Πικάπ έως 3.000 €

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,344
Ότι λεει ο τίτλος.

Πικαπ έως 3.000 €

Με ή χωρίς κεφαλή: ''παίζει'' - Εχω μία Cambridge 77 + Sas 1 ήδη και δεν ξερω αν θα την αξιοποίησω με το νέο πικαπ.

Βασικές προυποθέσεις:

- Εμφάνιση: ''κλασική''

Βαρέθηκα τις ''designιες'' τυπου ακρυλικά, πολλά μέταλλά κλπ

Πχ Clearaudio δεν συζητιέται.

- Ηχος: ''γλυκός'', με πλούσιο μπάσο κι ας είναι και λίγο μουγκό στα ψηλά του

- Μουσική: Ροκ / Metal

- ''Παρέα'': Plinius pro + τελικός με Martin Logan Summit-X σε χώρο ~ 40 m2.

Επισης δεν θελω να ''ασχοληθω'' πολύ (μην μου πείτε ''πλατο από ebay'', ''βραχίονας από εδω'' κλπ :p)

Μτχ παίζει αλλά όχι ως 1η επιλογή. Μόνο αν είναι κάτι πραγματικά super (ευκαιρία / κατάσταση).

Το μυαλό μου έχει πάει αρχικά (κυρίως λόγω εμφάνισης) στα:

1. Dual CS600

2. Pro-ject xtension 9 Evo

Ακούω προτάσεις / σχόλια!

:-)

Re: Πικάπ έως 3.000

Ωραίο Post έκανες. Παίρνω κι εγώ τις απόψεις γιατί είμαι σε παρόμοια αναζήτηση (σε δολλαριάκια βέβαια). To dual δεν είναι στο 1/3 της τιμής που λες;

Να ροκαρει, μπασατο, κλασσικη εμφανιση μεχρι 3Κ κομπλε.. Περιγράφεις Garrard 301-401. Ολα τ άλλα ειναι οδοντόκρεμες.

Το χει η μοίρα των 2xperience να ακολουθούντε από garrard;

:p

Δυστυχώς από εμφάνιση δε με φτιάχνει καθόλου...

Όταν λέω κλασικό, εννοώ "μοντέρνα" κλασικό, όπως τα 2 που προαανεφερα πχ.

Ψαχτο με Acoustic solid. Εχουν ακριβως τον ηχο που περιγραφεις και ειναι επαρκως κλασσικα στην εμφανιση
αλα και μεγαλο vfm.

Αποψη μου αλλα τρια χιλιαρικα για Dual ειναι πεταμενα λεφτα. Το extension ευκολα μπορεις να το ακουσεις και επισης πληρει τα κριτηρια σου αλλα προσωπικα αν ηθελα τον ηχο που λες και δεν γουσταρα τηνδιαδικασια η την οψη ενος Garrard θα πηγαινα κατευθειαν σε acoustic solid και λιγο πιο κατω απο τα τρια χιλιαρικα.

Το dual κοστίζει περίπου τα μισά χρήματα από το άνω όριο που θέτεις. 1500 - 1600 ευρώ.

Ίσως να σε ενδιαφέρει και το PTP (Τροποποιημένο Lenco)

02.jpg

Απάντηση: Πικάπ έως 3.000

Σε αυτά τα λεφτά μου αρέσει το Vpi SCOUTMASTER II.
Και κλασικό και μοντέρνο μαζί.

VPI-Scoutmaster-II1.jpg

Υπάρχει και μια Ελληνικη προσπάθεια, του Γιωργου Δαρα και τις εταιρίας του Delta Audio, σε λιγο υψηλότερη τιμη, το οποιο οποιος θελει μπορεί να ακούσει στην Stepcom.

http://www.stepcom.gr/?view=product&id=52

Κατά την γνώμη μου κακώς αποκλείεις τα clearaudio. Έχουν προχωρήσει πολύ την - παρωχημένη - τεχνολογία των πικάπ. Το performance στα χρήματα που ψάχνεις είναι πολύ καλή επιλογή.

- παρωχημένη - τεχνολογία των πικάπ. .

Απο περιεργεια και μονον μπορεις να μας το εξηγησεις αυτο?
Καμια προθεση αντιπαραθεσης,απλα εδω βλεπουμε προτασεις για Garrard,Lenco ......

Ευχαριστω για τις προτασεις :)

Απ οσα προταθηκαν, μου αρεσει το Thorens 350 και το Linn (και τα acoustic solid που προείπα).

Για το Thorens μαλιστα εχω και προταση σε μτχ 5 μηνων με βραχίονα Clearaudio satify carbon silver wired στα 2.500 Ευρω (απ ότι ειδα τοσο κανει και καινουργιο οποτε υποθετω η αυξημενη τιμη εχει να κανει με τον βραχιονα (που δεν ξερω τι προσφερει)

Το Dual γνωρίζω ότι παίζει στα 1500 αλλά προφανως δε με χαλαει να φτασω εκει, αν δε χανω και τοσο πολύ σε αποδοση σε σχεση με τις άλλες προτασεις.

Το Pro-ject γενικα το χετε στο θάψιμο απ ότι καταλαβαινω :p Αληθεια, γιατί αυτό; Επειδή είναι πολύ ''consumer'' μαρκα ή γιατι οντως δεν αξίζει τα λεφτα του;

Απο περιεργεια και μονον μπορεις να μας το εξηγησεις αυτο?
Καμια προθεση αντιπαραθεσης,απλα εδω βλεπουμε προτασεις για Garrard,Lenco ......

Με το φτωχό μυαλό μου αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι το πικαπ είναι άσκηση μηχανολογίας/υλικών. Το ιδανικό θα ήταν ένα πλατώ που περιστρέφεται τον δίσκο με ακρίβεια στον "αέρα" και ένας βραχίονας που να επιτρέπει στην κεφαλή να κάνει σωστά την δουλειά της χωρίς καμία υπογραφή στο αποτέλεσμα. Μέχρι σήμερα, πλην των σωστά σχεδιασμένων αναρτήσεων (που όμως έχουν τα θέματά τους...), μόνο συστήματα βασισμένα στον αέρα (πχ bergmann) ή σε μαγνήτες (πχ clearaudio master innovation, statement) έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν την θεωρητική αυτή προσέγγιση του απόλυτου, μόνο που το κόστος τους είναι δυσθεώρητο! Σαν φύση λοιπόν το μέσο αυτό που λέγεται "βινυλιακή αναπαραγωγή" βασίζεται χρόνια τώρα στις ίδιες αρχές και απλά διαφέρει η (μηχανολογική) προσέγγισή τους.
Μπορεί να ισχυριστεί κανείς το ίδιο για τα μέσα ψηφιακής αναπαραγωγής της μουσικής όπου κάθε λίγο γίνεται και μια μικρή επανάσταση στο χώρο? Από που να ξεκινήσω? Cd, sacd, dvd-a, hdcd, dacs, servers, streamers, internet radio, pc audio, usb dacs, αλγόριθμοι, media players, ασύρματη αναπαραγωγή, βαθμιαία κατάργηση φυσικών μέσων κλπ!
Αυτό εννοούσα, χωρίς καμία απολύτως πρόθεση αντιπαράθεσης ούτε εισαγωγής "καινών δαιμονίων". Άλλωστε στο προσωπικό μου σύστημα το ακριβότερο και μακράν προτιμητέο μέσο αναπαρωγής παραμένει το βινύλιο!

Kαι εγω της ιδιας αποψης ειμαι με τον φιλο Blunther ομως περα απο το οτι δεν εχει κανενα απολυτως νοημα το στησιμο μιας αρενας στο παρον νημα. Ο συμφορουμιτης Spcav που ανοιξε το νημα φαινεται να ξερει ακριβως τι θελει και αυτο που καταλαβα οτι θελει σιγουρα δεν ειναι η απολυτη ακριβεια και ημηχανολογικη εστω θεωρητικα τελειοτητα.

Θελει συγκεκριμενο ηχο και εμφανιση και δεν γουσταρει νεωτερισμους η αλλιως δεν γουσταρει Clearaudio, funk firm κλπ.

Εφοσον λοιπον τα ορια της κουβεντας εχουν τεθει ξεκαθαρα απο το πρωτο post του δημιουργου του νηματος. Ας μεινουμε εκει αποφευγοντας αλλη μια βαβελ που θα παρελασουν ολα τα πικαπ της συγκεκριμενης κατηγοριας και ημαρτον ας μην αρπαζομαστε με το παραμικρο που γραφει καποιος αλλος που μας βρισκει αντιθετους.

Το νημα εχει ολες τις προυποθεσεις να γινει πολυ ουσιαστικο και εβδιαφερον.

Ας μην του αλλαξουμε τα φωτα..

Καλησπέρα
Απλά να προσθέσω (αν αυτό βοηθάει σε κάτι ) ότι έχω ένα Thorens TD 160 κοντά 40 χρόνια τώρα και παίζει άψογα με τον αρχικό ιμάντα ακόμα. :music-smiley-004: