Πικαπ CEC BD 2000

Dr . Kaps

New member
19 March 2014
16
http://translate.google.gr/translat...=cec+bd-2000+vintage&rlz=1T4NDKB_elGR572GR573
Την καλησπέρα μου σε ολους .
Πριν λιγο καιρο απεκτησα αυτό το πικαπ . Είναι σε αριστη κατασταση και απ´οτι ειδα είναι εντελως μηχανικο και παρα πολύ απλο ,
αλλα με καλη ποιοτητα κατασκευης νομιζω . Δε γνωριζω το αθλημα αυτό αλλα μιλω εκ πρωτης οψεως , όπως το ειδα μεσα-εξω .
Του αλλαξα και έναν ιμαντα που ηθελε και εiναι μια χαρα . Φοραει κεφαλη ortofon F15 O και σκέφτομαι να αφήσω την ιδια [ μαμα ].
Τι λετε αξιζει ; γιατι και άλλη να παρω δε μπορω να διαθεσω πανω από 60-70 ευρω. Εάν είναι να πεσω στα ιδια η´χειροτερα δεν . . . .
Εχω βρει τη βελονα του αλλα βλεπω διαφορες στη τιμη , και δε γνωριζω αν είναι ανταγωνιστικος ο λογος η´ποιοτικος .
Ας πουμε άλλο η original και άλλο οι άλλες που εχουν μειον 10+ευρω . Δε κολαω στη διαφορα αυτή βεβαια ,
απλα θελω τη γνωμη σας γενικα επι του συνολου ,αφου πολλοι από εσας ασχολεισται με το αντικειμενο .
Αφου διαβασα λιγο αλφαδιασα το βραχιονα , εδωσα βαρος, εκανα το τεστ στο τελειωμα του δισκου , και ισσοροπει μια χαρα
χωρις να πειραξω τα περιεργα αντιβαρακια που εχει , αφήνοντας εργοστασιακες ρυθμισεις . Τα φωτα σας λοιπον φιλοι μου
αφου δε γνωριζω πως να αξιολογω ένα πικαπ απ´τα χαρακτηριστικα που βλεπω. Ευχαριστω εκ των προτερων . . .

Το πικαπ μια χαρα ειναι. Παρομοιο με Pioneer PL12 , Kenwood KD1033 τα οποια ειναι καλυτερα απο πολλα σημερινα εισαγωγικα πικαπ.
Η ortofon που εχει ειναι καλη νοουμενου οτι η βελονα δεν εχει προβληματα λογω ηλικιας κλπ.
Καπως δυσκολο να βρεις αυθεντικη ανταλλακτικη βελονα σημερα,οποτε αν ειναι οκ κρατησε την οσο αντεξει και μετα παιρνεις μια καλη καινουργια κεφαλη.
Τιποτα πολυπλοκο με τις ρυθμισεις του βραχιωνα,μονο τα βασικα.Καπου πρεπει να μπαινει και λιγο λαδι στο πηγαδι.Βγαλε το πλατω και ισως καπου να δειχνει που μπαινει το λαδι.

Απάντηση: Re: Πικαπ CEC BD 2000

Εχω βρει αυτες http://www.platten-spieler.de/cgi-bin/Ortofon.e.pl , αλλα δε ξερω τις διαφορες .
Η διαφορα τιμης είναι θεμα ποιοτητας και αντοχης ; Βελονα εχει πανω τωρα ,
αλλα δε ξερω επειδή είναι τοσο χρονων αν θα εχει καποια αποκλιση σε σχεση με καινουργια.
Εχει παιξει αρκετα απ´οτι ξερω , αλλα εσεις θα μου πειτε γιατι μπορει και να μη θελει αλλαγη . Φθειρεται η βελονα με το χρονο ; Ακομη και όταν είναι διαμαντι ;
Εν το μεταξυ βλέποντας τη φωτο του πικαπ που ανεβασα , ειδα ότι λειπει το αξονακι που κρατα το δεξι αντιβαρο .
Μου εκανε εντυπωση αρχικα που σερνοταν κατω ,αλλα ειπα . . . ετσι θα´ναι .
Υπαρχει ανταλακτικο η´πρεπει να φτιαξω ένα στον τορνο ; Παντως κι ετσι δουλευει αλλα για να το εχουν κατι κανει .
Απ´οτι καταλαβα οσο τρεχει ο βραχιονας προς το τελος του δισκου αυτό το βαριδακι σηκώνεται . Πολλες οι αποριες το ξερω , αλλα επιφανειακες οι γνωσεις μου. Ευχαριστω .

Last edited:
Αν η βελονα που εχεις τωρα ειναι ασπρου χρωματος τοτε μια απο τις Ν15 η Ν15Ε στην σελιδα που ανεβασες πιστευω θα ειναι οκ.Οι δυο ειναι αυθεντικες ortofon αρα και καποιας ηλικιας και οι αλλες δυο ειναι απο αλλον κατασκευαστη αλλα δεν ξερω ποιον.

Το βαριδακι που κινειται ειναι το antiskating και ετσι πρεπει να κινειται.Αυτο μπορει να μετακινηθει κατα μηκος του αξωνα οπου ειναι τοποθετημενο αναλογα με την κεφαλη/βελονα που μπορει να εχει καποιος.Αν οταν βαζεις την βελονα στην αρχη του δισκου αυτη καθεται και δεν παει μεσα η εξω απο το πρωτο αυλακι με καποια βια,τοτε ασε το οπως ειναι.Αν παει με καποια βια προς τα μεσα τοτε μετακινησε το λιγο πιο πισω απο οτι ειναι τωρα,κι αν η βελονα παει προς τα εξω απο το πρωτο αυλακι τοτε σπρωξε το βαριδακι πιο μπροστα στον αξονα του.Μην αγχωθεις,με λιγη προσοχη αν χρειαστει θα το πετυχεις.

H βελονα είναι αλλου χρωματος και μαλλον όχι με καλη εφαρμογή , όπως την βλεπω αλλα ισως να καθεται ετσι . Καλου κακου θα παρω μια καινουργια ,
αλλα απ´οτι ειδα σημερα το αξονακι που κρατα το antiskating [ τριτη φωτο ] http://translate.google.gr/translat...=cec+bd-2000+vintage&rlz=1T4NDKB_elGR572GR573 είναι σπασμενο .
Δε ξερω όμως εάν είναι βιδωτο η´χωνευτο ,σιγουρα ομως είναι ανοξειδωτο και για να μη βγαζω βραχίονες θα προσπαθήσω να φτιαξω ένα άλλο και να το κολησω.
Δυστυχως δε μπορω να βρω σχεδιο να με προσανατολισει . Με τον υπολογιστη δε τα παω καλα .
Από ότι ειδα όμως η βελονα καθεται κανονικα στο δισκο απ´οτι μου αναφέρεις στην αρχη αλλα και στο τελος.

Last edited:

Kαλησπερα και χρονια πολλα .
Με το αξονακι που αναφερω ποιο πανω , λυθηκε το θεμα σε στυλ εργοστασιακο .
Τωρα λεω να παρω κατευθειαν αλλη κεφαλη . Εχει την ortofon F 15 O , και λεω να βαλω την audio technica AT 95 E .
Σιγουρα πρεπει να εχει αλλη ακουστικη σε σχεση με τωρα , καθως η μαμισια του βελονα εχει δουλεψει απ´οτι φαινεται .
Τι λετε εσεις οι ποιο ψαγμενοι ; Αξιζει ; Εχετε να προτινεται καποια αλλη επιλογη , γι´αυτο το πικαπ ;

Οκ ευχαριστω :a0210:
Με εχει ταξιδεψει πολλα χρονια πριν το ατιμο .
Το θεμα ειναι . . . ποιος καθεται να πλυνει δισκους τωρα .

Καλησπερα . Θα ηθελα να ρωτησω αν η συγκεκριμενη κεφαλη εχει διαφορες ποιοτητες ,
γιατι στη παρακατω σελιδα μπερδευομαι λιγο . Δηλ. γιατι καποιοι τονιζουν το ´´original . . ;
Επισης καποιες βελονες [ δε ξερω αν ειναι η φωτο ] , εχουν ποιο σκουρο πρασινο .

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_nkw=at95e&rt=nc

Οσες εχουν μπροστα τον ασπρο σημα ειναι original ( audio-technica AT-95E )
Το χρωμα στις απομιμησεις ισως διαφερει.Καπου ισως δεις την ιδια κεφαλη με μαυρη βελονα,αυτη ειναι η ΑΤ-95Β και ειναι επισης original.

Χθες ηρθε η κεφαλη σημερα τοποθετησα . Δυστυχως δεν εχω ακομη τον προτρακτορα , αλλα με βαση τις συμβουλες σας
προσπαθησα οσο μπορω να ειμαι ακριβης . Ευτυχως η κεφαλη εχει απο πανω ενα σφαιρικο τμημα μεταλλικο ,
το οποιο με βοηθησε να κεντραρω ακριβως το δεξι -αριστερα με βαση τα κενα που εχει το κελυφος , οπως βλεπουμε απο πανω .
Τωρα θα χανει κατι ψιλα στο μπρος πισω σε σχεση με την παλια , αλλα η τελικη ρυθμιση θα γινει με το οργανο .
Ακουγοντας σε πρωτη φαση με ενα δισκο που ειχα βαλει και πριν , η διαφορα ειναι πεντακαθαρη .
Μαλιστα σκεφτηκα οταν απο μια φθηνιαρικη κεφαλη βλεπεις τετοιες διαφορες ,
με αυτες των 200-300 ευρω που προτεινουν οι ψαγμενοι τι θα δεις ;
Ειμαι πραγματικα πολυ ευχαριστημενος . Αλλο ακουσμα . Βεβαια δε ξερω της παλιας ortofon σε τι κατασταση ηταν η βελονα ,
αλλα πιστευω οτι και να ηταν η ΑΤ95Ε εχει διαφορετικο ακουσμα .
Ενα θεματακι τωρα που μπορει να ειναι η ιδεα μου εχει να κανει με το antistating του εν λογο πικαπ .
Μου φαινεται οτι ετρεχε λιγο σε σχεση με πριν , γι´αυτο το δεξι βαριδακι το πηγα προς τα πισω .
Υπαρχει περιπτωση να επηρεαζεται κι αυτο απ´την τοποθετηση της κεφαλης , στο μπρος πισω ;
Στη μεση του δισκου οταν σηκωνα τη βελονα και ξανακατεβαζα , ξεκιναγε ιδια η´λιγο ποιο πισω . Οταν λεμε ισσοροπει στο τελος του δισκου
τι εννοουμε . . . οτι δε πατα στην ετικετα η βελονα η´καθεται στο τελευταιο αυλακι ;
Επισης θελω να ρωτησω , το ποιο μεγαλο αντιβαρο που εχει στην αριστερη μερια του βραχιονα τι ρυθμιζει ;
Ευχαριστω εκ των προτερων -bye-

Δες αυτή τη "μηχανή". Θα σε βοηθήσει να βρεις ότι σου χρειάζεται για τις ρυθμίσεις του βραχίωνα/κεφαλής. Μπορείς στο τέλος της διαδικασίας να τυπώσεις και ακριβέστατο προτράκτορ σε καλό εκτυπωτή. Δοκίμασε και εδώ ήμαστε.

http://www.vinylengine.com/tonearm_database.php

Δυστυχως τα αγγλικα μου δεν ειναι σ´αυτο το επιπεδο , αλλα παλι ευχαριστω για την ανταποκριση .
Θα ριξω λιγο διαβασμα ψαχνοντας , γιατι πραγματικα εχετε πολυ υλικο . Πολλα απ´αυτα , ουτε που ξερω τι ειναι .
Θα προσπαθησω για τον προτακτορ . . . αν και βλεπω τον ετοιμο , και αν χρειαστω βοηθεια τα ξαναλεμε .