολοιπους και με το 1,80 ειμαι επιφυλακτικος.o φιλος μου με το 2,40 κατεβαζε ανετα τις υπολοιπες δεσμες και με πολυ καλο σημα.

καταλαβα.. δηλαδη ο 2D ειναι απιαστο ονειρο!
με τους αλλους 3 τουλαχιστον υπάρχει καμια ελπιδα; μιλαω για 2Α,2Β,eurobird.

To 1μετρο πιατο εχει καμια ελπιδα να κατεβασει κατι σε 28.2 κεντρο και παρακεντρη ληψη 39; (και ισως και 19.2)

Για 28.2 κεντρο και παρακεντρα 39 και 19.2 πιο ειναι το ελαχιστο μεγεθος;

Περιοχή Φιγαλείας ( σύνορα Ηλείας- Μεσσηνίας πλάι στη Νέδα) με 1,20 κατεβαίνουν αρκετές συχνότητες από 28,2. Στο συγκεκριμένο πιάτο υπάρχουν παράκεντρα 13 - 19,2 και 39.

Με κέντρο 28,2 πάντα.. με παίδεψε λίγο αλλά παίζει μια χαρά...

Re: Απάντηση: Πιατο 1,80 και μελλοντικο project

Ένα κάτοπτρο 1,5 μ. κεντραρισμένο στις 28,5 είναι ό,τι πρέπει.

Μαλλον αυτο θα ειναι το σχεδιο. Αντε να μαζεψουμε κανα λεφτο πρωτα! μου φαινετε αυτη η δουλεια θα παει για μετα το πασχα. Σας ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σας!!!!!

Μια τελευταια απορια..... τωρα που εχω 1 πιατο 80αρι και 1 πιατο του 1μετρου τι μου προτεινετε να κανω;
Η αρχικη μου ιδεα ηταν να βαλω hotbird και astra 19.2 στο 1μετρο και το 80αρι στον hellasat.
Τι λετε; αξιζει; Το μονο που φοβαμαι ειναι μην τυχον και δεν πιανει καλα ο hotbird και κανει κολληματα η nova στην πολυκατοικια και με φανε ζωντανο!!!!