Πιάτο πίσω από τέντα, πιάνει;

Μήπως να τα σκεπάζουμε τότε με νάιλον …. Για να μην βρέχονται…… :flipout:

DSCF3633.jpg

Αυτό μάλλον μένει απ έξω!!!!!

Δεν το περίμενα με τίποτα!:grinning-smiley-043

Κι εγώ το ίδιο! Είναι ένα 90ρη πιάτο που τώρα κοιτάει Hotbird, το έχω για δοκιμές. Χτες είχα κατεβάσει την τέντα και σήμερα πριν την ανεβάσω πάλι, είπα να δοκιμάσω αν φέρνει καθόλου σήμα. Τελικά ... φέρνει full σήμα!

Η τέντα είναι από κλασικό τεντόπανο, αρκετά χοντρό.

Κάπου είχα διαβάσει (και δει σε φώτο που είχε ) κάποιο πιάτο που ήταν καλυμένο ολόκληρο με κάποιο κάλυμα ,δεχόταν όμως κανονικά το σήμα (με κάποια απώλεια λογικά).

Καποια υλικα αναλογα το παχος τους η αν ειναι στεγνα αφηνουν να περασουν και κυματα της Ku. Εδω χιλιαδες κοσμος πραγματοποιει ληψη ισχυρων ομως δορυφορων μεσα απο τζαμι αφου απαγορευεται το στησιμο κεραιας εκτος. Ενδιαφερον θα ηταν να γινει μια συστηματικη ερευνα ποια υλικα αφηνουν να περναει σημα σε συναρτηση της γωνιας ως προς αυτων και ποσο μειωνεται στα dB σε συγκριση με χωρις. Απορω εαν καποιοι παραμετροι οπως μ[SUB]r[/SUB], ε[SUB]r[/SUB] παιζουν ρολο σ' αυτο το θεμα.

Κι εγώ το ίδιο! Είναι ένα 90ρη πιάτο που τώρα κοιτάει Hotbird, το έχω για δοκιμές. Χτες είχα κατεβάσει την τέντα και σήμερα πριν την ανεβάσω πάλι, είπα να δοκιμάσω αν φέρνει καθόλου σήμα. Τελικά ... φέρνει full σήμα!

Η τέντα είναι από κλασικό τεντόπανο, αρκετά χοντρό.
Οπότε να ένας τρόπος για να προστατεύουμε τα πιάτα μας από τις κακές καιρικές συνθήκες. Ή αυτό ή με χοντρό νάυλον.
Τώρα ποιος θα βάλει τέντα μόνο και μόνο για την προστασία του πιάτου, αυτό είναι άλλη ιστορία. :Banane0:

Πάνο, θα σε ρωτούσα πως και δεν το έχεις το πιάτο στην γωνία στην άκρη, αλλά με το δοκιμές που είπεςμε κάλυψες.

Last edited by a moderator:
Το παράξενο θα είναι να έχει σήμα πίσω από τις παλιές μεταλλικές τέντες. Με το πανί τα μικροκύμματα περνάνε.

Το νερό που πέφτει επάνω στην τέντα μένει περισσότερο απ' ότι στον αέρα και ουσιαστικά φτιάχνει έναν "τοίχο" που κόβει το σήμα.

Σωστός! Πιο σωστή διατύπωση είναι τα μόρια του νερού, αλλά αυτό είναι η όλη ουσία.
Πόσο είχες Φυσική στο σχολείο?

Παντως ολα αυτα τα συνθετικα τεντοπανα ειναι τελειως πλαστικα-ναυλον.
Οταν βρεχει ας πουμε η κατω επιφανεια του τεντοπανου παραμενει τελειως
στεγνη.

Επειδη ειναι λοιπον ναυλον και ως συνηθως ανοιχτου χρωματος
ειναι και ως ενα βαθμο διαφανη.
Αυτος ειναι και ο λογος που δεν πετυχαινουν πληρη σκιαση.

Ενα ποσοστο ηλιακης ακτινοβολιας γυρω στο 5-7 % που περναει ανετα,
ειναι ευκολα αντιληπτο απο την φωτεινοτητα και τη θερμοτητα. (και ειναι σπαστικο)
Μαζι με το φως φαινεται οτι περνανε ακομα ευκολοτερα και τα ραδιοκυματα των δορυφορων.

Μονο οι παλιες τεντες με τα βαμβακερα καραβοπανα και την απολυτη σκια
μπορουσαν να κοψουν με επιτυχια το δοριφορικο σημα.
Ισως και οι πολυ σκουροχρωμες συνθετικες τεντες να πετυχαινουν το ιδιο αποτελεσμα.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι πανιών για τέντες ακόμα και τώρα. Δεν έχουν καταργηθεί. Απλά είναι το κόστος και το τι ζητάει ο πελάτης.
Με άλλον τύπο, ίσως και η τέντα του Παναγιώτη να είχε άλλη συμπεριφορά με τον καλό καιρό.

Από ότι κατάλαβα η τέντα του Παναγιώτη είναι χαμηλής ποιότητας. Κινέζικη ίσως?

Η τέντα μου είναι από υλικά νανοτεχνολογίας ειδικά σχεδιασμένη για να επιτρέπει τα RF. Μόνο εξωγήινοι έχουν αυτή την τεχνολογία.