Πιεση panel, υστερα απο καθαρισμα φωτιζει.

Werewolf

Supreme Member
15 January 2010
7,211
Υστερα απο καθαρισμο ενος panel μιας samsung lcd (πανακι απο γυαλια ηλιου+απεσταγμενο νερο) προσπαθωντας να αφαιρεσω κατι λεκεδες, πιθανοτατα το πιεσα παραπανω απο οτι συνηθως.

Τωρα κοιτωντας το (και ειδικα υπο γωνια) σε μαυρο φοντο βλεπω φωτεινα σημαδια στο πανελ και μαλιστα εχουν το σχημα της διαγωνιας κινησης που διεγραφε το πανακι. Ειναι λες και σε εκεινα τα σημεια αντι το backlight αντι να φωτιζει στο 2-3, να ειναι στο 10.
Με λιγα λογια αποτυπωθηκαν στο πανελ οι κινησεις του πανιου και εκει που ετριψα με δυναμη το πανελ φωτιζει πολυ παραπανω.

Υπαρχει περιπτωση να επανελθει υστερα απο καιρο. ?
Υπαρχει καποια λυση γενικοτερα. ?

Να παρακαλεσω οτι εχετε να μου πειτε, να μου το φερετε με το μαλακο.

Απάντηση: Re: Πιεση panel, υστερα απο καθαρισμα φωτιζει.

Όταν είναι κλειστή, τι φαίνεται σε αυτό το σημείο;

Τιποτε, απλα ενα καταμαυρο καθαρο γυαλιστερο panel.

Οταν ανοιξει ομως ειναι σαν το backlight να κανει δυνατοτερες φωτεινες σταμπες σε μερικα σημεια. (εκει που προφανως ασκησα μεγαλυτερη πιεση)

Ολα αυτα οταν το κοιταζω χωρις σημα, ή με καποιο μαυρο φοντο απο το pc.

Καποτε ειχα διαβασει για καποιους οπου εβαζαν την tv μπρουμυτα στο πατωμα για ψιλο επαναφορα, αλλα δεν θυμαμαι σε ποιο προβλημα αναφεροταν.

Το κακο ειναι οτι εδωσα μια philips που ειχα πριν γιατι η καθαριστρια μου ειχε κανει το ιδιο σε μεγαλυτερο βαθμο και δεν διορθωθηκε μονο του ποτέ.

Τωρα, την πατησα μονος μου σαν ηλιθιος.

Επειδη δεν μπορω να βγαλω καλη φωτογραφια να ανεβασω, παρακατω σας δινω ενα link οπου στην πρωτη εικονα που βλεπετε ανοιγοντας το βλεπετε μια παρομοια κατασταση.
Απλα σε εμενα δεν ειναι στο 50% του πανελ οπως θα δειτε στη φωτο, αλλα γυρω στο 20-25% και δεν φαινονται με τοση ενταση (εντονα) .

δειτε εδω: http://myhdtvchoice.com/2008/03/29/what-is-the-lcd-hdtv-clouding-effect/

Aρα στην ουσια με την πιεση στο πανελ προκαλεσα clounding. ? Aν ναι, μαλλον δεν υπαρχει επιστροφη ετσι. ?

Θα μπορούσε θεωρητικά από την πίεση να δημιουργηθεί clouding, αν προκληθεί μόνιμη παραμόρφωση σε κάποιο από τα πολωτικά φίλτρα. Αν και το μέγεθος της πίεσης που χρειάζεται για κάτι τέτοιο, μάλλον θα ράγιζε και το πάνελ... :chinscratch:

Σίγουρα χρησιμοποίησες μόνο νερό με το πανάκι;

Ναι μονο ελαχιστο νερο. Απλα επειδη οταν υπαρχουν λεκεδες εχω δει οτι το πανακι απο γυαλια ηλιου δεν αφηνει καθολου καταλοιπα χρησιμοποιω αυτο.
Το κακο ειναι οτι λογω του λεπτου υφασματος ισως ασκειται πιο πολυ πιεση απο το χερι μου.

Πριν λιγο προσπαθησα με ενα πανακι μικροινων διπλωμενο στα 4 να συρω/πιεσω ελαφρα το πανελ απο το κεντρο της οθονης προς τα εξω και καταφερα να εξαφανιστω τις σταμπες που φωτιζουν στο κεντρο της οθονης (τουλαχιστον οταν την κοιτω ευθεια απο απεναντι.

Απο το πλαι βεβαια, ακομη παρατηρω διαρροη απο ολη την κατω περιφερεια της οθονης και στο κεντρο εκει που ηταν οι φωτεινες σταμπες φαινονται λιγοτερο (κατι σαν torchlight τωρα) με λιγες χρωματικες αλλοιωσεις.
Δεν ξερω αν ειναι placebo ή αν οντως τωρα υστερα απο ολα τα παραπανω η tv φαινεται απλα να εχει λιγο μεγαλυτερη διαρροη γυρω γυρω στο καδρο.

Δεν ξερω πως να ανεβασω φωτο, αν μου πει καποιος θα ανεβασω.

Συμφωνω με τον jl θα πρεπει να εχει καποιο ραγισμα για να σου μεινει μονιμο προσεξε την.Κατι τετοιο ειδα στα media markt σε μια 40b8000.Το ραγισμα προκληθηκε απο πιεση και εξωτερκα δεν επιανες κατι

Αν επιχειρησω για δευτερη φορα να πιεσω ελαφρως το πανακι απο κεντρο της οθονης προς τα εξω με καθετες και οριζοντιες κινησεις ενδεχεται να κανω τα πραγματα χειροτερα. ?

τωρα καποιες μικρες σταμπες κεντρικα της οθονης δεν φαινονται απο ευθεια, οταν μαλιστα το backlight το εχω στο μισο.
Ομως, εχω μια σχετικα εντονη ομοιογενη διαρροη απο την κατω πλευρα του πανελ καθως και απο τα πλαινα (αλλα εκει λιγοτερο) που φαινεται και απο ευθεια.

Τα πραγματα ειναι ελαφρως καλυτερα στο φυσικο φως ημερας, ομως με την ελαχιστη θεαση υπο γωνια αν και οι σταμπες κεντρικα ειναι δυσκολοδιακριτες η κατω πλευρα και λιγο τα πλαινα φεγγουν.

Εχει αναφερθει οτι μερικοι εχουν προσπαθησει ενα απαλο μασαζ στο πανελ και υπηρξε λιγη βελτιωση, πραγμα που και σε εμενα εγινε στις κεντρικες σταμπες, ομως μαλλον επιδεινωσε το προβλημα περιμετρικα (κατω και πλαι)

Να σταματησω το..μασαζ. ?

Δεν ξερω πως να ανεβασω φωτο, αν μου πει καποιος θα ανεβασω.

Για να ανεβάσεις φωτογραφία πατάς τον συνδετήρα (Συνημμένα) και ανοίγει το παράθυρο 'Διαχείριση συνημμένων'...

....στη συνέχεια επιλέγεις με το 'Αναζήτηση' τις φωτογραφίες που θέλεις να ανεβάσεις και στο τέλος πατάς 'Ανέβασμα' (το μέγεθος που επιτρέπεται να ανεβάσεις αναφέρεται στο πίνακα στο τέλος του παραθύρου)....

...μετά το ανέβασμα, στο παράθυρο εμφανίζονται οι σύνδεσμοι που βρίσκονται οι φωτογραφίες σου...

....για να βάλεις τις φωτογραφίες σε κάποιο μήνυμα, πατάς το 'Insert Image' και στο παράθυρο που ανοίγει βάζεις τον σύνδεσμο της φωτογραφίας.

Υ.Γ. 1: Οι φωτογραφίες θα βρίσκονται στα συνημμένα σου και θα μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις όποτε θέλεις (τις βρίσκεις από το User CP).

Υ.Γ. 2:Αν θέλεις να βάλεις φωτογραφία από κάποιο άλλο site χωρίς να την 'ανεβάσεις' , πας στην εικόνα που θέλεις και με δεξί κλικ επιλέγεις 'Αντιγραφή τοποθεσίας εικόνας', στη συνέχεια πατάς το 'Insert Image' και στο παράθυρο που ανοίγει βάζεις τον σύνδεσμο, η διαφορά με το προηγούμενο είναι ότι η φωτο δεν είναι αποθηκευμένη στα συνημμένα του User CP σου και αν την διαγράψει κάποια στιγμή το site που την έχει παραθέσει, δεν θα φαίνεται.

......

Ευχαριστω, αλλα τελικα η tv εχει προβλημα στο πανελ.
Δεν φαινεται σταμπα clouding, αλλα μαλλον ολη η οθονη ειναι ενα ενιαιο clouding. Οταν βαλω το backlight στο μηδεν, εκει που επρεπε να φωτιζει μηδαμινα, φωτιζει οπως οταν το ειχα στο 2-3.
Ειναι 100% ομοιογενης η διαρροη/φωτεινοτητα μεν, αλλα δεν μπορω να πετυχω τη φωτεινοτητα του πανελ που ειχα στο μηδεν.

Να αναφερω οτι δοκιμασα να την βαλω μπρουμυτα στο πατωμα χαλαρωνοντας τις βιδες του πανελ απο πισω.
Δεν εχω εμφανες clouding, αλλα οπως περιεγραψα το πανελ φωτιζει λες και εχω το backlight στο 2-3 (οταν ειναι στο μηδεν)

Φωτο δεν ανεβαζω γιατι οσες βγαζω με το κινητο, δειχνουν διαφορετικα, οποτε δεν εχει νοημα. Συμβαινει οτι περιεγραψα.

Επειδη αντιλαμβανομαι οτι αλλαγη πανελ δεν συμφερει, η tv θα κρατηθει προς ωρας και στη συνεχεια με τα νεα μοντελα του 2012 θα δω τι θα κανω.

Μπορει η θεαση τηλεοπτικου να ειναι ανεκτη, αλλα σε ταινιες βγαζω σπυρια οταν τη βλεπω. Θα μου πειτε: τι με χαλαει να εχω το backlight στο 0 αφου δειχνει σαν 2-3 οπως το ειχα πριν. ?

Απλα με backlight 0,1, και οριακα 2, η ταινια ειναι πολυ σκοτεινη/ξεπλυμενη. Απο 3 και πανω εβλεπα (3-4)
Τωρα με backlight στο 0 η εικονα ειναι σκοτεινη, αλλα ο οπισθιος φωτισμος μοιαζει σαν να ειναι στο 2-3 ισως 4 οπως ανεφερα. Οταν βαζω το backlight στο 3-4 η ταινια δειχνει καλα, αλλα ο οπισθιος φωτισμος φαινεται σαν να ειναι στο 6-7, οπου σε συνθηκες χαμηλου φωτος δεν αντεχεται.

προσωρινα, παιζω με backlight 1 και ενεργοποιημενο το dynamic contrast στο μετριο. Αυτο ανεβαζει λιγο την ενταση φωτος στην εικονα, και ειναι υποφερτη στο χαμηλο φως.

Προς ωρας μετρητα για νεα tv δεν διατιθενται και σκεφτηκα αγορα νεας με οσες πιο πολλες ατοκες δοσεις. Θα περιμενω ομως νεα μοντελα και τις εξελιξεις του 2012.

Last edited:
Ευχαριστα νεα για μενα. Να προσθεσω στα παραπανω οτι εκτος απο το προβλημα fωτεινοτητας, τα χρωματα και η θερμοκρασια λευκου ηταν εντελως κατεστραμμενα και οτι κι αν εκανα (απο ρυθμισεις) ειχα πρασινοκιτρινη εικονα παντου. Σε τετοιο βαθμο δε,οπου η αγορα νεας tv ηταν παραπανω απο επιτακτικη.

Τωρα τα ευχαριστα. Αφου ειχα εγκαταληψει τις οποιες προσπαθειες απο το μενου για διορθωση, δεν ξερω τι με επιασε και πατησα το xvYCC στο on.
Τοτε ως δια μαγειας η φωτεινοτητα επανηλθε στο κανονικο και τα χρωματα ξαναεγιναν οπως παλια, ακριβως.

Βαζοντας το xvYCC και παλι στο off ολα παρεμειναν κανονικα.
Δεν ξερω τι συνεβει, αλλα ηταν λες και η tv εγινε reset. Ολες οι αλλοιωσεις και η χαμηλη φωτεινοτητα εξαφανιστηκαν.
Το μονο αρνητικο, ειναι οτι εξακολουθω (ειδικα απο γωνια) να βλεπω μια αυξημενη διαρροη backlight, οχι ομως σε βαθμο απογοητευτικο.
Το πανελ σε καταστασεις φωτισμου ημερας με τον οπισθιο στο 6 ειναι και παλι μαυρο. Για την ακριβεια, σε καταστασεις νυχτας χαμηλου φωτισμου ειναι σαν να εχω χασει 1-1,5 κλικ οπισθιου φωτισμου.

Δεν παραπονιεμαι βεβαιως καθολου γιατι η αληθεια ειναι οτι εκτος απο τις πιεσεις και το χαλαρωμα του πανελ και τοποθετηση στο πατωμα της tv, εκανα κι αλλα που σκοπιμως τα απεκρυψα.

Αν τα εγραφα, αυτοματως πιθανοτατα θα με διεγραφαν απο το avclub και ταυτοχρονα θα ειχα εξασφαλισει μια θεση στους mythbusters. :flipout:

Ενα ενα τα βγαζεις στη φορα μη μας πεις οτι τη μαστιγωσες κιολας....

Re: Απάντηση: Πιεση panel, υστερα απο καθαρισμα φωτιζει.

warewolf73 said:
Να στο τραγουδησω. ?
Η σκουπα philips ρουφαει... το clouding.

Ε, όχι και να σε διαγράψουμε...

Βραβείο δημιουργικής σκέψης πρέπει να σου δώσουμε... :flipout: